Žodžiu tep:
RECEPTAS.
sėdim ant palaukimo, išeina kucų banda, jamam apvalesni, vežam link lietlempės, jamam didelį peilį ir mažesnį, skutimui. Pradedam jam karštus svilinimo darbus, pirmiausiai nusvilinam didžiuosius plaukus, paskui nugramdę juos svilinam kaip ir naminį paršioką. Jei paršiokas šiūmetinis, žiūrėkite per daug neperdeginkite, nes oda dar silpna ir minkšta.
Tolesnis plovimas, skutimas ir t.t. kaimo vietovių medžiokliai turi žinoti, kaip teisingai naminę kiaulaitę apdoroti.
Tada rieziname ją kaip ir naminę, atpjauname su oda galinius ir priekinius kumpelius.
Kaip mama darė tiksliai daba nežinau, sakė dėjo pripravų, pasidarė toks rasolas ir jame kumpeliai išmirko apie 4 paras. Vėliau supakuoja į moterišką neskalbtą kaproninę kojinę ir į rūkyklą paleidžia šalto dūmo. Apie parą saugome rūkyklą, kad jos neapčystintų ir jūsų rūkomų kumpelių nenuneštų.
Po visko su tą kojine kabiname ant vinio, gerai vėdinamoje vietoje ir duodate džiūti ir vytintis.
Po kiek laiko patikrinate, jei kumpelis išdžiūvo, bėgate į parduotuvę, jamate kuo daugiau "Miežinio" ir atsisėdę prie kompo plonom drožlėm pjaustydami giriatės ant viso forumo kaip čia skaniai gavosi
Rūkyta šerniena.
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Rūkyta šerniena.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Zaibas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 879
- Joined: 2007-May-18 22:32
- Location: Vilnius-kaunas
Re: Rūkyta šerniena.
ne tau vienam pas mane irgi namie yra rukykla, bet kad nezinau nei kiek malku det nei ka o ir tevas neka ismano
visada prisiekes medziotojas