Paragaukim šernienos !
- gerule
- Varovas
- Posts: 11
- Joined: 2006-Jul-06 22:55
- Location: Vilnius
Paragaukim šernienos !
Dabar pats metas paragauti ir pasidalinti receptais is sernienos
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .
- gerule
- Varovas
- Posts: 11
- Joined: 2006-Jul-06 22:55
- Location: Vilnius
Šernienos kepsniai
Šernienos kepsniams bus reikalinga: pusė kilo šernienos be kaulo ,pora svogunų ,pora šaukštų sviesto (tikro),šaukštelis susmulkintų petražolių,druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį .Kaip žinote ,šernieną kaip ir visą žvėrieną reikia krupščiai paruošti.Supjaustome mėsą maždaug dviejų cm storio juostelėmis ,lengvai pamušame ,ištriname druska ir piercu .kepame įkaitintoje keptuvėje jas apverčiant ir apkepant iš abiejų pusių.Patiekite su apkeptais svieste svogūnais,galite užtarkuoti olandiško sūrio prieš baigiant kepti ir jį išlyditi ant kepsniukų ir visą skanumą - apibarstykite smulkintom petražolėm. Skanaus !
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .
- gerule
- Varovas
- Posts: 11
- Joined: 2006-Jul-06 22:55
- Location: Vilnius
Šernienos šašlykas .(pikantiškas )
Panašiai kokiai kompanijai ruošiatės patiekti ,tiek reikės ir visų indigrientų proporcingai didinti ar mažinti.Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės :po stiklinę raudono vyno ,vyno acto arba citrinų sulčių ,du -trys šaukštai aliejaus keleta česnako skiltelių,trijų kadagio uogų ,apelsino -supjaustyto skiltelėmis kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir)kalendrų (kaip megstate) pora šaukštelių maltų pipirų ,druskos pagal skonį .
Mėsą paruošiame ,supjaustome kubikais ir užpilame marinatu.Marinatas :Susmulkiname česnaką ,sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais ,aliejumi,vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni).Turinį užpilame ant mėsikės kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių ,veriam ant iešmo ,dedam į šašlykinė ,ir skanaus ! girdim susižavėjusius svečių komplimentus .
Panašiai kokiai kompanijai ruošiatės patiekti ,tiek reikės ir visų indigrientų proporcingai didinti ar mažinti.Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės :po stiklinę raudono vyno ,vyno acto arba citrinų sulčių ,du -trys šaukštai aliejaus keleta česnako skiltelių,trijų kadagio uogų ,apelsino -supjaustyto skiltelėmis kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir)kalendrų (kaip megstate) pora šaukštelių maltų pipirų ,druskos pagal skonį .
Mėsą paruošiame ,supjaustome kubikais ir užpilame marinatu.Marinatas :Susmulkiname česnaką ,sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais ,aliejumi,vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni).Turinį užpilame ant mėsikės kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių ,veriam ant iešmo ,dedam į šašlykinė ,ir skanaus ! girdim susižavėjusius svečių komplimentus .
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .
- DJ
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 955
- Joined: 2006-Aug-08 09:23
- Location: Vilnius - Varėna
o cia svogunelio ruosiant saslyka nereikiagerule wrote:Šernienos šašlykas .(pikantiškas )
Panašiai kokiai kompanijai ruošiatės patiekti ,tiek reikės ir visų indigrientų proporcingai didinti ar mažinti.Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės :po stiklinę raudono vyno ,vyno acto arba citrinų sulčių ,du -trys šaukštai aliejaus keleta česnako skiltelių,trijų kadagio uogų ,apelsino -supjaustyto skiltelėmis kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir)kalendrų (kaip megstate) pora šaukštelių maltų pipirų ,druskos pagal skonį .
Mėsą paruošiame ,supjaustome kubikais ir užpilame marinatu.Marinatas :Susmulkiname česnaką ,sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais ,aliejumi,vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni).Turinį užpilame ant mėsikės kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių ,veriam ant iešmo ,dedam į šašlykinė ,ir skanaus ! girdim susižavėjusius svečių komplimentus .
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19472
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Kadangi dabar daug grybų,tai dar receptukas šernienos kepsnio su kumpiu ir grybais.
Tam reikės puskilio šernienos be kaulo ,apie šimtą gramų rūkyto kiaulienos kumpio ,morkvės ,saliero,rauginto agurkėlio,apie šimtą gramų grybukų,svogūno galvutės,druskos pagal skonį ir maltų uoginių paprikų.Šernieną supjaustome juostelėmis ir pamušame.Pabarstome druskytės, uoginės paprikos ir kepame įkaitintoj skarvadoj.Kitoj skarvadoj pakepame sutarkuota morkvę,supjaustytus grybukus(geriausiai baravykiukus),kumpį,raugintą agurką,svogūną ir salierą.Kepdami viska maišome ir apkepus,sukrečiame visą turinį ant beveik iškepusios šernienos ir dar viska pakepame apie pora minučių.Labai skanu su apkeptomis,stambiai pjaustytomis bulvikėmis. Skanaus!
Tam reikės puskilio šernienos be kaulo ,apie šimtą gramų rūkyto kiaulienos kumpio ,morkvės ,saliero,rauginto agurkėlio,apie šimtą gramų grybukų,svogūno galvutės,druskos pagal skonį ir maltų uoginių paprikų.Šernieną supjaustome juostelėmis ir pamušame.Pabarstome druskytės, uoginės paprikos ir kepame įkaitintoj skarvadoj.Kitoj skarvadoj pakepame sutarkuota morkvę,supjaustytus grybukus(geriausiai baravykiukus),kumpį,raugintą agurką,svogūną ir salierą.Kepdami viska maišome ir apkepus,sukrečiame visą turinį ant beveik iškepusios šernienos ir dar viska pakepame apie pora minučių.Labai skanu su apkeptomis,stambiai pjaustytomis bulvikėmis. Skanaus!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19472
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
pacituosiu :jos vartojamos maltos,yra deginancio skonio,ryskiai raudonos spalvos,saikingais kiekiais tinka su ant groteliu,keptuveje,ar orkaiteje keptai mesytei,suteikia jai grazia spalva ir astru skoni.Gerina kraujotaka vyrams apatineje kuno dalyjeDJ wrote:ramai kas tas yra "uogines paprikos" ?
teiraukites pas savo parduotuves pardavejus
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19472
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
tiktu ir tie nes, situ darzoviu sunkiau gauti ,jas dazniausiai augina namie ant palanges.arba ieskok turguje ,jos panasios i obuoliukus ,uogas ,todel ir vadinamos uogine paprika .ju skonis biski kitoks nei cili ar aitriuju.bet is bedos tiks ir tos ! skanaus.Strelcius wrote:tai manau tiktu ir cili pipiriukai
jei ne per daug labai puiku!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- DJ
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 955
- Joined: 2006-Aug-08 09:23
- Location: Vilnius - Varėna
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19472
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Medziokli ! Jei pats dalyvavai kepant si serniuka ciela ,gal pasidalinsi patirtimi kaip ji, taip graziai apkepti ? Fotkei labai apetitnai atrodo !
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1238
- Joined: 2006-Sep-06 12:13
- Location: Trakai