Žvėrienos paštetai.
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Žvėrienos paštetai.
Žvėrienos paštetas šiandien ryte pagamintas Gerulės
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- darsakas
- Stažuotojas
- Posts: 72
- Joined: 2007-Nov-09 04:21
- Location: Panevėžys
Re: Žvėrienos paštetai.
Na na na ... recept v studijumedziotojas wrote:Žvėrienos paštetas šiandien ryte pagamintas Gerulės
Virvės nepastumsi, ją galimą tik patraukti, tačiau reikia neužmiršti, kad ji geba ir nutrūkti
- gerule
- Varovas
- Posts: 11
- Joined: 2006-Jul-06 22:55
- Location: Vilnius
Re: Žvėrienos paštetai.
Vyrą miškan išleisiu ir su dukra abi parašysim
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .
- gerule
- Varovas
- Posts: 11
- Joined: 2006-Jul-06 22:55
- Location: Vilnius
Re: Žvėrienos paštetai.
KEPENŲ PAŠTETAS
400g. šerno kepenų
500g. šernienos
250g. kiaulienos (geriausia šoninė)
100g. lašinukų
50g. džiovintų grybų
3 riekės batono
3 kiaušiniai
,,Gausos'' prieskoniai, žvėrienos paštetui
prieskoninės daržovės (morkos, svogūnai, salierai ir k.t.)
Mėsa, kepenys, daržovės ir grybai išverdami. Baigiant virti, sudedami lašinukai, pasūdoma ir verdama kol viskas suminkštės. Išvirusi mėsa atšaldoma sultinyje, o kepenys išimamos. Nulupus plėves, supjaustomos ir 5min. troškinamos riebaluose ( geriausia šernienos taukuose ).
Mėsa, kepenys ir išmirkytas sultinyje batonas 2 kartus sumalami( būtinai 2 kartus ). Į masę įmušami kiaušiniai, pasūdoma, suberiami prieskoniai ( ,,Gausos'' prieskoniai specialiai skirti žvėrienos paštetui, suteikia paštetui labai gerą skonį ) ir išsukama iki purumo.
Kepimo forma ištepama riebalais, išklojama virtų lašinukų griežinėliais ant jų sukrečiama pašteto masė ir kepama orkaitėje 1val.
Paštetą atšaldyti formoje, tik paskui išimti.
SKANAUS!!!
400g. šerno kepenų
500g. šernienos
250g. kiaulienos (geriausia šoninė)
100g. lašinukų
50g. džiovintų grybų
3 riekės batono
3 kiaušiniai
,,Gausos'' prieskoniai, žvėrienos paštetui
prieskoninės daržovės (morkos, svogūnai, salierai ir k.t.)
Mėsa, kepenys, daržovės ir grybai išverdami. Baigiant virti, sudedami lašinukai, pasūdoma ir verdama kol viskas suminkštės. Išvirusi mėsa atšaldoma sultinyje, o kepenys išimamos. Nulupus plėves, supjaustomos ir 5min. troškinamos riebaluose ( geriausia šernienos taukuose ).
Mėsa, kepenys ir išmirkytas sultinyje batonas 2 kartus sumalami( būtinai 2 kartus ). Į masę įmušami kiaušiniai, pasūdoma, suberiami prieskoniai ( ,,Gausos'' prieskoniai specialiai skirti žvėrienos paštetui, suteikia paštetui labai gerą skonį ) ir išsukama iki purumo.
Kepimo forma ištepama riebalais, išklojama virtų lašinukų griežinėliais ant jų sukrečiama pašteto masė ir kepama orkaitėje 1val.
Paštetą atšaldyti formoje, tik paskui išimti.
SKANAUS!!!
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .
- darsakas
- Stažuotojas
- Posts: 72
- Joined: 2007-Nov-09 04:21
- Location: Panevėžys
Re: Žvėrienos paštetai.
DIDELIS AČIŪ būtinai pabandysim
Virvės nepastumsi, ją galimą tik patraukti, tačiau reikia neužmiršti, kad ji geba ir nutrūkti
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Žvėrienos paštetai.
Ragaujam dubeltavą - šernienos-elnienos paštetą. Skonis skiriasi, jaučiasi elnienos kepenėlių skonis. Bet paštetas . Labai tinka prieskoniai reklamuojami per "Tauro raga" ir prie šlakelio Starkos
Sakanaus
Sakanaus
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- DJ
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 955
- Joined: 2006-Aug-08 09:23
- Location: Vilnius - Varėna
Re: Žvėrienos paštetai.
Nusisypsojo proga paragaut sito pasteto labai skanu
Tik medžiotoju tapes žmogus išsiskyrė iš kitų gyvūnų (G.Klark)
- DJ
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 955
- Joined: 2006-Aug-08 09:23
- Location: Vilnius - Varėna
Re: Žvėrienos paštetai.
Gerule, kuriuos ten prieskonius naudojai is to rinkinio "Tauro rago"
o ten saliero tikrai dejot? nes man kazkaip jis i cia neisipaiso, nu gal diletantas virtuvej tai del to
o ten saliero tikrai dejot? nes man kazkaip jis i cia neisipaiso, nu gal diletantas virtuvej tai del to
Tik medžiotoju tapes žmogus išsiskyrė iš kitų gyvūnų (G.Klark)
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Žvėrienos paštetai.
Salieras dedamas į virimo puodą ir verdama kartu su kepenėlėm. Žinau tik tiek Vėliau kai gryž iš grybų, paprašysiu kad tiksliau parašytu
O prieskoniai - žvėrienos paštetui.
O prieskoniai - žvėrienos paštetui.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Vezys
- Stažuotojas
- Posts: 139
- Joined: 2007-Aug-27 20:28
- Location: Kėdainiai-Kaunas
Re: Žvėrienos paštetai.
Siandien bandysiu pasigaminti pastetuka, jau kaip as jo noriu, ne tas zodis...
ANEI PLUNKSNOS, ANEI TAUKO...
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
Re: Žvėrienos paštetai.
su salyga kad vakar jamem sernaini siandien meginsiu daryt pastetu
Taupykime vandeni, gerkime alu
bezdelnikam alus gerti sveika
bezdelnikam alus gerti sveika
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Žvėrienos paštetai.
na ar kas gavosi kas nors kam nors čia Gerulė klausia
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- atomas12
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 289
- Joined: 2008-Jun-30 12:08
- Location: Vilnius
Re: Žvėrienos paštetai.
"Paštetai ir sumuštiniai", daug receptų, kuriuos "perprogramavus" galima pritaikyt medžiotojiškai virtuvei.
http://perlhosting.net/download7/bfb0d534.html
http://perlhosting.net/download7/bfb0d534.html
Kas tarnavo kariuomenėje - cirke nesijuokia.
-
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 396
- Joined: 2006-Aug-01 15:54
- Location: Kaunas
Re: Žvėrienos paštetai.
na klaidziodamas po kulinarijos pasauly radau sita stebukla :
http://giedrius-v.livejournal.com/50659.html
http://giedrius-v.livejournal.com/50659.html
- xginta
- Varovas
- Posts: 27
- Joined: 2009-Jan-19 15:13
- Location: Jonava/Kaunas
Re: Žvėrienos paštetai.
geras receptukas ypac ta vieta kur "mąstome apie gyvenimo prasmę, apie 2-3 minutes, galima ilgiau. Jeigu noras gamintis paštetą nepraėjo, tuomet imame antį, apie 2,5kg."Vilius wrote:na klaidziodamas po kulinarijos pasauly radau sita stebukla :
http://giedrius-v.livejournal.com/50659.html
bet siaip manau turetu buti labai skanu. Reiks pabandyti