jura rašė:ranka paskaudo kol du šerniecus su rankena sumalei

pamėginau prieš kokius 3 metus kažkokios neaiškios firmeles/vitek/,tai neseniai padarė labanakt

i da kol veikė ji kažkaip labiau traiškė negu malė

man su rankine daug gražiau susimal

Esu ne vieną dešimtį kilogramų mėsos per rankas mėsmale perleidęs, ir žvėrienos, ir naminio kumpio. Kai tėvukui atveždavo po tris šernus, buvo elektrinę iš mės kombinato atsivežęs. Bet pabandes

, numetė i šoną ir grįžom prie paveldo

, didelės rankinės mėsmalės. Elekrinė nu niekaip nejaučia mėsos kietumo, mala bendra tvarka, pradėjus kištis peiliukui sausgyslėmis, pradeda traiškyt mėsą. O su rankine visai kitas reikalas - suki, suki, šratas grankulkės pakliūna, atgal atsuki

. Kuo didesnis numeris (dydis) mėsmalės, platesnis bunkeris, platesnis mostas rankena ir lengviau bei kur kas greičiau veiksmas vyksta. Su maža (standartinė, kur dažnas turim virtuvėje, tėvukas leisdavo tik dešroms česnakus sumalti). Dabar nepasakysiu, koks dydis (skaičius) mėsmalės pas mane, ar 22 ar 32, reik pasižiūrėt. Kažkas panašaus kaip nuorodoj
http://www.gandermountain.com/modperl/p ... r&i=433659
http://www.sausage-stuffer.com/W61232_h ... inders.htm
Prisuki tokia mėsmalę ant lentos, dedi ant stalo, suki kumpį į dešras.
Dėl kokybės parduodamų internete neisivaizduoju, svarbu metalas geras pakliūtu, kad veržiant neskiltu ir peiliuką pagalast eitu. Kainų ir gamintojų įvairovė. O daugiau juk nieko mandro tose rankinėse mėsmalėse nėra. Lietuvoje parduodant senų patikimų didelių mėsmalių turgeliuose neteko matyt, nelabai ir ieškojau. Kol kas pasilieku prie rankinės mašinkos
