Page 7 of 11

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2010-Dec-14 22:43
by svetimas
as kiek metu medzioju tiek metu serna valgau kaip kiauliena :good: , darau saslykus desras ir ttt, aisku mesa visada tikrinu :wink: . jai kas pasakys kad as durnas :crazy: tai galiu pasakyt kad pirkdami turgui mesa galit ne tik trihina pasigaut bet ir padlienos apsivalgyt :)

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2010-Dec-14 22:55
by Strelcius
arz wrote:Na, nieks nesiūlo kemšant kiekvieną dieną dideliais kiekias šernienos patikalus užsigerti kibirėliais degcinaisės. Čia patariama, kad jei neapdorotą termiškai ragauji (šašlykai, dešros), tai sveikintina čierkute vieną kitą vardan apetito išlenkti. :)
a vo draugas mielas reikejo nuo ir pradeti: "megaukites atsakingai" nes as jau prie desros ejau pasimt nol zyben
tauta pragirdysi :ROFL:

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2010-Dec-15 10:26
by arz
Aha, pasiūlėm čia receptuką. Tik toks offtopinis gavosi :D

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2010-Dec-15 13:07
by Plastic
Tadzis wrote:Trihinos neuzmusa, bet konservuoja, o uzsikonservave leliukes pasisalina naturaliu keliu , tai yra :idd32:
Ne konservuoja, o sumazina skrandzio rukstinguma, ko pasekoje trichinos kevalas nera sugrauziamas skrandzio rugsties ir kartu su kevalu iseina ten kur ir sakei.. Tik vat beda, nelabai aisku, kiek tos degtines reikia isgert, kad tas rugstingumas nukristu tiek, kad to kevalo nesuardytu, vienam zmogui gali uztekti 100gr kitam ir 0,5 ar 0,7 negana, todel siuo receptu pasitiketi nevertetu. :lol:

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2010-Dec-15 13:40
by Marius1971
paskaiciau ir priejau isvados:
ŠERNIENA+TRICHINA+C2H5OH= :idd32:

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2010-Dec-18 20:18
by wingas777
Chebryte-pamačykit,reikia šernienos vyniotinio receptuko.BUTINAI,ir kuo greičiau :friends:

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2010-Dec-20 08:58
by sharakanas
ot ti stebukls. jami mesas, geriausiai siaip tinka serno, ar kito zvero sonkauliai, ispjauni sonkaulius, da padauzai su karbonadiniu plaktuku, jami biski farso, morka, gali det biski sonines, siek tiek zaliuju zirneliu, pagal skoni prieskoniu, cesnaku . suvynioji i kepimo rankove apsuki stipriai storu siuliu ar visvute kad laikytus forma, sauni int orkaiti. kokiai valandai. istraukus is orkaites neisvyniojam da, dedam and lentutes dedam kita lentute ant visrsaus ir suslegiam kol ataus. po ta jau mozna ragaut :)

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Jun-06 13:30
by medziotojas
Pievose ir miškuose - raudonėlių laukai.

http://www.grynas.lt/gyvenimas/pievose- ... d=46303969

puikus prieskonis prie žvėrienos :good:

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Jun-06 14:44
by Marius1971

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Jul-22 08:36
by :)

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Jul-22 10:01
by medziotojas
Lietuviai moka valgyti krevetes, bet ne vėžius

http://www.grynas.lt/gyvenimas/lietuvia ... d=47847271

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Aug-01 14:29
by medziotojas
Forumiečio Stasio kiaunės patiekalas. Sakė pasijungęs parašys kaip gaminti.
Forumiečio Stasio kiaunės patiekalas. Sakė pasijungęs parašys kaip gaminti.

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Aug-01 15:16
by GRIZLEY
Kaip sakoma ir as ten buvau,ir ta stebuklingo skonio kamoliuka ragavau,a skonis superinis,lauksim recepto.

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Aug-01 22:08
by Stasys Kiaunė
Stirnienos Kaštonas
(kukulis)


Stirniena 0,5kg
Kiauliena 0,5kg
Džiovinti baravykai
Svogūnai
Prieskoniai maltai mėsai žvėrienai
Druska, pipirai
Krakmolas
Kiaušiniai
Batonas
Aliejus
Grietinė

Stirniena sumalama, geriau minkšta (kumpis, mentės mėsytė). Į ją dedame kiaulienos faršą bei prieskonius (prieskonių labai daug nedėkite, nes vis vien juos nustelbs grybų aromatas. Taip pat įberiame valgomą šaukštą bulvių krakmolo ir viską gerai išmaišykime.

Įdarui:

Atmarkiname ir išsiverdame džiovintus baravykus. Kol grybukai truputį vėsta, smulkiai susipjaustome du normalius svogūnus. Svogūnus apkepame aliejuje, kol jie kepa sumalame grybus ir sudedame į kepamus svogūnus. Gardiname druska pagal skonį. Pačioje pabaigoje įdedame vieną valgomą šaukštą grietinės ir išmaišome. Po minutės nuimame nuo viryklės ir pastatome vėsti. Kol pas mus vėsta įdaras, ruošiame kiaušinio plaktinį bei pjaustome batoną ( batono riekelę pjauname išilgai, o paskui skersai šiaudeliais 5-7mm.pločio).

Kaštono formavimas:

Kaštonas formuojamas cepelino principu. Imamas faršas, išplečiamas, į vidų dedame įdarą ir suformuojame kukulį, kurį merkiame į plakinį ir apvoliojame batono šiaudeliuose. Toliau mūsų suformuotas kaštonas verdamas fritiūrinėje, kol visas gražiai apskrus ( kas nenaudojate fritiūrinės, galite virti tiesiog puode aliejuje, svarbu, kad būtų pilnai apsemtas).

Patiekimas:

Kaštonas patiekiamas su bulvių koše, su turimomis šviežiomis daržovėmis. Be to kaštoną užpilame dviem arbatiniais šaukšteliais lydyto sviesto. Skanaus! :)

Re: Pasiūlykite receptą

Posted: 2011-Aug-02 10:02
by medziotojas
Ačiū už skanų receptuką :idd20: