Šernienos kepsnys su baravykais.
Šį kepsnį galite paruošti iš šviežiai sumedžioto šerniuko mentės arba kumpio.
Žvėrieną dera marinuoti su žolelėmis, naudokite kadagio uogas, čiobrelius, rozmariną. Man rodos labai tiktų ir dabar pardavinėjami prieskonių rinkiniai. Sukapojame česnaką ir juo įtrinkite mėsą, dar geriau jei ją "išmasažuotumėte", pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Paliekam parai, o dar geriau keliom, kad prieskoniai, pipirai ir česnakas įsigertų ir mėsa pasidarytų minkšta.
Prieš kepant orkaitėje, mėsą apibarstome druska, vėl ją "išmasažuojame" gerai aptrindami druska visą būsimą kepsnį, o vėliau apšlakstome aliejumi (pageidautina alyvuogių, nors jis nėra toks pigus

) Kartu ant skardos dedame gražiai nuplautas šviežias bulbikes su lupena, apibarstytas druska ir rozmarinu ir vėl viską pašlakstome aliejumi.
Kepam mėsytę arba folijoje arba kepimo maiše apie 40 min. Nuėmus foliją ar ištraukus iš maišo, mėsytę apšlakstome atsiradusiomis mėsos sultymis ir kepame dar kokias 15-20 min. kad susikeptų graži plutelė.
Baravykus - galima su kitais grybais, apkepame svieste ir pabarstome druska ir pipirais, kas mėgsta, gali į troškinį įsiberti žiupsnį čiobrelių.
Skanaus
Pagal R.S. "J&B"