Page 2 of 3
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2010-Jun-22 15:43
by Medeinis
Na, gal dar kokių naujovių turite, kaip paruošt stirnienos šašlyką? Jonines jau rytoj
Nesugalvoju, su kuo bandyt.. su kefyru, mineraliniu vandeniu ar su majonezu(aliejumi).. Kas galit ką paporint šiuo klausimu?
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2010-Jun-22 15:56
by Magus
Medeinis wrote:Jonines jau rytoj
Anksti pradėsi švęsti?
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2010-Jun-22 16:50
by medziotojas
Patariu stirnienos sasla daryti raugiant su obuoliu (nerugsciom) sultimis, bet turi pastovet apie pora paru.
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2010-Jun-22 17:00
by Strelcius
majonezas, pomidoru padazas ir visas kitas panasus ir nepanasus meslas tik gadina mesa
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2010-Jun-22 17:22
by Medeinis
Strelcius wrote:stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Kiek laiko šitaip marinuoji?
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2010-Jun-22 20:29
by marcco
Strelcius wrote:majonezas, pomidoru padazas ir visas kitas panasus ir nepanasus meslas tik gadina mesa
nežiūrint į tai, kad retkarčiais vistik tenka paragauti tikrai skanaus šašlyko marinuoto su minėtais super duper maisto priedais iš esmės pritariu Edmai
nu dar prie to sarašo pridėčiau mėsą minkštinančią druską- kaip įpatingai nepageidaujamą produktą
šeip šašlyko pagrindas vistik yra mėsos kokybė- gerai išpjaustyta, atvėsinta (ne užšaldyta) ir subrandinta mėsa (rekomenduotina, kad tai
nebūtų galinis kumpis) jau beveik yra gero šašlyko garantas
kas liečia visus marinavimus, rauginimus ir t.t. ti paskutiniu metu pamėgau paprasčiausią, bet ne prasčiausią receptą: tarkim ruošiame keturias porcijas šašlyko- apie kilogramas si biškiu nugarinės (jei tai šerniena, ar kiauliena tiks ir sprandinė, ar mentė), pagal skonį ir pomėgius druskos ir prieskonių (šiuo metu išnaudokit tai kas yra gamtoje- su keliomis šakelėmis mėtų ir žiupsneliu čiobrelių vietoj "vegetos" šašlykas bus tikrai nepakartojamas ir ne "pikantiškas" o tikrai kvapnus ir skanus) gal du valgomi šaukštai vynuogių acto, arba parūgusio vynuogių vyno
, lašelis sojos padažo ir nemažas kiekis (gal 150ml kokybiško alyvuogių aliejaus). Marinuoti pakaks dvi-tris valandas, bet su viena salyga- per tą laiką ben porą kartų gerai gerai išminkant (ne šiaip permaišant, o tiesiogiai stipriai po 10-15min "pamasažuojant"
)
Skanaus
kas išbandysit parašykit kaip pavyko
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2010-Jun-22 22:12
by Strelcius
Medeinis wrote:Strelcius wrote:stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Kiek laiko šitaip marinuoji?
viskas priklausys nuo ranku miklumo. jei gerai pamasazuosi kaip Marcco sake, tada ir keliu valandu uzteks ar per nakti palaikyti.
Mariau, man net ranka nekilo apie visus minkstintojus, stiprintojus visus kitus "vitaminus" rasyt kaip apie savaime suprantama "гадость" .... какая гадост....
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-01 20:10
by Marius1971
Ryt bus vaizdine ataskaita apie siandieninio kaziolo kumpio saslyka
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-02 09:22
by Marius1971
Nu, MĖSYNYKAI
Mėsa- ožio kumpelis.
Marinatas- alyvuogiu aliejus, citrina, ciobreliai, mairunas, lauro lapai, pipirai, druska, vyno actas ir abuoliu- aroniju sultys ir biskis cesnakines druskos.
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-02 09:31
by medziotojas
su obuolių sultimis gaunasi
pirštelius apsikandžiosi juos belaižydamas
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-02 10:43
by GRIZLEY
nera nieko geriau uz karstai rukyta stirnu mesa.
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-02 14:14
by Zaibas
[quote="GRIZLEY"]nera nieko geriau uz karstai rukyta stirnu mesa.
[/quote
Meluoji, nieko geriau nėra už basturma
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-02 16:19
by GRIZLEY
rukyta
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-03 07:47
by Marius1971
Re: Stirnienos šašlykas
Posted: 2011-Jun-03 08:12
by GRIZLEY
a ko tai lasinius hudai papjovei kai koks haholas