Page 2 of 3

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2010-Jun-22 15:43
by Medeinis
Na, gal dar kokių naujovių turite, kaip paruošt stirnienos šašlyką? Jonines jau rytoj :beer: :D Nesugalvoju, su kuo bandyt.. su kefyru, mineraliniu vandeniu ar su majonezu(aliejumi).. Kas galit ką paporint šiuo klausimu? :roll:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2010-Jun-22 15:56
by Magus
Medeinis wrote:Jonines jau rytoj :beer: :D
Anksti pradėsi švęsti? :D

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2010-Jun-22 16:50
by medziotojas
Patariu stirnienos sasla daryti raugiant su obuoliu (nerugsciom) sultimis, bet turi pastovet apie pora paru.

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2010-Jun-22 17:00
by Strelcius
majonezas, pomidoru padazas ir visas kitas panasus ir nepanasus meslas tik gadina mesa :bad:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2010-Jun-22 17:22
by Medeinis
Strelcius wrote:stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Kiek laiko šitaip marinuoji?

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2010-Jun-22 20:29
by marcco
Strelcius wrote:majonezas, pomidoru padazas ir visas kitas panasus ir nepanasus meslas tik gadina mesa :bad:
nežiūrint į tai, kad retkarčiais vistik tenka paragauti tikrai skanaus šašlyko marinuoto su minėtais super duper maisto priedais iš esmės pritariu Edmai :) nu dar prie to sarašo pridėčiau mėsą minkštinančią druską- kaip įpatingai nepageidaujamą produktą :pardon:
šeip šašlyko pagrindas vistik yra mėsos kokybė- gerai išpjaustyta, atvėsinta (ne užšaldyta) ir subrandinta mėsa (rekomenduotina, kad tai nebūtų galinis kumpis) jau beveik yra gero šašlyko garantas :good: kas liečia visus marinavimus, rauginimus ir t.t. ti paskutiniu metu pamėgau paprasčiausią, bet ne prasčiausią receptą: tarkim ruošiame keturias porcijas šašlyko- apie kilogramas si biškiu nugarinės (jei tai šerniena, ar kiauliena tiks ir sprandinė, ar mentė), pagal skonį ir pomėgius druskos ir prieskonių (šiuo metu išnaudokit tai kas yra gamtoje- su keliomis šakelėmis mėtų ir žiupsneliu čiobrelių vietoj "vegetos" šašlykas bus tikrai nepakartojamas ir ne "pikantiškas" o tikrai kvapnus ir skanus) gal du valgomi šaukštai vynuogių acto, arba parūgusio vynuogių vyno %) :crazy: , lašelis sojos padažo ir nemažas kiekis (gal 150ml kokybiško alyvuogių aliejaus). Marinuoti pakaks dvi-tris valandas, bet su viena salyga- per tą laiką ben porą kartų gerai gerai išminkant (ne šiaip permaišant, o tiesiogiai stipriai po 10-15min "pamasažuojant" :) )
Skanaus :beer: kas išbandysit parašykit kaip pavyko :)

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2010-Jun-22 22:12
by Strelcius
Medeinis wrote:
Strelcius wrote:stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Kiek laiko šitaip marinuoji?
viskas priklausys nuo ranku miklumo. jei gerai pamasazuosi kaip Marcco sake, tada ir keliu valandu uzteks ar per nakti palaikyti.
Mariau, man net ranka nekilo apie visus minkstintojus, stiprintojus visus kitus "vitaminus" rasyt kaip apie savaime suprantama "гадость" .... какая гадост.... :)

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-01 20:10
by Marius1971
Ryt bus vaizdine ataskaita apie siandieninio kaziolo kumpio saslyka :Yahoo!: :beer:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-02 09:22
by Marius1971
Nu, MĖSYNYKAI :wink:
Mėsa- ožio kumpelis.
Marinatas- alyvuogiu aliejus, citrina, ciobreliai, mairunas, lauro lapai, pipirai, druska, vyno actas ir abuoliu- aroniju sultys ir biskis cesnakines druskos.
IMG0370A.jpg
IMG0372A.jpg

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-02 09:31
by medziotojas
:good: su obuolių sultimis gaunasi :c24: pirštelius apsikandžiosi juos belaižydamas :D

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-02 10:43
by GRIZLEY
nera nieko geriau uz karstai rukyta stirnu mesa. :beer:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-02 14:14
by Zaibas
[quote="GRIZLEY"]nera nieko geriau uz karstai rukyta stirnu mesa. :beer:[/quote


Meluoji, nieko geriau nėra už basturma :) :beer:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-02 16:19
by GRIZLEY
rukyta :beer:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-03 07:47
by Marius1971
komplektas
IMG0373A.jpg
ech....
IMG0375A.jpg

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2011-Jun-03 08:12
by GRIZLEY
a ko tai lasinius hudai papjovei kai koks haholas :D