Strelcius rašė:majonezas, pomidoru padazas ir visas kitas panasus ir nepanasus meslas tik gadina mesa

nežiūrint į tai, kad retkarčiais vistik tenka paragauti tikrai skanaus šašlyko marinuoto su minėtais super duper maisto priedais iš esmės pritariu Edmai

nu dar prie to sarašo pridėčiau mėsą minkštinančią druską- kaip įpatingai nepageidaujamą produktą
šeip šašlyko pagrindas vistik yra mėsos kokybė- gerai išpjaustyta, atvėsinta (ne užšaldyta) ir subrandinta mėsa (rekomenduotina, kad tai
nebūtų galinis kumpis) jau beveik yra gero šašlyko garantas

kas liečia visus marinavimus, rauginimus ir t.t. ti paskutiniu metu pamėgau paprasčiausią, bet ne prasčiausią receptą: tarkim ruošiame keturias porcijas šašlyko- apie kilogramas si biškiu nugarinės (jei tai šerniena, ar kiauliena tiks ir sprandinė, ar mentė), pagal skonį ir pomėgius druskos ir prieskonių (šiuo metu išnaudokit tai kas yra gamtoje- su keliomis šakelėmis mėtų ir žiupsneliu čiobrelių vietoj "vegetos" šašlykas bus tikrai nepakartojamas ir ne "pikantiškas" o tikrai kvapnus ir skanus) gal du valgomi šaukštai vynuogių acto, arba parūgusio vynuogių vyno

, lašelis sojos padažo ir nemažas kiekis (gal 150ml kokybiško alyvuogių aliejaus). Marinuoti pakaks dvi-tris valandas, bet su viena salyga- per tą laiką ben porą kartų gerai gerai išminkant (ne šiaip permaišant, o tiesiogiai stipriai po 10-15min "pamasažuojant"

)
Skanaus

kas išbandysit parašykit kaip pavyko
