Stirnienos kepsnys.
Posted: 2007-Nov-14 15:00
Patiekalui reikia maždaug 600 gr. stirnienos.
Mėsa 2 paras marinuojama sausame raudoname vyne, į kurį įberiama žvėrienos prieskonių. Marinatui reikia apie 150 g. vyno.
Mėsa supjaustoma plonomis juostomis.
Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejus ir gerai įkaitinama.
Į ją sudedama mėsa ir kepama apie 20 min.
Paruošiama kita keptuvė, į kurią įdedama sviesto ir apkepama apie 200-300 gr. marinuotų voveraičių.
Po to ant jų užpilama apie 150 gr. saldžios grietinėlės, pabarstoma pipirais ir įberiamas arbatinis šaukštelis miltų - kad padažas sutirštėtų.
Garnyrui tiks ryžiai. Į puode verdantį vandenį įpilama ryžių su džiovintomis daržovėmis.
Tokių ryžių, sumaišytų su įvairiomis džiovintomis daržovėmis arba grybais, yra prekybos centruose. Kai išverda ryžiai, jie nukošiami ir įdedama maždaug 50 gr. sviesto.
Patiekiama - mėsą apipilant šaukštu keptų voveraičių su grietinėle, o ryžius apibarstome tarkuotu parmezano sūriu. Prie šio kepsnio tinka sausas raudonas vynas.
Skanaus !
"LR" L. Čereškos receptas
Mėsa 2 paras marinuojama sausame raudoname vyne, į kurį įberiama žvėrienos prieskonių. Marinatui reikia apie 150 g. vyno.
Mėsa supjaustoma plonomis juostomis.
Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejus ir gerai įkaitinama.
Į ją sudedama mėsa ir kepama apie 20 min.
Paruošiama kita keptuvė, į kurią įdedama sviesto ir apkepama apie 200-300 gr. marinuotų voveraičių.
Po to ant jų užpilama apie 150 gr. saldžios grietinėlės, pabarstoma pipirais ir įberiamas arbatinis šaukštelis miltų - kad padažas sutirštėtų.
Garnyrui tiks ryžiai. Į puode verdantį vandenį įpilama ryžių su džiovintomis daržovėmis.
Tokių ryžių, sumaišytų su įvairiomis džiovintomis daržovėmis arba grybais, yra prekybos centruose. Kai išverda ryžiai, jie nukošiami ir įdedama maždaug 50 gr. sviesto.
Patiekiama - mėsą apipilant šaukštu keptų voveraičių su grietinėle, o ryžius apibarstome tarkuotu parmezano sūriu. Prie šio kepsnio tinka sausas raudonas vynas.
Skanaus !
"LR" L. Čereškos receptas