Basturma iš stirnienos

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Post by medziotojas »

Aš iš vis atskirai nededu, tik tiek kiek yra prieskoniuose. Ir svarbiausia negalima mėsos plauti ir mirkyti, nes bus kaip Svetimui - supūdė :cry:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 582
Joined: 2007-Jan-19 10:34
Location: Žemaitija

Post by Žemaitis »

Jo su druska atsargiai, jei padaugini tiek mėsa tiek žuvis poto pradeda prarast skonį, nes druska traukia drėgmę ir gadina mėsos skonį, o nuo vandens reikia kuo toliau saugoti mėsą. Jei mėsa kraujuota ar šiaip apkibusi žvėries plaukais ar lapais, tai geriau nušluostyti sausa skepeta :)
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Strelcius »

kabanas wrote:O kiek dedat mazdaug ant kilo stirnienos druskos ar is akies
na tarkim ant visos stirnos nugarines uzberiu mazdaug arbatini sauksteli nekupina normalios druskos (nu ne tos kur milteliai, o stambios)
valgant beveik nesijaucia tokio kiekio.
Lietuvis
Briedis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 877
Joined: 2006-Aug-02 11:58
Location: Vilnius

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Briedis »

nieko tai stirnienai neatsitinka ir ja pamirkius.. kiek mirkiau ir nieko neatsitiko. basturma superine gavosi ir paskutini karta :p
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Strelcius »

silpnu nervu lankytojams neziureti :D :D
siandej vakare sudzioviau, reiks spyna kabyt ant virtuves duru :D
P1090175.JPG
Lietuvis
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Re: Basturma iš stirnienos

Post by svetimas »

ooo edma as gal uzsuksiu pas tave i svecius kai pradzius mesa :)
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Strelcius »

svetimas wrote:ooo edma as gal uzsuksiu pas tave i svecius kai pradzius mesa :)
adresa zinai ;)
blyn neiskenciau, bekabindamas nedziovintos prisikirtau :D
Lietuvis
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Re: Basturma iš stirnienos

Post by jura »

aš ir marinuoju,tik biški mažiau :oops:/pažiūrėjau fotke ir pasitaisau, daug mažiau :D /
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Basturma iš stirnienos

Post by medziotojas »

Aš paskutiniu metu mėsytės nejamiau :roll: , tingiu daryti :oops: , bet ryt jei bus tai jamsiu, nes apetitas sukilo.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Briedis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 877
Joined: 2006-Aug-02 11:58
Location: Vilnius

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Briedis »

o as paruosiau 10 kg briedienos vytinimui :) kaip laukiu, kol galima bus ja ragaut :) :beer:
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
User avatar
darsakas
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 72
Joined: 2007-Nov-09 04:21
Location: Panevėžys

Re: Basturma iš stirnienos

Post by darsakas »

Sveiki vyriokai!
Norėjau paklausti, kai ruošiat basturma Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., ar kas bandėt dėti spirito, jei taip tai koks kiekis ir kaip su juo elgtis ar apšlaktyti, ar su prieskonias sumaišyti ar gerklytę dezinfikuoti :lol: , ne aš rimtai klausiu, noriu pabandyti pasidaryti, nes baigiu seilėm užsiryti čia beskaitydamas. :beer:
Virvės nepastumsi, ją galimą tik patraukti, tačiau reikia neužmiršti, kad ji geba ir nutrūkti
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 582
Joined: 2007-Jan-19 10:34
Location: Žemaitija

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Žemaitis »

Banziau su spiritu. Pyliau pagal paskirti (naudojau mesai marinuoti) negailedamasir nepasakyciau kad gavosi geriau. Dabar spirito nebepustiju be reikalo. Be to viena karta spirita naudojau desru gamybai (buvau paskaites recepta) tai desra ne kokia gavosi :(
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Re: Basturma iš stirnienos

Post by svetimas »

as irgi sakau kad spiritas turi savo paskirti ir ner ko jo i desras pilt :D
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
darsakas
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 72
Joined: 2007-Nov-09 04:21
Location: Panevėžys

Re: Basturma iš stirnienos

Post by darsakas »

svetimas wrote:as irgi sakau kad spiritas turi savo paskirti ir ner ko jo i desras pilt :D
Pritatiu 100 %, dėkui už paprotinimą, o tai būčiau spiritą sugadinęs :D ,
o kokia proporcija druskos ir cukraus?
Virvės nepastumsi, ją galimą tik patraukti, tačiau reikia neužmiršti, kad ji geba ir nutrūkti
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 582
Joined: 2007-Jan-19 10:34
Location: Žemaitija

Re: Basturma iš stirnienos

Post by Žemaitis »

Kilogramui mesos nubrauktas saukstas druskos ir saukstelis cukraus
Post Reply