LMŽD veikla.

Все темы об охоте и т.д.
Субфорум - охотничий словарь и ссылки на прогноз погоды.

Ar jus tenkina LMŽD veikla ? Ar reikalinga joje pertvarka ?

You may select up to 2 options

 
 
View results

forester99
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 197
Joined: 2008-Nov-05 15:15
Location: Elektrėnai

Re: LMŽD veikla.

Post by forester99 »

Na negaliu nesutikti su svetimo nuomone,nors ir marcco teisus.Kažkodėl mūsuose ant tetos Marijos plotų vis dar gyvenama pagal tai,kas ką iš šalies pasakys,kas kokį įsakymą brūkštels,o patiems savo iniciatyva nelabai dar išeina gyvent.Nesakau,jog dauguma taip daro,bet susidaro toks įspūdis,jog kažkuriai žmonių daliai pataikaujama arba tiesiog nesipriešinama geresnio gyvenimo belaukiant.Kaip kad svetimas rašė...o jei kur ne vietoje išsišoksi su pasisakymu netinkančiu kažkam,tai žiūrėk ir saldus gyvenimėlis apkars... :evil: :cry:
Vis šnekama apie Lietuvos medžioklės tradicijas,istoriją bei ateities kūrimą.Bet kažkodėl viena ranka statoma,kita ranka griaunama.O gal taip labai patogu gyvent(gal net ir pelninga), kaip tame pasakyme - večnaja stroika.Gali prisikurt planų grandiozinių,juos pradėt įgyvendint,lėšas skirti,o čia tau tik pyst ir darom kitaip,kaip kažkam patogu kažkur sėdinčiam ar gulinčiam. :pardon: :shock: Juk kas galėtų paneigt,jog taip neslepiamos klaidos,o gal net ir didelės lėšos po tais amžinais pertvarkymais...??? =@ %) :crazy:
Žodžiu nieko nėra pastoviau už laikinumą... :good: :pardon:
P.S. o antelių tikrai nesumažėtų,jei tradiciškai atidarymas būtų rugpjūčio 15d.Juolab šiemet ir ilgasis savaitgalis.Manau atidarymo metu sumedžiojama per Lietuvą apie 350-400vnt.Gal aš labai klystu,bet juk į atidarymą dažniausiai važiuojama susitikti su kolegomis bei atšvęsti,o laimikis jau lieka trečiame plane.Aišku smagu su laimikiu,bet juk pats procesas dar smagiau.Žodžiu visiems linksmo savaitgaliaus... :beer: :good: :Yahoo!:
User avatar
marcco
Super Men
Super Men
Posts: 1684
Joined: 2006-Oct-06 13:03
Location: Šiauliai

Re: LMŽD veikla.

Post by marcco »

Kai klausimas neliečia pinigų, ar juolab didelių pinigų tuomet dažniausiai pataikaujama tai daliai žmonių, kuri vadinama "dauguma". Arba tai kuri azartiškiau maikes plėšosi. Taip medžiotojams atstovaujama silpnokai. Vienok kas mus turi labiausiai atstovaut, jei ne mes patys? Tai ir atstovaujame pokalbiuose su ūkininkais, grybautojais, miško lankytojais, per šventes prie stalo, televizijos laidose, internete ir dar bele kur. Atstovaujame ir kalbomis, ir vaizdais, nuotraukomis, ir poelgiais - savo ir kitų aprašomas. Gal ne visada objektyviais, bet dažnai - taip. Va tokio sėkmingo daugiau negu dvidešimties metų atstovavimo (nuo tada, kai medžiotojus atstovaut nustojo Lietuvos TSR KP CK generalinis sekretorius ir CO) rezultatą ir turime. Užtenka padaryt apklausą ir visuomenė (t.y. rinkėjai) medžiotojus nulinčiuotų su visom ančių, zuikių ir kurapkų medžioklėm, su džipais ir kioskais kartu. Ir vėl turėtume ilgą etapą, kol nauja sistema parodytų savo blogybes ir ta pati visuomenė suprastų, kad pirmieji dvidešimt nepriklausomybės metų nebuvo tokie blogi.. Žodžiu norėjau tik pasakyt, kad dabar jau pabrėžt medžioklės aplinkosauginį, o ypač tą švietėjišką vaidmenį būtina. Ne apie kukurūzų kalnus ir kiaulių bandas pasakot publikai, kuri jau pakankamai apšviesta tuo, kad miškas neturi būti tvartas, o apie medžiotojų meilę gamtai. Ne tiek medžioklei, kiek pačiai gamtai, jos grožiui ir natūralumui. Apie tai, kad medžiotojas medžioja būtent tada, kada yra šventai įsitikinęs, kad nenuskriaus gamtos, o jai padės. Nesvarbu, kad būna visaip, bet tikslas tai lyg turėtų būti toks.. Va ornitologai padarė tyrimus - vados vėluoja. Kadangi ornitologai yra mokslininkai tyrinėjantys paukščius (šiuo atveju tai jų darbas, o ne laisvalaikis), o antys yra paukščiai - aš jais tikiu. Ir jei pasakė, kad šiuo metu kai kurios sumedžiotos antys gali palikti vienus mažus, neskraidančius ir nesavarankiškus jauniklius - irgi tikiu ir anties medžioti nenoriu. Sumedžiosiu, jei bus noro, kai nebebus jokių abejonių. Beje LMŽD pagarba už bandymą žengti gražų žingsnį teisinga linkme, tik gal jį reikėjo žengti kiek anksčiau ir čiut garsiau.. :)
User avatar
30-06
Administratorius
Administratorius
Posts: 2079
Joined: 2006-Jul-07 20:49
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by 30-06 »

marcco wrote: Atstovaujame ir kalbomis, ir vaizdais, nuotraukomis, ir poelgiais - savo ir kitų aprašomas.
Kaip mes save atstovaujame ryskiai parode praeitu metu Hubertiniu svente Vilniuje. Geda buvo ziuret i ta vargana,sudaryta is kokiu 30 zmoniu eisena.Iskart man smekstelejo mintis, "o kur gi visi manojo klubo "maikiu draskytojai"??? :twisted: .Prie lovio tai pirmieji o i svente atvaziuot tai muset kuras kainuoja :D . Taip,kad verkiantiems,jog kazkas vis priima uz juos sprendimus, reiketu visu pirma paklaust saves,ka jis asmeniskai padare,kad to nebutu.Kazkas cia forume vis sako,kad nuo saves reik pradet :wink: .Sakyciau..... gryna teisybe :roll: .
marcco wrote: Ne apie kukurūzų kalnus ir kiaulių bandas pasakot publikai, kuri jau pakankamai apšviesta tuo, kad miškas neturi būti tvartas, o apie medžiotojų meilę gamtai. Ne tiek medžioklei, kiek pačiai gamtai, jos grožiui ir natūralumui. Apie tai, kad medžiotojas medžioja būtent tada, kada yra šventai įsitikinęs, kad nenuskriaus gamtos, o jai padės. Nesvarbu, kad būna visaip, bet tikslas tai lyg turėtų būti toks.. Va ornitologai padarė tyrimus - vados vėluoja. Kadangi ornitologai yra mokslininkai tyrinėjantys paukščius (šiuo atveju tai jų darbas, o ne laisvalaikis), o antys yra paukščiai - aš jais tikiu. Ir jei pasakė, kad šiuo metu kai kurios sumedžiotos antys gali palikti vienus mažus, neskraidančius ir nesavarankiškus jauniklius - irgi tikiu ir anties medžioti nenoriu. Sumedžiosiu, jei bus noro, kai nebebus jokių abejonių. Beje LMŽD pagarba už bandymą žengti gražų žingsnį teisinga linkme, tik gal jį reikėjo žengti kiek anksčiau ir čiut garsiau.. :)
Daug norejau rasyt,bet is esmes tai pritariu sitam pasisakymui.Nepilstysiu is tuscio i kiaura.Visiskai neizvelgiu jokios skriaudos medziotojams.O ir ornitologais taip pat tikiu :pardon: .
Geras veterinorius visad gali padeti blogam sokejui
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

LMŽD pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Krašto apsaugos ministerija


lmzd.lt
2013-09-24

2013 m. rugsėjo 17 d. Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Tarybos posėdžio metu Draugijos pirmininkas Bronius Bradauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Krašto apsaugos ministerija (KAM), atstovaujama ministro Juozo Oleko.

Šia bendradarbiavimo sutartimi siekiama prisidėti prie gamtos išteklių išsaugojimo ir tinkamo panaudojimo, aktyvesnio medžiotojų ir žvejų dalyvavimo Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos šaulių sąjungos veikloje, skatinti medžiotojus ir žvejus įsitraukti į bazinius karinius mokymus ir kitas KAM vykdomas karinio rengimo programas.

http://lmzd.lt/files/uploaded/kam-lmzd-sutartis.pdf
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
Zaibas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 879
Joined: 2007-May-18 22:32
Location: Vilnius-kaunas

Re: LMŽD veikla.

Post by Zaibas »

Turbūt geriausia bus rašyti čia:
Nežinau ar kas jau girdėjote, bet labai reali tikimybė (kaip man sakė čia tik trumpo laiko klausimas), bus gražintos licenzijos stirnoms.
LMŽD pirmininkas važiavo iš Vilniaus į klaipėdą ir matė per mažai stirnų (na bet čia gal su humoru reikia žiūrėti į šitą argumentą).
Kitas teiginys, kad nėra galimybės kontroliuot brakonierių, koks čia argumentas %) nelabai suprantu pat.

Bet faktas vienas, duodu 85 proc., kad bus gražintos licenzijos stirnoms :(
visada prisiekes medziotojas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

Per LMŽD suvažiavimą (vasarą) Caras B.B. reikalavo grąžinti licencijas stirnoms :pardon: Tik nematau jokios logikos :Search:
patys medžiotojai turi būti sąmoningi - nebus stirnų - nebus basturmos :pardon:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
Zaibas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 879
Joined: 2007-May-18 22:32
Location: Vilnius-kaunas

Re: LMŽD veikla.

Post by Zaibas »

tai va logikos rasti būtų labai sunku, bet.... yra juk ir kitaip logiškai mąstančių žmonių, tarp jų žinomas "gamtininkas" kuris pastoviai rėkia kad jis stirnų mato vis mažiau, na dar pora sėdinčių aukščiau taip pagalvojo ir traukinys nuvažiavo, tiksliau baigia nuvažiuot, tikiuos keli protingai mąstantys asmenys padarys įtaka ir ši nesamonė nebus priimta.
visada prisiekes medziotojas
Junka
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 369
Joined: 2009-Apr-20 23:01

Re: LMŽD veikla.

Post by Junka »

Vietoje licenzijos stirnai reiktų įvesti kokį "važtaraštį" mėsai ir bus daugiau kontrolės, nes mano galva problema čia paprasta - subrakūšina koks brekas stirną ir vežasi mėsų, o ant zekso koks nors draugelis su lapu kitam LT gale - jei gamta čiups tipo išvynios. Nors realiai tai dar paprasčiau, nes nei gamta, nei policija nesiaiškina iš kur mėsa - patikrina ginklo dokus, dar bilietą paprašo parodyt, o lapas gi pas medžioklės vadovą gali būti kažin kur, o ir medžioklės vadovas jau gali saldžiai miegot ir telefono nekelt, jei medžioklė baigta. Tai va, mano galva, čia yra didžiulė skylė, kurią reikia kažkaip užlopyt.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

sveikinimas-sv-huberto.png
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

Mokymai pradedantiems medžioklinių šunų vedliams


2013-12-05

2014 m. vasario 8, 15 ir 21 d. (šeštadieniais) Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija rengia mokymus pradedantiems medžioklinių šunų vedliams. Jie vyks Draugijos patalpose M. Sleževičiaus g. 15, Vilniuje.

Mokymų pradžia 10.00 val. - pabaiga 16.00 val.

Medžioklinių šunų vedlių rengimas tebėra silpna mūsų medžiotojų rengimo grandis. Medžiotojui pirmą kartą įsigijus šunį ir rengiant jį medžioklei, iškyla daugybė klausimų, o specializuotos lietuviškos literatūros apie medžioklinių šunų priežiūrą, rengimą ir kultūringą naudojimą medžioklėje labai maža. Todėl Draugija pradeda seriją mokymų šia tema įvairiuose Lietuvos regionuose.

Mokymo programa parengta vadovaujantis Vidurio Europos šalių medžioklinių šunų vedlių rengimo tradicijomis ir metodikomis. Mokymų metu klausytojai bus supažindinami su bendraisiais medžioklinių šunų rengimo medžioklei ir medžioklinių šunų vedlių pasiruošimo tam darbui principais, bet nebus gilinamasi į atskirų šunų grupių ar veislių rengimo ir naudojimo specifiką. Mokymų lektoriai: E. Tijušas, V. Lakneris, A. Kuleša, V. Tamošiūnas.

Mokymų kaina - 100 Lt. Į kainą įskaičiuoti pietūs. Norinčius dalyvauti mokymuose, prašome registruotis el. p. lmzdkinologija@gmail.com ir pervesti pinigus Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijai įm. k. 191904126 AB SEB bankas a. s. LT 61 7044 0600 0030 3968. Registruojantis prašome nurodyti vardą, pavardę, telefoną ir el. paštą. Registracija iki 2014 m. vasario 1 d.

Smulkesnės informacijos prašome kreiptis į Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos kinologą Vytautą Tamošiūną (tel. 8 662 14 095).



MOKYMŲ PRADEDANTIEMS MEDŽIOKLINIŲ ŠUNŲ VEDLIAMS

PROGRAMA

1. Įvadas;

2. Šuns anatominiai ir fiziologiniai ypatumai.

3. Šuniuko pasirinkimas;

4. Atvykimas į naujus namus;

5. Šuniukas namuose;

6. Inventorius, reikalingas šuns priežiūrai ir rengimui;
Šuns amžius nuo 2 iki 6 mėnesių

7. Maisto velkės;

8. Pirminis mokymas aportuoti;

9. Darbas su „meškere";

10. Pirmas šūvis;

11. Pratinimas prie vandens;

12. Pavadėlis ir antkaklis;

13. Komanda „Greta";

14. Komanda „Sėdėti";

15. Komanda „Gulėti";

16. Komanda „Pas mane";

17. Komanda „Pasilik";

18. Lojimas pagal komanda prieš šėrimą;
Šuns amžius nuo 7 mėnesių

19. Aportavimas;

20. Velkės;

21. Kraujo pėdsakas;

22. Medžioklėje varant;

23. Medžiotojų linijoje;

24. Po bokšteliu;

25. Medžioklėje sėlinant;

26. Sužeistų žvėrių ir paukščių paieška;

27. Vandens paukščių medžioklėje;

28. Laukų paukščių medžioklėje;

29. Medžiotojo ir šuns elgesio kultūra medžioklėje ir tarp žmonių;

30. Medžioklinių šunų bandymai;

31. Medžioklinių šunų parodos;

32. Šunų veisimo fiziologiniai ypatumai.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

Vartomi medžiotojo ir žvejo kalendoriai 2014 metams


Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija išleido vartomus Medžiotojo (medžioklė senovinėse atvirutėse ir atvirlaiškiuose) ir Žvejo (žvejyba senovės dailės kūriniuose) kalendorius 2014 metams.

Visi, norintys įsigyti šiuos kalendorius, prašome kreiptis į Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugiją:

adresu M. Sleževičiaus g. 15, Vilnius
el. paštu lietuvosmzd@yahoo.com
telefonu (8 5) 26 26 735
kalend-m.jpg
kalend-ž.jpg
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

lmzd-sveikinimas.jpg
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

Rengiama 16-ojo Europos elnių kvieslių čempionato perklausa

2013-12-27
lmzd.lt

2014 m. vasario 22 d. Austrijoje, Salzburge rengiamas 16-asis Europos elnių kvieslių čempionatas.
Čempionatas vyks medžioklinės mugės metu. Pagrindiniai čempionato pratimai, kuriuos turės atlikti dalyviai, yra šie:

Dominuojančio patino, stovinčio su patelių banda, balsas;
Dviejų stiprių lygiaverčių elnių garsai per patį rujos įkarštį;
Seno, ieškančio patelių elnio patino balsas.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija, kaip ir kasmet, ketina siųsti savo delegaciją atstovauti Lietuvai ir renka dalyvių komandą, dėl to 2014 m. sausio 3 d. 13 val. Draugijos patalpose (M. Sleževičiaus g. 15, Vilnius) bus surengta dalyvių perklausa. Dalyvių pasirodymus vertins komisija. Prašome pasiruošti atlikti aukščiau nurodytus čempionato pratimus.

Kaip ir pernai metais, prašome paieškoti dalyvių ir paremti šią gražią tradiciją.
Pageidautina, kad iš anksto praneštumėte, kas atvyks į perklausą.

Lauksime Jūsų dalyvavimo.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
fukas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2774
Joined: 2006-Jul-07 18:46
Location: Marijampolė

Re: LMŽD veikla.

Post by fukas »

o kaip tik tuo metu netoli nuo tos vietos ir būsiu :good:
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: LMŽD veikla.

Post by medziotojas »

Vartotojų kainų indeksas už medžiojamų gyvūnų išteklių naudojimą

2014-01-14
lmzd.lt

Informuojame, kad jau paskelbtas 2013 m. mokesčio už medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimą pagal medžioklės plotų kategorijas vartotojų kainų indeksas – 1,376 KIT709 formos deklaracijai pildyti. Įmokos kodas - 1001. Deklaracijas reikia pateikti VMI iki vasario 1 d.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Post Reply