Patiekalai iš antienos

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
svetimas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2623
Joined: 2006-Jul-30 18:32
Location: kaunas

Re: Patiekalai iš antienos

Post by svetimas »

Edma tai kada pas tave atlekt antienos ragaut ? :D :beer:
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Patiekalai iš antienos

Post by Strelcius »

nu dar berods liko koks desietkas krutineliu :)
dar vienas :
nuimame nuo kaulu krutineles, kaulus sumetam i puoda, uzpilam vandeniu ir verdam apie 1.5 val sultini. likus mazdaug20-25 minutem sudedam nemazai morku. baigus virti idedam pipiru zirnuku kvapiu ir juodu, lauro lapu keleta, kelias svoguno galvas ir isjungiam. anksciau is anciu kauliuku nieko nedarydavau, kol Fukas nepasake kad gaunas superinis sultinys, o man beje sultiniai yra pacios skaniausios sriubos :beer: na nabent kopustai pachmieliukui :)
krutineles nuemus nuo kaulo gaunasi 2 gabaliukai, ju nepjaustau. ikaitinu keptuveje riebalus, kol pradeda siek tiek rukti. tik siek tiek, kol dar nereikia gaisrines :D
sudedam krutineliu gabalus, greitai apkepam abi puses kol siek tiek parusta, bet iskepti nereikia, tik kol apkepa siek tiek virsus. tai trunka apie 5 minutes.
isimama krutineles ir dedam i puoda, uzpilam svieziai spaustom obuoliu sultim taip mazdaug iki puses mesos gabaliuku ir troskinam. i puoda kartu idedam daug stambiai pjaustytu morku, siek tiek dziovintu obuoliuku. po kokiu 20 minuciu sudedam gabaliukais pjaustytu ananasu, siek tiek dziovintu slyvu. siek tiek pipiru cielu, kvapiu ir karciu, baziliko, kelis lauro lapus. dar apie 15 minuciu ir isjungiam.
skanu su konservuotais persikais.
skanaus :beer:
Lietuvis
User avatar
Plastic
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 233
Joined: 2008-Nov-17 13:35
Location: Vilnius

Re: Patiekalai iš antienos

Post by Plastic »

Virsutiniai atrodo kad yra labai geri, bet vat tas apatinis su ananasais tai jau man kazkaip ne.. bet del skonio nesigincijama, kitus reiks kada nors isbandyt, dekui. :) :beer:
fukas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2774
Joined: 2006-Jul-07 18:46
Location: Marijampolė

Re: Patiekalai iš antienos

Post by fukas »

į anties kaulelių sultinį beriu lengvai pakepintas morkas ir smulkiai pjaustytą saliero šaknį :beer:
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Patiekalai iš antienos

Post by Strelcius »

Plastic wrote:Virsutiniai atrodo kad yra labai geri, bet vat tas apatinis su ananasais tai jau man kazkaip ne.. bet del skonio nesigincijama, kitus reiks kada nors isbandyt, dekui. :) :beer:
patikek paukstiena su saldziarugsciu padaziuku ir vaisiais yra geriau uz kaledas ir naujus kartu paemus
dar pamirsau prirasyti kad troskinant su obuoliu sultimis labai super dziovintos kriauses.
Lietuvis
User avatar
laimosiux
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 295
Joined: 2008-Oct-06 18:01
Location: Kaunas-Vilkaviškis

Re: Patiekalai iš antienos

Post by laimosiux »

Labas vakaras :wink: Su sąlyga, kad pirmą kartą partempiau į namus ančių, tetis liepė rytoj fadaryt antienos pietus :oops: (Aš šiaip nuo amžių amžinųjų nemėgstu gaminti tai ir receptų kaip ir nežinau :oops: ) Tai vat chebryte, gelbėkit, parašykit kokį paprastesnį receptėlį antienos, o tai užsitrauksiu tečio pyktį kurio pabaiga greičiausiai nebus gera :roll:
Medžioklei reikia pašaukimo, jei jo neturi, geriau nei nepradėti...
fukas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2774
Joined: 2006-Jul-07 18:46
Location: Marijampolė

Re: Patiekalai iš antienos

Post by fukas »

laimosiux wrote:Labas vakaras :wink: Su sąlyga, kad pirmą kartą partempiau į namus ančių, tetis liepė rytoj fadaryt antienos pietus :oops: (Aš šiaip nuo amžių amžinųjų nemėgstu gaminti tai ir receptų kaip ir nežinau :oops: ) Tai vat chebryte, gelbėkit, parašykit kokį paprastesnį receptėlį antienos, o tai užsitrauksiu tečio pyktį kurio pabaiga greičiausiai nebus gera :roll:
na tai tik aukštyn akis pakelk ir puikiausi receptai :good:
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Patiekalai iš antienos

Post by medziotojas »

Gal Laimutė nerado norimų receptų :pardon: o gal netiko šitie !? Mažai kas paukštiena domisi, todėl ir receptų mažai :sorry:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
laimosiux
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 295
Joined: 2008-Oct-06 18:01
Location: Kaunas-Vilkaviškis

Re: Patiekalai iš antienos

Post by laimosiux »

fukas wrote: na tai tik aukštyn akis pakelk ir puikiausi receptai :good:
Skaičiau aš tuos receptėlius kur aukščiau surašyti, bet kaip jau minėjau iš manęs kulinaras toks pats kaip ir balerina :oops: Tai vat ir pamislijau, kad gal kuris kokį paprastą paruošimo būdą žinot :wink:
Medžioklei reikia pašaukimo, jei jo neturi, geriau nei nepradėti...
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Patiekalai iš antienos

Post by Strelcius »

pipiru druskos ir i keptuve. paprasta, valgyt lyg ir galima, bet... :)
Kulinaru nereik but kad pagal intrukcija gamint ;)
Lietuvis
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Patiekalai iš antienos

Post by medziotojas »

Laukinės anties krūtinėlė su daržovėmis

http://www.lrytas.lt/videonews/?id=1324 ... 0915&sk=25
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
italjanec
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 850
Joined: 2006-Aug-20 15:42

Re: Patiekalai iš antienos

Post by italjanec »

laimosiux wrote:
fukas wrote: na tai tik aukštyn akis pakelk ir puikiausi receptai :good:
Skaičiau aš tuos receptėlius kur aukščiau surašyti, bet kaip jau minėjau iš manęs kulinaras toks pats kaip ir balerina :oops: Tai vat ir pamislijau, kad gal kuris kokį paprastą paruošimo būdą žinot :wink:
Paprasta kaip 2x2. Nulupta visa anty susmozyji astriais prieskoniais, cesnaku, kmynais, majonezu ir pomidoru padazu. Uz poros dienikiu dedi i orkaite ir kepi koki 45min. Po to perpjauni krutine pusiau ir anty padarai plokscia kaip rukyta karsy. Smeigi du iesmus lygegreciai viena kitamtaip kad neduotu anciai sulinkt i pradine padety, dedi ant saslykines ir letai skrudini kol gerai apkeps ir sudzius. Tada batkai patieki su dviem litrais alaus :crazy:
Jei nezinai ka daryti- nedaryk nieko.
arz
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 688
Joined: 2010-Mar-29 17:54
Location: Vilnius

Re: Patiekalai iš antienos

Post by arz »

:good: Čia Italjanec teisus 100% - svarbiausia suprieskoniavus-pamarinavus palaikyti pora dienų. Aš kartais ir tris palaikau. Va ryt prieš pat Naujus ištrauksiu iš šaldytuvo, tai bus trys dienos. Beje bet kokią mėsą taip ir "brandinu". Paprastai įtrynęs porą valandų - pusę dienos palaikau kambario temperatūroje, vėliau mėsytė keliauja į šaldytuvą. Patikėkit - visiškai kita mėsa gaunasi. Skanaus :beer:
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Patiekalai iš antienos

Post by medziotojas »

Рецепт " Тушеная утка с овощами". Troškinta antis su daržovėmis


Готовим в казане.
1-2 утки
1,5 кг лука можно пополам репчатый и красный
3-4 крупных моркови
5-6 средних крепких помидоров
Картофель 1-1,5 кг
1красный болгарский перец
2 сырка типа "Дружба"
Зелень:кинза, петрушка, базилик, кому что нравится, я кладу все вместе.
Соль, черный перец, зира по вкусу.
Заливаем в раскаленный казан 100 гр. растительного (подсолнечного) масла, ждем пока закипит. Затем забрасываем лук нарезанный полукольцами, обжариваем. Как только лук обжарится, вынимаем его шумовкой. Закладываем утку, и обжариваем! (не солим). Огонь не убавляем, готовим на сильном огне. Добавляем щепотку зиры, периодически помешиваем нашу утку. Как только утка зарумянится, возвращаем лук в казан, перемешиваем. Добавляем морковь нарезанную крупными "кружками". Опять перемешиваем. Минут через 10-15, когда морковь немного размягчится-солим, и добавим немного воды, чтобы содержимое казана слегка покрылось водой. Еще щепотку зиры, и можно уже добавить перец как черный, так и сладкий нарезанный полоской. Опять перемешиваем, убавляем огонь до "ниже среднего. Добавляем сырок, я режу кубиками, но разницы особой нет! Закладываем картофель, крупно порезанный добавляем воды, чтобы покрыл картофель, и усиливая огонь, доводим до кипения! Огонь снова убавим, до среднего, когда картофель, дойдет до полуготовности, и закладываем помидоры, огонь убавляем до минимума, томим под крышкой, минут 20, и все! Готово! Время приготовления 2-2,5 часа! Но, это того стоит, мясо с косточек, будет сходить без проблем! Если кому-то нравится острое,(как мне) то, можно добавить и острый перец нарезанный кружками... если он сушеный то, после моркови, если свежий то, перед картофелем! Ну, и в конце, когда по кухне распространится аромат дичи, добавим крупно нарезанную зелень ( горсть) в казан, и оставим для украшения в тарелки! Приятного аппетита!!!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Post Reply