Stirnienos šašlykas
- Medeinis
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1004
- Joined: 2007-Nov-27 09:40
- Location: Kaunas. Tverai.
Re: Stirnienos šašlykas
Na, gal dar kokių naujovių turite, kaip paruošt stirnienos šašlyką? Jonines jau rytoj Nesugalvoju, su kuo bandyt.. su kefyru, mineraliniu vandeniu ar su majonezu(aliejumi).. Kas galit ką paporint šiuo klausimu?
50km - ne vingis...
medžioklė be šuns - ne medžioklė.
medžioklė be šuns - ne medžioklė.
-
- Stažuotojas
- Posts: 82
- Joined: 2009-Jul-24 15:39
- Location: Vilnius
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos šašlykas
Patariu stirnienos sasla daryti raugiant su obuoliu (nerugsciom) sultimis, bet turi pastovet apie pora paru.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Stirnienos šašlykas
majonezas, pomidoru padazas ir visas kitas panasus ir nepanasus meslas tik gadina mesa
Lietuvis
- Medeinis
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1004
- Joined: 2007-Nov-27 09:40
- Location: Kaunas. Tverai.
Re: Stirnienos šašlykas
Kiek laiko šitaip marinuoji?Strelcius wrote:stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
50km - ne vingis...
medžioklė be šuns - ne medžioklė.
medžioklė be šuns - ne medžioklė.
- marcco
- Super Men
- Posts: 1684
- Joined: 2006-Oct-06 13:03
- Location: Šiauliai
Re: Stirnienos šašlykas
nežiūrint į tai, kad retkarčiais vistik tenka paragauti tikrai skanaus šašlyko marinuoto su minėtais super duper maisto priedais iš esmės pritariu Edmai nu dar prie to sarašo pridėčiau mėsą minkštinančią druską- kaip įpatingai nepageidaujamą produktąStrelcius wrote:majonezas, pomidoru padazas ir visas kitas panasus ir nepanasus meslas tik gadina mesa
šeip šašlyko pagrindas vistik yra mėsos kokybė- gerai išpjaustyta, atvėsinta (ne užšaldyta) ir subrandinta mėsa (rekomenduotina, kad tai nebūtų galinis kumpis) jau beveik yra gero šašlyko garantas kas liečia visus marinavimus, rauginimus ir t.t. ti paskutiniu metu pamėgau paprasčiausią, bet ne prasčiausią receptą: tarkim ruošiame keturias porcijas šašlyko- apie kilogramas si biškiu nugarinės (jei tai šerniena, ar kiauliena tiks ir sprandinė, ar mentė), pagal skonį ir pomėgius druskos ir prieskonių (šiuo metu išnaudokit tai kas yra gamtoje- su keliomis šakelėmis mėtų ir žiupsneliu čiobrelių vietoj "vegetos" šašlykas bus tikrai nepakartojamas ir ne "pikantiškas" o tikrai kvapnus ir skanus) gal du valgomi šaukštai vynuogių acto, arba parūgusio vynuogių vyno , lašelis sojos padažo ir nemažas kiekis (gal 150ml kokybiško alyvuogių aliejaus). Marinuoti pakaks dvi-tris valandas, bet su viena salyga- per tą laiką ben porą kartų gerai gerai išminkant (ne šiaip permaišant, o tiesiogiai stipriai po 10-15min "pamasažuojant" )
Skanaus kas išbandysit parašykit kaip pavyko
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Stirnienos šašlykas
viskas priklausys nuo ranku miklumo. jei gerai pamasazuosi kaip Marcco sake, tada ir keliu valandu uzteks ar per nakti palaikyti.Medeinis wrote:Kiek laiko šitaip marinuoji?Strelcius wrote:stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Mariau, man net ranka nekilo apie visus minkstintojus, stiprintojus visus kitus "vitaminus" rasyt kaip apie savaime suprantama "гадость" .... какая гадост....
Lietuvis
- Marius1971
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1252
- Joined: 2009-Jul-27 10:26
Re: Stirnienos šašlykas
Ryt bus vaizdine ataskaita apie siandieninio kaziolo kumpio saslyka
- Marius1971
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1252
- Joined: 2009-Jul-27 10:26
Re: Stirnienos šašlykas
Nu, MĖSYNYKAI
Mėsa- ožio kumpelis.
Marinatas- alyvuogiu aliejus, citrina, ciobreliai, mairunas, lauro lapai, pipirai, druska, vyno actas ir abuoliu- aroniju sultys ir biskis cesnakines druskos.
Mėsa- ožio kumpelis.
Marinatas- alyvuogiu aliejus, citrina, ciobreliai, mairunas, lauro lapai, pipirai, druska, vyno actas ir abuoliu- aroniju sultys ir biskis cesnakines druskos.
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Stirnienos šašlykas
su obuolių sultimis gaunasi pirštelius apsikandžiosi juos belaižydamas
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- GRIZLEY
- Super Men
- Posts: 1884
- Joined: 2008-Jan-01 23:12
- Location: vilnius
Re: Stirnienos šašlykas
nera nieko geriau uz karstai rukyta stirnu mesa.
Kas globoja, tas ir medžioja
- Zaibas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 879
- Joined: 2007-May-18 22:32
- Location: Vilnius-kaunas
Re: Stirnienos šašlykas
[quote="GRIZLEY"]nera nieko geriau uz karstai rukyta stirnu mesa. [/quote
Meluoji, nieko geriau nėra už basturma
Meluoji, nieko geriau nėra už basturma
visada prisiekes medziotojas
- GRIZLEY
- Super Men
- Posts: 1884
- Joined: 2008-Jan-01 23:12
- Location: vilnius
- Marius1971
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 1252
- Joined: 2009-Jul-27 10:26
Re: Stirnienos šašlykas
komplektas
ech....- GRIZLEY
- Super Men
- Posts: 1884
- Joined: 2008-Jan-01 23:12
- Location: vilnius
Re: Stirnienos šašlykas
a ko tai lasinius hudai papjovei kai koks haholas
Kas globoja, tas ir medžioja