BRAKONIERIAI

Все темы об охоте и т.д.
Субфорум - охотничий словарь и ссылки на прогноз погоды.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: BRAKONIERIAI

Post by medziotojas »

Neteisėtai sumedžioję taurųjį elnią medžiotojai neteks visureigio ir teisės medžioti


ulF2qyakeFU.jpg
paimtas automobilis

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai Anykščių rajone nustatė šiurkštų medžioklės pažeidimą, kai medžioklėje varant buvo neteisėtai sumedžiotas tauriojo elnio patinas. Už neteisėtus veiksmus medžioklėje du asmenys turės sumokėti baudas iki 1 800 eurų ir atlyginti žalą gyvūnijos ištekliams – beveik 8 234 eurus.

Praėjusią savaitę Anykščių rajono „Traupio“ medžiotojų klubo medžioklės plotuose Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos skyrių pareigūnai nustatė, kad medžioklėje su varovais, vienas asmuo neteisėtai sumedžioto tauriojo elnio patiną. Tauriųjų elnių ir briedžių medžioklė yra limituojama, per 2023–2024 metų medžioklės sezoną iš viso Lietuvoje leidžiama sumedžioti apie 6 tūkst. tauriųjų elnių patinų.

Šių gyvūnų medžioklės limitas medžioklės plotų vienete jau buvo išnaudotas, medžiotojai šio fakto neįrašė į medžioklės lapą ir bandė nuslėpti. Pasibaigus medžioklei du jos dalyviai gyvūną įkėlę į visureigį nugabeno į vieno iš medžiotojų sodybos ūkines patalpas Anykščių rajone, kur jį ir išdorojo.

Už neteisėtą medžioklę, gyvūno gabenimą ir dorojimą vienam medžiotojui gresia bauda nuo 800 iki 1 800 eurų, kitam medžiotojui už neteisėtai sumedžioto limituojamo gyvūno gabenimą ir dorojimą gresia bauda nuo 800 iki 1 800 eurų. Asmenys gali netekti teisės medžioti nuo 3 iki 5 metų ir turės atlyginti žalą gyvūnijos ištekliams – 8 234 eurus.

Iš pažeidėjų paimti nusižengimo padarymo įrankiai ir priemonės: medžioklėje naudotas šautuvas ir visureigis.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Post Reply