Briedienos vaišės
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Internete medžiotojas pasidalino dar vienu briedžio suprodukto patiekalu - pasirodo valgomos ir briedžio ausys ir gaminamos panašiai kaip kiulių ausys
http://www.liveinternet.ru/community/25 ... 257614468/
O čia nuoroda į patiekalo gaminimą, tiesa čia kiaulių ausų gaminimas - Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Briedžio lūpa medžiotojiškai
Briedžio lūpą gerai nusvilinama, po to gerai nuplaunama. Supjaustome gabalais ir užpilame marinatu 12 val.
Marinatui reikia : į puodą pilame šalto vandens, išpaudžiame citriną (arba citrinos rūgšties, arba acto) dedame druskos, pipirų, lauro lapų ir pjaustome griežinėliais svogūnus.
Šiame marinate verdame briedžio lūpas 2 val.
Išvirus išimimame, duodme mėsos gabalams nusivarvėti. Tada gabalus mėsos apkepame įkaitintame svieste kartu su supjaustytais svogūnais.
Apkepus, dedame vėl į puodą ir užpilame majonezo arba grietinės mišiniu sumaišytu su tomatais, ir užpilame nukoštų sultiniu - kad apsemtų mėsą ir vėl verdame apie 2 val. Valandai iki patiekalas bus gatavas, pilame spanguolių sulčių, žiupsnelį cukraus, šlakelį obuolių acto, keletą lauro lapų .
Briedžio lūpa - 500 gr.
svogūno galvos - 2 - 3 vnt.
sviesto - apie 50 gr.
majonezo (grietinės) - 100 gr.
citrina - 1 vnt. (citrinos rūgštis - 100 gr.)
spanguolių sulčių - 1/2 stiklinės
Skanaus !
Briedžio lūpą gerai nusvilinama, po to gerai nuplaunama. Supjaustome gabalais ir užpilame marinatu 12 val.
Marinatui reikia : į puodą pilame šalto vandens, išpaudžiame citriną (arba citrinos rūgšties, arba acto) dedame druskos, pipirų, lauro lapų ir pjaustome griežinėliais svogūnus.
Šiame marinate verdame briedžio lūpas 2 val.
Išvirus išimimame, duodme mėsos gabalams nusivarvėti. Tada gabalus mėsos apkepame įkaitintame svieste kartu su supjaustytais svogūnais.
Apkepus, dedame vėl į puodą ir užpilame majonezo arba grietinės mišiniu sumaišytu su tomatais, ir užpilame nukoštų sultiniu - kad apsemtų mėsą ir vėl verdame apie 2 val. Valandai iki patiekalas bus gatavas, pilame spanguolių sulčių, žiupsnelį cukraus, šlakelį obuolių acto, keletą lauro lapų .
Briedžio lūpa - 500 gr.
svogūno galvos - 2 - 3 vnt.
sviesto - apie 50 gr.
majonezo (grietinės) - 100 gr.
citrina - 1 vnt. (citrinos rūgštis - 100 gr.)
spanguolių sulčių - 1/2 stiklinės
Skanaus !
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Briedžio lūpos gaminimas lauko salygomis
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Šeštadienį Varėnos medžiotojų šventėje teko gaminti ir paskui ragauti briedžio ausis. Daug kas iš pradžių negalėjo patikėti kad taip bus skanu Iš pradžių visi jamė atbulais dantimis, o vėliau bliūdelis pradėjo tiesiog akyse tuštėtimedziotojas wrote:Internete medžiotojas pasidalino dar vienu briedžio suprodukto patiekalu - pasirodo valgomos ir briedžio ausys ir gaminamos panašiai kaip kiulių ausys http://www.liveinternet.ru/community/25 ... 257614468/O čia nuoroda į patiekalo gaminimą, tiesa čia kiaulių ausų gaminimas -
Gaminimas :
Jamam briedžio ausis, jas su nusviliname, gerai nuplauname ir verdame apie 2,5 val. Į virimo sultinį dedame 3 lauro lapelius, druskos, keletą pipirų. Po visko, jei jau vėlu, jas paliekame mirkti per naktį sultinyje.
Po visko supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę dedame tikro sviesto ( beveik ) pakelis, 2 galvos didelių svogūnų. Visą tą gėrį silpnai apkepiname, kad išsiskirtų svogūnų aromatas ir pasijustų svaiginantis kvapas. Tada dedame iš anksto paruoštas briedžio ausis, biski prieskoniukų ir gerai apkepame.
Kai aplinkui pasklinda gundantis patiekalo aromatas, ruošiame lėkšteles ir stojam į eilę ragavimui.
Labai tinka prie dzūkiškos, alaus ir pan.
Skanaus !
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- šatas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 958
- Joined: 2008-May-12 18:26
Re: Briedienos vaišės
nieko nuostabaus,matosi kas darė
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Na va, pasiruošėm būsimom vaišėm
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
-
- Stažuotojas
- Posts: 112
- Joined: 2011-Mar-31 10:33
Re: Briedienos vaišės
tai ta "lupa" pjaunasi su visu pakausiu ir dar ausim priedo?
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Paskutinius du, kai be manes jamė, nemokšos ir atpjovė kaip nemokšos - vietoje kad nurėžti lūpas pilnai, nurėžė tik patį didelį minkštimą, apatinės iš vis tik priekio pradžią, o ausis per pusę... Teko šunim sušerti, kas iš tų kremzlių - visas skanumas ausų apačioje Pasižiūrėk aukščiau foto, panašiai turi būti nupjautos.Almas81 wrote:tai ta "lupa" pjaunasi su visu pakausiu ir dar ausim priedo?
Ir viršutinė ir apatinė pjaunasi kuo toliau nuo šnipo, iki pat skūros - kur baigiasi minkštimas.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Artėja rudenėlis, reiks pabandyti pasigaminti iš briedžio liežuvio
http://stalic.livejournal.com/751532.html
http://stalic.livejournal.com/751532.html
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- atomas12
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 289
- Joined: 2008-Jun-30 12:08
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Patikėkit, briedžio kojos..mmmm, nieko nenusileidžia šerno ar kiaulės kojoms.
Kas tarnavo kariuomenėje - cirke nesijuokia.
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Tai kad ten tik kaulai ir skūra
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Dėk Atomas receptą tų briedžio kojų patiekalo, būt įdomu ką iš ten galima būtų pasigaminti
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Na va, pagaliau briedienos basturma atsidūrė ant radijatoriaus vytinimui
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Visi namai kvepia vytinta briediena
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19473
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Briedienos vaišės
Briedienos nugarinės steikas
Елизавета Целыхова
Стейки из спины лося. Хорошие такие, толстые. По три сантиметра. По ширине ровно такие, какая эта мышца у лося и была. Но можно взять и кусок "лосепопы". Главное - не делать стейки тонкими. На 1,5 кг мяса лося 159 мл хорошего бальзамического уксуса (жидкого), половинка большой луковица, 3-4зубчмка чеснока, столовая ложка приправ типа "итальянские травы", перец по вкусу. Не солить! Лук нарезать тонкими полукольцами, чеснок - помельче, но не давить. Все смешать, мариновать 4-6 часов. Обсудить полотенцем, посолить со всех сторон по вкусу. Обжарить на горячих углях, время от времени переворачивая, до того момента, когда мясо достигнет внутри 60-65 градусов (Не больше! Себе я делаю кусочки с кровью 55 -60 градусов). Дать отдохнуть под крышкой 20 минут.
Подать с брусничным соусом и салатом из овощей.
P. S. Это было настолько вкусно, что даже не успели сфоткать мясо в разрезе. Оно было, как всегда, нежнейшим!!!
Елизавета Целыхова
Стейки из спины лося. Хорошие такие, толстые. По три сантиметра. По ширине ровно такие, какая эта мышца у лося и была. Но можно взять и кусок "лосепопы". Главное - не делать стейки тонкими. На 1,5 кг мяса лося 159 мл хорошего бальзамического уксуса (жидкого), половинка большой луковица, 3-4зубчмка чеснока, столовая ложка приправ типа "итальянские травы", перец по вкусу. Не солить! Лук нарезать тонкими полукольцами, чеснок - помельче, но не давить. Все смешать, мариновать 4-6 часов. Обсудить полотенцем, посолить со всех сторон по вкусу. Обжарить на горячих углях, время от времени переворачивая, до того момента, когда мясо достигнет внутри 60-65 градусов (Не больше! Себе я делаю кусочки с кровью 55 -60 градусов). Дать отдохнуть под крышкой 20 минут.
Подать с брусничным соусом и салатом из овощей.
P. S. Это было настолько вкусно, что даже не успели сфоткать мясо в разрезе. Оно было, как всегда, нежнейшим!!!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas