Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16796
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

PAPASTASIS MEŠKĖNAS. ( Procyon lotor )

2011-Geg-23 11:49

Meškėnas – nedidelio šuns ūgio, apie 65 cm ilgio ir 30 cm aukščio žvėrelis. Jo uodega siekia 25 cm. Plaukas pilkas, galva turi savotišką kaukės pavidalo piešinį, uodega rainuota tamsiais ir šviesiais skersiniais žiedais.
Gyvena Centrinės ir Šiaurės Amerikos paupių miškuose, netoli gyvenamųjų vietovių. Dėl vertingo kailiuko meškėnas buvo aklimatizuotas Eurazijoje.
Sveria 5-16 kg.
Nėštumas – 65 dienos. Gimsta 2-8 jaunikliai.
Subręsta vienerių metų. Išoriškai labai panašus į usūrinį šunį, nors abi rūšys ir nėra giminingos. Uodega yra pagrindinis skirtumas.
Jo gyvenamosios vietos – seni miškai palei upes, kur yra pakankamai uoksų. Taip pat įsikuria medžių drevėse, uolų plyšiuose. Mėgsta meškėnas apsigyventi ir soduose. Minta paukščiais, žuvimis, vandens graužikais, vaisiais. Mėgsta riešutus, giles. Turi paprotį plauti vandenyje maistą ir šiaip visokius daiktus. Pvz.: glotnius akmenukus. Veiklus nakties metu, o dieną dažniausiai miega.
scan0026.jpg

Paprastasis meškėnas.jpg
meskenas.png
meskenas.png (53.75 KiB) Viewed 757 times
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias