Lydeka

Visa, kas nesusiję su medžiokle.
Сообщения не связанные с охотой.
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 582
Joined: 2007-Jan-19 10:34
Location: Žemaitija

Lydeka

Post by Žemaitis »

Lydekos kodletai. Geriausiai tinka 3 kg ir didesnių lydekų faršas. Pusei kilogramo faršo dedame 200 gr varškės, pora saujų avižinių greito paruošimo dribsnių, porą kiaušinių, žuvies prieskoniai, druska. Padarytus kodletus pavoliojame džiuvėsiuose ir kepame. Skanūs karšti ir šalti su majonezu. Skanaus. :)
tomasss
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 659
Joined: 2007-Mar-01 13:11

Post by tomasss »

vo gerai dar niekad žuvies kotletų neteko kept nežinojau ir kaip reiks pabandyt :roll:
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Post by jura »

pagaut dar tokia virš trijų kylų reik :shock:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
tomasss
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 659
Joined: 2007-Mar-01 13:11

Post by tomasss »

tiks ir mažesnė
djxz
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 305
Joined: 2007-May-09 16:14
Location: Vilnius

Post by djxz »

jura wrote:pagaut dar tokia virš trijų kylų reik :shock:
maximoj yra :oops:
Noriu būti medžiokliu !!!
Nešaudai, o medžioji!
Žilvinas.
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Post by jura »

nu nebent ten :D
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
tomasss
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 659
Joined: 2007-Mar-01 13:11

Post by tomasss »

djxz wrote:
jura wrote:pagaut dar tokia virš trijų kylų reik :shock:
maximoj yra :oops:
maximoj ir žuvies kotletų yra :D
djxz
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 305
Joined: 2007-May-09 16:14
Location: Vilnius

Post by djxz »

tai bet kaip pats gamini zymiai skaniau :twisted:
Noriu būti medžiokliu !!!
Nešaudai, o medžioji!
Žilvinas.
User avatar
sharakanas
Super Men
Super Men
Posts: 1988
Joined: 2006-Sep-19 23:09
Location: Birzai

Post by sharakanas »

FARSIRUOTA LYDEKA
reikes :
neperpjautu pilvu lydekos (2-3 kilu), vistienos krutineles, siek tiek riebios keulienos sonines, zuvies prieskoniu pipiru, druskos.
lydekai nuvelkam skura, mesa nujamam nuo didziuju kaulu, sumalam kartu su sonine ir vistiena (malam kokius 2-3 kartus kad nesijaustu smulkiu kauliuku), i gauta farsa dedam prieskonius, pora kiausiniu. gerai isminkom ir visa farsa kemsam i lydekos skura. tada suvyniojam i marle, tvirtai apsukam siulu. tada galima arba virti arba kepti orakaitej. man skanaiu orkaitej. kepant palaistyti issiskurusia sunka. kai iskepa ar isverda reikia suslegti. patiekti atsalusia su duona, majonezu. nepamaisys ir bokalas gero aliuko. :D skanaus :wink:
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D
User avatar
30-06
Administratorius
Administratorius
Posts: 2079
Joined: 2006-Jul-07 20:49
Location: Vilnius

Post by 30-06 »

Ale kap ce yr :) ???....ar cia Sharui zmona prie kompo receptus diktuoja,ar cia vyras toks prie ukio???Ir desras kemsa,lydekas farsiruoja,bebrus smozija.......nu maladiec jeigu pats "nesgedija" apie puodus pasisukiot.Man irgi patinka.Kartais :oops: .Ale jaigu raiket kasdzien :shock: ......tai jau neeeeeeeeeeee :crazy: :oops: .
tomasss
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 659
Joined: 2007-Mar-01 13:11

Post by tomasss »

kažkaip kompensuatis tai reikia vidury savaitės medžioja savaitgaly alų jama tai nors jau valgyt padaryt belieka kad da spinos nepakeistų čia bent jau man panašiai yra :D
User avatar
sharakanas
Super Men
Super Men
Posts: 1988
Joined: 2006-Sep-19 23:09
Location: Birzai

Post by sharakanas »

valgyt daryt as megstu ir galeciau kiekviena diena ta daryt. tik kad va laiko nebelieka-tai medzioju tai aliu jamu :D
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D
tomasss
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 659
Joined: 2007-Mar-01 13:11

Post by tomasss »

tai vat mano tokia pat situacija :)
Briedis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 877
Joined: 2006-Aug-02 11:58
Location: Vilnius

Post by Briedis »

patys geriausi pasaulio kulinarai - VYRAI. te nesupyksta moterys, bet jos i maisto gaminima neideda dusios, todel joms taip skaniai ir nesigauna :Yahoo!:
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
User avatar
GRIZLEY
Super Men
Super Men
Posts: 1884
Joined: 2008-Jan-01 23:12
Location: vilnius

Re: Lydeka

Post by GRIZLEY »

1 kg lydekai reikia:
- 2 nedidelių svogūnų,
- 2 vidutinių morkų,
- 3-4 riekelių batono,
- 200 g grietinėlės,
- 2 kiaušinių.
200 g padažo reikia:
- 140 g majonezo,
- 50 g švelnaus kečiupo,
- 2-3 skiltelių česnako,
- 1/3 raudonos saldžiosios paprikos,
- poros šakelių šviežių krapų.
Nuskustą ir išdarinėtą lydeką švariai nuplauname, iškerpame krūtininius ir pilvo pelekus, analinį ir nugaros pelekus tik apkerpame. Odą geriausiai pradėti lupti nuo pilvo pradžios (dar geriau lupasi, jei žuvis buvo pagauta prieš dieną, arba buvo užšaldyta). Atskyrus oda nuo vieno šono, ta patį padarome ir kitoje pusėje. Tada žirklėmis kerpame stuburą kuo arčiau galvos. Jei viskas buvo atlikta gerai, galva su visa oda nusitraukia tikrai nesunkiai iki pat nugarinio peleko. Tada žirkles atsargiai kišame po oda taip, kad galima būtų perkirpti peleką po oda. Tą pati padarome ir su apatiniu peleku. Vėl nestipriai traukiame odą iki uodegos ir pačioje pabaigoje nukerpame. Belieka mėsą atskirti nuo stuburo ir šonkaulių, bei nuvalyti mėsos likučius nuo odos vidinės pusės.


Kol tai darėme, grietinėlėje išmirko batono riekelės, ant aliejaus nestipriai pakepinome (pirma) smulkiai pjaustytas morkas ir (po to) svogūnus. Jei žuvis didesnė nei 1.5 kg, dedu sviesto, Išminkytą batoną kartu su lydekos mėsa malame du kartus, dedame kiaušinius, pakeptas daržoves, druską, ir prieskonius. Iš prieskoniu naudoju juodus maltus pipirus ir vištienos, žuvies prieskonių daug nededu, nes juose esanti citrinos rūgštis gali kiek sugadinti skonį. Faršo masė turėtų būti panaši kaip cepelinų, ar kiek skystesnė. Sudėjus visus prieskonius reikia nuragauti skonį. Tai darau taip: į įkaitintą keptuvę dedu gabaliuką turimo faršo, ir jį tiesiog iškepu. Kai skonis išgautas, faršą reikia išmušti į dubens dugną. Tai daroma, kad faršas įgautų vientisumą. Lydekos odą guldome “ant nugaros”, ir pirma faršą kemšame į uodegos galą.

Tada sudedame likusį, ir guldome “ant pilvo” Faršo reikia įdėti ir į galvą, kad išlaikytų formą. Suteikiame lydekai jai būdingą formą.

Tada ją perkeliame į kepimo formą ir visą odą ištepame majonezu.

Majonezas neleidžia žuvies odai išdžiūti. Jei farširuojama žuvis netelpa į kepimo indą, ją tiesiog perpjaunu per pusę, ir kai iškepusi atvėsta, pjūvio vietas nupjaunu ir gražiai sujungiu. Kepama orkaitėje 120 laipsnių apie 1 val. 20 min. 1 kg žuvies svorio. Iškepus duodame atvėsti.
Papuošimas. Papuošimas tokiems patiekalams suteikia grožį akims ir sielai. Tad verta būtų nueiti į spintą, ir iš jos durų išimti veidrodį. Ant švaraus veidrodžio lanku dedame 1 cm storio gabaliukais supjaustytą žuvį, išlinkimo pusėje po žuvimi dedame salotas, o į tarpus tarp gabaliuku riekles citrinos. Į akių vietas įdedame juodą alyvuogę ir iš poro, ar tiesiog popieriaus, padarytas blakstienas. Įlinkio vietoje galima pridėti stambiai pjaustytų daržovių, ir iš kraštų po jomis taip pat salotų. Taupant stalą ar indus, galima vietoje daržovių dėti ir kitus šaltus užkandžius.

Padažas. Tai super padažas, tinkantis prie visų saltų mėsos užkandžių, ir ypač prie aprašomos farširuotos lydekos. Pasigaminti labai paprasta. Česnaką išspaudžiame į majonezą su kečiupu, smulkiai supjaustome paprika su krapais. Viską išmaišome ir ….gero apetito
Kas globoja, tas ir medžioja
Post Reply