Žvėrienos dalinimas

Metodinės rekomendacijos dorojant žvėris.
"После удачново выстрела" - методические рекомендаций по разделыванию дичи.
Субфорум - Приготовление охотничьйх трофеев.
Locked
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19455
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Žvėrienos dalinimas

Post by medziotojas »

Už žvėrių pirminį apdorojimą ne mažiau svrbu juos teisingai išdoroti (tais atvejais ,kai laimikis skiriamas asmeniniam vartojimui).Neretai žvėriena išdalinama kiekvienam medžioklės dalyviui, ir kartais tų dalių būna labai daug, nebeįmanima atskirti ,kur kumpio ,kur nugarinės ar sprandinės gabalas. O juk mėsa mėsai nelygu, medžiotojiškas kepsnys turi būti ne menkesnis ,kaip naminių gyvulių. Į žvėrieną nežiūrime kaip į šeimos maisto šaltinį,ji buvo ,yra ir bus delikatesinis ,proginis patiekalas. Teisingai daro tie būreliai ir klubai ,kurie tvarkingai, pagal mėsos kokybę išdoroja žvėris ir burtų keliu padalina medžioklės dalyviams ,vieną kartą vieniems ,kitą - kitiems.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19455
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Žvėrienos dalinimas

Post by medziotojas »

žvėrių-dorojimas.jpg
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Locked