Page 1 of 1

Taurusis elnias

Posted: 2006-Sep-20 11:56
by medziotojas
Technologinės instrukcijos ,apibūdinančios pirminį žvėries apdorojimą prieš vežant į mėsos kombinatus.



Nukauti taurieji elniai paguldomi ant dešniojo šono, maždaug 15 cm ilgumo ašmenų peiliu perpjaunama vena ties apatinio žandikaulio kampu žemiau ausies ,taikant ašmenimis arčiau kaklo slankstelių , kad nebūtų įpjauta stemplė.
Kraują galima nuleisti ir peiliu pradūrus apatinę kaklo dalį,pasiekus juo krūtinės ertmę iki pirmojo - antrojo šonkaulio ,ir pasukant ašmenis ,prpjovus miego arteriją ir veną ties širdimi.Bet tam reikia nemažo įgudimo .
Kraujas nuleidžiamas 5 - 6 min., kol nustoja bėgti srovele .
Reikalui esant ,galva atskiriama kaip ir briedžiui .
Tolesnis tauriojo elnio apdorojimas toksai pat kaip ir briedžio.Instrukcijoje pabrėžiama ,kad riebalai ir vidiniai juosmens raumenys paliekami prie skerdienos.