Vartotojo avataras
30-06
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 2038
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 20:49
Miestas: Vilnius

Grybų patiekalai

2008-Rgs-16 14:58

:) Kazkaip labai skaniai cia man nuskambejo.Reiktu kada pabandyt :wink: .

600 g virtų su lupena bulvių, po 2 šaukštus miltų ir aliejaus, 3 kiaušiniai, 300 g grybų, svogūnas, morka, 15 g sviesto, 2 šaukšteliai susmulkintų žalumynų, druskos, pipirų.

Nuluptas bulves sumalti mėsmale ir išmaišyti su miltais, druska, 3 kiaušiniais iki vientisos masės.

Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui sudėti ir 5–7 min. troškinti stambiai sutarkuotas morkas, paskui suberti išvirtus grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir kepti 2–3 min.

Bulvių masę iškočioti 1 cm storio sluoksniu, stikline ar maža lėkštute išspausti skritulius, į juos įdėti įdaro ir, sulenkus pusiau, suspausti kraštus. Bandeles sudėti į riebalais pateptą skardą ir 15–20 min. kepti 180°C orkaitėje.
Geras veterinorius visad gali padeti blogam sokejui
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16986
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Grybų patiekalai

2014-Rgp-22 14:46

Baravykai, marinuoti pagal senovinį receptą

www.DELFI.lt
2014 m. rugpjūčio 22 d.


Jums reikės:

Baravykų
Lauro lapų pagal skonį
4-5 gvazdikėlių
Juodųjų pipirų grūdeliais
Krapų žiedynų
Druskos
Česnako

Marinatui (1 l vandens):

4 arb.š. druskos
3 arb.š. cukraus
0,6 stiklinės stalo acto
Žiupsnelis citrinos rūgšties

Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite nedideliu kiekiu vandens. Pasūdykite ir virkite 40 min., nugriebdami putas. Išvirusius grybus nukoškite. Grybus kartu su prieskoniais sudėkite į stiklainius.

Pasiruoškite marinatą. Į vandenį suberkite druską, cukrų, actą, citrinos rūgštį ir užvirkite. Karštu marinatu užpilkite grybus. Stiklainius su grybais statykite į puodą su karštu vandeniu. 0,5 l stiklainius sterilizuokite 45 min., 1 l stiklainius – 1 val.
Užsukite dangtelius, stiklainius apverskite ir palikite atvėsti.

Skanaus!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16986
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Grybų patiekalai

2014-Rgp-31 17:21

Baravykai saldžiarūgščiam marinate

Ingredientai:
10 kg Baravykai
500 g Druska
200 g Cukrus
50 ml Actas
5 vnt. Lauro lapai
1,5 l Vanduo
3 g Citrinos rūgštis
20 vnt. Juodieji pipirai
10 skiltelė Česnakai
5 sauja Krapų stiebai
50 ml Aliejus
žiupsnelis Garstyčios (grūdeliai)


Gaminimas

Grybus nuvalykite, kruopščiai nuplaukite. Didesnius grybus supjaustykite dalimis. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu, įdėkite citrinos rūgšties ir virkite 40 min., nugriebdami putas.

Likus 5 min. iki virimo pabaigos, supilkite actą ir pridėkite prieskonių.

Grybus sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Užpilkite marinatu taip, kad jis visiškai užlietų grybus. Ant viršaus užpilkite augalinio aliejaus. Uždenkite stiklainius pergamentiniu popieriumi, išteptu garstyčiomis. Laikykite šaldytuve.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16986
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Grybų patiekalai

2014-Rgs-24 13:42

Raudonikių užtepėlė

udiena.lt

25_XL.jpg


Reikės

1 kg raudonikių (ar kitų grybų), 3 svogūnų, 6 česnako skiltelių, šaukštelio acto, 50 ml alyvuogių aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

išdarytus raudonikius užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 15 minučių.
Nupilkite vandenį, puodą vėl statykite ant mažos kaitros, įpilkite truputį vandens, suberkite juoduosius pipirus ir druską, įpilkite šiek tiek acto (pagal skonį) ir troškinkite dar 15–20 min. Aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus. Ištroškintus raudonikius sumalkite mėsmale arba tiesiog susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Sumaišykite su kepintais svogūnais, įspauskite česnaką. Gautą masę tepkite ant duonos. Šaldytuve šią užtepėlę galite laikyti mėnesį, jeigu sudėjote į sterilizuotą stiklainį.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias