Page 1 of 1

Rūkyta šerniena.

Posted: 2008-Sep-05 16:31
by medziotojas
Žodžiu tep:
RECEPTAS.
sėdim ant palaukimo, išeina kucų banda, jamam apvalesni, vežam link lietlempės, jamam didelį peilį ir mažesnį, skutimui. Pradedam jam karštus svilinimo darbus, pirmiausiai nusvilinam didžiuosius plaukus, paskui nugramdę juos svilinam kaip ir naminį paršioką. Jei paršiokas šiūmetinis, žiūrėkite per daug neperdeginkite, nes oda dar silpna ir minkšta.
Tolesnis plovimas, skutimas ir t.t. kaimo vietovių medžiokliai turi žinoti, kaip teisingai naminę kiaulaitę apdoroti.
Tada rieziname ją kaip ir naminę, atpjauname su oda galinius ir priekinius kumpelius.
Kaip mama darė tiksliai daba nežinau, sakė dėjo pripravų, pasidarė toks rasolas ir jame kumpeliai išmirko apie 4 paras. Vėliau supakuoja į moterišką neskalbtą kaproninę kojinę ir į rūkyklą paleidžia šalto dūmo. :idd08: Apie parą saugome rūkyklą, kad jos neapčystintų ir jūsų rūkomų kumpelių nenuneštų.
Po visko su tą kojine kabiname ant vinio, gerai vėdinamoje vietoje ir duodate džiūti ir vytintis.
Po kiek laiko patikrinate, jei kumpelis išdžiūvo, bėgate į parduotuvę, jamate kuo daugiau "Miežinio" ir atsisėdę prie kompo plonom drožlėm pjaustydami giriatės ant viso forumo kaip čia skaniai gavosi :D

Re: Rūkyta šerniena.

Posted: 2008-Sep-09 00:03
by Pagirys
Seilė nutyso %)

Re: Rūkyta šerniena.

Posted: 2008-Sep-09 08:06
by Zaibas
ne tau vienam :D pas mane irgi namie yra rukykla, bet kad nezinau nei kiek malku det nei ka :( o ir tevas neka ismano