Page 3 of 4

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Jan-10 09:53
by medziotojas
Internete medžiotojas pasidalino dar vienu briedžio suprodukto patiekalu - pasirodo valgomos ir briedžio ausys ir gaminamos panašiai kaip kiulių ausys :pardon:
briedžio-ausys.jpg
O čia nuoroda į patiekalo gaminimą, tiesa čia kiaulių ausų gaminimas - http://www.liveinternet.ru/community/25 ... 257614468/

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Mar-06 11:42
by medziotojas
Briedžio lūpa medžiotojiškai

Briedžio lūpą gerai nusvilinama, po to gerai nuplaunama. Supjaustome gabalais ir užpilame marinatu 12 val.
Marinatui reikia : į puodą pilame šalto vandens, išpaudžiame citriną (arba citrinos rūgšties, arba acto) dedame druskos, pipirų, lauro lapų ir pjaustome griežinėliais svogūnus.
Šiame marinate verdame briedžio lūpas 2 val.
Išvirus išimimame, duodme mėsos gabalams nusivarvėti. Tada gabalus mėsos apkepame įkaitintame svieste kartu su supjaustytais svogūnais.
Apkepus, dedame vėl į puodą ir užpilame majonezo arba grietinės mišiniu sumaišytu su tomatais, ir užpilame nukoštų sultiniu - kad apsemtų mėsą ir vėl verdame apie 2 val. Valandai iki patiekalas bus gatavas, pilame spanguolių sulčių, žiupsnelį cukraus, šlakelį obuolių acto, keletą lauro lapų .

Briedžio lūpa - 500 gr.
svogūno galvos - 2 - 3 vnt.
sviesto - apie 50 gr.
majonezo (grietinės) - 100 gr.
citrina - 1 vnt. (citrinos rūgštis - 100 gr.)
spanguolių sulčių - 1/2 stiklinės

Skanaus !

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Jul-30 11:10
by medziotojas
Briedžio lūpos gaminimas lauko salygomis
Sviliname
Sviliname
IMG_3036.JPG
gerai nuskutame
gerai nuskutame
o nuskutę gerai nuplauname
o nuskutę gerai nuplauname
lūpa
lūpa
verdame
verdame
po virimo supjaustome ir kepame
po virimo supjaustome ir kepame

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Aug-04 15:14
by medziotojas
medziotojas wrote:Internete medžiotojas pasidalino dar vienu briedžio suprodukto patiekalu - pasirodo valgomos ir briedžio ausys ir gaminamos panašiai kaip kiulių ausys :pardon:
The attachment briedžio-ausys.jpg is no longer available
O čia nuoroda į patiekalo gaminimą, tiesa čia kiaulių ausų gaminimas - http://www.liveinternet.ru/community/25 ... 257614468/
Šeštadienį Varėnos medžiotojų šventėje teko gaminti ir paskui ragauti briedžio ausis. Daug kas iš pradžių negalėjo patikėti kad taip bus skanu :twisted: Iš pradžių visi jamė atbulais dantimis, o vėliau bliūdelis pradėjo tiesiog akyse tuštėti :wink:

Gaminimas :
briedžio-ausys.jpg
Jamam briedžio ausis, jas su nusviliname, gerai nuplauname ir verdame apie 2,5 val. Į virimo sultinį dedame 3 lauro lapelius, druskos, keletą pipirų. Po visko, jei jau vėlu, jas paliekame mirkti per naktį sultinyje.
Po visko supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę dedame tikro sviesto ( beveik ) pakelis, 2 galvos didelių svogūnų. Visą tą gėrį silpnai apkepiname, kad išsiskirtų svogūnų aromatas ir pasijustų svaiginantis kvapas. Tada dedame iš anksto paruoštas briedžio ausis, biski prieskoniukų ir gerai apkepame.
Kai aplinkui pasklinda gundantis patiekalo aromatas, ruošiame lėkšteles ir stojam į eilę ragavimui.
Labai tinka prie dzūkiškos, alaus ir pan.

Skanaus !
IMG_3541x.JPG
IMG_3542x.JPG
IMG_3549x.JPG
IMG_3551x.JPG
IMG_3555x.JPG

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Aug-05 14:08
by šatas
nieko nuostabaus,matosi kas darė

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Nov-11 17:43
by medziotojas
Na va, pasiruošėm būsimom vaišėm :beer:
IMG_3876.JPG
IMG_3877.JPG

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Nov-11 21:50
by Almas81
tai ta "lupa" pjaunasi su visu pakausiu ir dar ausim priedo?

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2014-Nov-12 08:10
by medziotojas
Almas81 wrote:tai ta "lupa" pjaunasi su visu pakausiu ir dar ausim priedo?
Paskutinius du, kai be manes jamė, nemokšos ir atpjovė kaip nemokšos - vietoje kad nurėžti lūpas pilnai, nurėžė tik patį didelį minkštimą, apatinės iš vis tik priekio pradžią, o ausis per pusę... :fool: Teko šunim sušerti, kas :pardon: iš tų kremzlių - visas skanumas ausų apačioje :beer: Pasižiūrėk aukščiau foto, panašiai turi būti nupjautos.
Ir viršutinė ir apatinė pjaunasi kuo toliau nuo šnipo, iki pat skūros - kur baigiasi minkštimas.

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2016-Jun-03 14:12
by medziotojas
Artėja rudenėlis, reiks pabandyti pasigaminti iš briedžio liežuvio :twisted:

http://stalic.livejournal.com/751532.html

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2016-Dec-10 18:37
by atomas12
Patikėkit, briedžio kojos..mmmm, nieko nenusileidžia šerno ar kiaulės kojoms.

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2016-Dec-11 07:39
by medziotojas
Tai kad ten tik kaulai ir skūra :shock:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2016-Dec-13 13:52
by medziotojas
Dėk Atomas receptą tų briedžio kojų patiekalo, būt įdomu ką iš ten galima būtų pasigaminti :twisted:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2017-Jan-04 18:25
by medziotojas
Na va, pagaliau briedienos basturma atsidūrė ant radijatoriaus vytinimui :)

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2017-Nov-16 17:04
by medziotojas
Visi namai kvepia vytinta briediena :wink:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2022-Apr-25 08:54
by medziotojas
Briedienos nugarinės steikas


Елизавета Целыхова

Стейки из спины лося. Хорошие такие, толстые. По три сантиметра. По ширине ровно такие, какая эта мышца у лося и была. Но можно взять и кусок "лосепопы". Главное - не делать стейки тонкими. На 1,5 кг мяса лося 159 мл хорошего бальзамического уксуса (жидкого), половинка большой луковица, 3-4зубчмка чеснока, столовая ложка приправ типа "итальянские травы", перец по вкусу. Не солить! Лук нарезать тонкими полукольцами, чеснок - помельче, но не давить. Все смешать, мариновать 4-6 часов. Обсудить полотенцем, посолить со всех сторон по вкусу. Обжарить на горячих углях, время от времени переворачивая, до того момента, когда мясо достигнет внутри 60-65 градусов (Не больше! Себе я делаю кусочки с кровью 55 -60 градусов). Дать отдохнуть под крышкой 20 минут.
Подать с брусничным соусом и салатом из овощей.
bried-steikas2.jpg
bried-steikas3.jpg
bried-steikas4.jpg
bried-steikas1.jpg

P. S. Это было настолько вкусно, что даже не успели сфоткать мясо в разрезе. Оно было, как всегда, нежнейшим!!!