Page 1 of 4

Briedienos vaišės

Posted: 2007-Dec-30 17:10
by Briedis
vakar kepem netikra zuiki is briedienos ;)

gavosi puikiai :)

pora nuotrauku pries kepima ir iskepus :)

PAVYDEKIT :)
DSCF1016.JPG
DSCF1017.JPG

Re: Briedienos vaises

Posted: 2007-Dec-30 18:59
by uazikas
ir tu dar gyvas :shock: galvojau,kad per varymine jau kas nukale tave :lol: :ROFL:

Re: Briedienos vaises

Posted: 2008-Sep-15 15:45
by medziotojas
Gal kas žino receptą, kaip pagaminti delikatesą iš briedžio lūpos ?

Re: Briedienos vaises

Posted: 2011-Jul-06 17:04
by medziotojas
medziotojas wrote:Gal kas žino receptą, kaip pagaminti delikatesą iš briedžio lūpos ?
Jau žinome :Yahoo!: nuskanuotuose patiekaluose yra ir daugiau unikalių receptų
scan0001.gif
scan0002.gif

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Oct-22 21:24
by medziotojas
Na pagal įdėtą receptuką, pabandys Gerulė paruošt briedžio lūpą. Nedicka, bet gal kažkas gausis :wink:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Oct-26 07:54
by medziotojas
Pirmą kartą per savo 23 metų medžiotojo karjerą vakar ragavau Gerulės padaryto delikateso - briedžio lūpos. Pirmas įspūdis, kad valgai kažką panašaus kaip kiaulas ausį, tačiau sviesto skonis duoda savo savitą, nenusakomą :shock: skonį patiekalui :good: Teko ragauti ir karštas ir jau atšalusias - karštos skanesnės, o bruknių uogiėnė patiekalui priduoda dar savotiškesnį prieskoni :c24: Valgiau be duonos tik su bruknių uogiene ir :beer:
Po visko, pabandysiu inmesti patiekalo foto :wink:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Oct-26 14:50
by medziotojas
Briedžio lūpos

Pabandau perteikti vakar pagaminto delikateso receptuką. :beer:

Šis patiekalas skirtas tikriems gurmanams.
Paruošti šį delikatesą tikrai reikia laiko ir kai kurios procedūros tikrai nėra iš maloniųjų, tačiau po visko jūs ragausite tikrai gurmanišką patiekalą.
Pirmiausia laukia gana ne iš maloniųjų plaukų svilinimo procedūra. Pirmiausia reikia labai gerai nusvilinti visus plaukus, kad neliktų juntamų plaukelių, kurie paruošus patiekalą jausis burnoje valgant. Nusvilinus lūpas, jos gerai nuplaunamos ir peiliu apskutamos. Panašiai kaip apdorojant kaime svilintą kiaulieną.
Priklausomai nuo mėsos kiekio, dedame į atitinkamos talpos puodą abi - viršutinę ir apatinę lūpas. Svarbu labai gerai pasūdyti ir išvirti, kad jos nebūtų per daug kietos ir per daug minkštos. Dedame ne daugiau 3 lauro lapelių, druskos pagal skonį, pipirų, džiovintų - daržovių rinkinuką (kiekvienos šeimininkės fantazijos vaisius).
Verdame nuo 2 iki 3 val. ant vidutinės ugnies.
Išvirtas lūpas atšaldome ir po to supjaustome į pailgus gabaliukus (pirštelius). Visą šitą gėrybę dedame į pašildytą keptuvę, kurioje jau turime išlyditą tikrą sviestą ir jame apkepame šias juosteles iki kol apskrus.
Į stalą paduodama karštas patiekalas, tiesiog keptuvėje, o bruknių uogienė tik suteiks nepakartojamą skonį šiam gurmaniškam patiekalui. ( bent mes skanavom šį patiekalą tik su bruknių uogiene, be jokių papildomų garnyrų).
Skanaus !
IMG_9798.JPG

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Oct-26 16:14
by petiune
:shock: atrodo skanei :roll: kazin ar taip skanu kaip atrodo?

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Oct-26 16:29
by medziotojas
Patikėk Igarione - 23 metai kaip medžioju, o pirmą rozą ragauju :good:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Oct-26 17:09
by petiune
tai ka reik briedi verst ant mentes :D kaip kitaip lupas paragaut :pardon:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Oct-26 17:37
by medziotojas
petiune wrote:tai ka reik briedi verst ant mentes :D kaip kitaip lupas paragaut :pardon:
:wink: bet geriau kad būtų tai oficialu :pardon:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Nov-02 22:51
by sharakanas
turu briedo lupa ... ku daba su ja daryt ? :shock:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Nov-03 07:31
by medziotojas
Jami lietlempę ar gazo garielką ir šiandien pasidarai šventinę vakarienę :wink:

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Nov-03 13:43
by Hunter13
Galiu tik patvirtyt Tatos zodzius - briedo lupa baisinis delikatesas..... ech.....
Galetu briedis turet 4 lupas i viena koja geriaus.......

Re: Briedienos vaišės

Posted: 2011-Nov-03 16:25
by medziotojas