Page 1 of 4
Briedienos vaišės
Posted: 2007-Dec-30 17:10
by Briedis
vakar kepem netikra zuiki is briedienos
gavosi puikiai
pora nuotrauku pries kepima ir iskepus
PAVYDEKIT
Re: Briedienos vaises
Posted: 2007-Dec-30 18:59
by uazikas
ir tu dar gyvas
galvojau,kad per varymine jau kas nukale tave
Re: Briedienos vaises
Posted: 2008-Sep-15 15:45
by medziotojas
Gal kas žino receptą, kaip pagaminti delikatesą iš briedžio lūpos ?
Re: Briedienos vaises
Posted: 2011-Jul-06 17:04
by medziotojas
medziotojas wrote:Gal kas žino receptą, kaip pagaminti delikatesą iš briedžio lūpos ?
Jau žinome
nuskanuotuose patiekaluose yra ir daugiau unikalių receptų
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Oct-22 21:24
by medziotojas
Na pagal įdėtą receptuką, pabandys Gerulė paruošt briedžio lūpą. Nedicka, bet gal kažkas gausis
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Oct-26 07:54
by medziotojas
Pirmą kartą per savo 23 metų medžiotojo karjerą vakar ragavau Gerulės padaryto delikateso - briedžio lūpos. Pirmas įspūdis, kad valgai kažką panašaus kaip kiaulas ausį, tačiau sviesto skonis duoda savo savitą, nenusakomą
skonį patiekalui
Teko ragauti ir karštas ir jau atšalusias - karštos skanesnės, o bruknių uogiėnė patiekalui priduoda dar savotiškesnį prieskoni
Valgiau be duonos tik su bruknių uogiene ir
Po visko, pabandysiu inmesti patiekalo foto
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Oct-26 14:50
by medziotojas
Briedžio lūpos
Pabandau perteikti vakar pagaminto delikateso receptuką.
Šis patiekalas skirtas tikriems gurmanams.
Paruošti šį delikatesą tikrai reikia laiko ir kai kurios procedūros tikrai nėra iš maloniųjų, tačiau po visko jūs ragausite tikrai gurmanišką patiekalą.
Pirmiausia laukia gana ne iš maloniųjų plaukų svilinimo procedūra. Pirmiausia reikia labai gerai nusvilinti visus plaukus, kad neliktų juntamų plaukelių, kurie paruošus patiekalą jausis burnoje valgant. Nusvilinus lūpas, jos gerai nuplaunamos ir peiliu apskutamos. Panašiai kaip apdorojant kaime svilintą kiaulieną.
Priklausomai nuo mėsos kiekio, dedame į atitinkamos talpos puodą abi - viršutinę ir apatinę lūpas. Svarbu labai gerai pasūdyti ir išvirti, kad jos nebūtų per daug kietos ir per daug minkštos. Dedame ne daugiau 3 lauro lapelių, druskos pagal skonį, pipirų, džiovintų - daržovių rinkinuką (kiekvienos šeimininkės fantazijos vaisius).
Verdame nuo 2 iki 3 val. ant vidutinės ugnies.
Išvirtas lūpas atšaldome ir po to supjaustome į pailgus gabaliukus (pirštelius). Visą šitą gėrybę dedame į pašildytą keptuvę, kurioje jau turime išlyditą tikrą sviestą ir jame apkepame šias juosteles iki kol apskrus.
Į stalą paduodama karštas patiekalas, tiesiog keptuvėje, o bruknių uogienė tik suteiks nepakartojamą skonį šiam gurmaniškam patiekalui. ( bent mes skanavom šį patiekalą tik su bruknių uogiene, be jokių papildomų garnyrų).
Skanaus !
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Oct-26 16:14
by petiune
atrodo skanei
kazin ar taip skanu kaip atrodo?
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Oct-26 16:29
by medziotojas
Patikėk Igarione - 23 metai kaip medžioju, o pirmą rozą ragauju
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Oct-26 17:09
by petiune
tai ka reik briedi verst ant mentes
kaip kitaip lupas paragaut
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Oct-26 17:37
by medziotojas
petiune wrote:tai ka reik briedi verst ant mentes
kaip kitaip lupas paragaut
bet geriau kad būtų tai oficialu
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Nov-02 22:51
by sharakanas
turu briedo lupa ... ku daba su ja daryt ?
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Nov-03 07:31
by medziotojas
Jami lietlempę ar gazo garielką ir šiandien pasidarai šventinę vakarienę
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Nov-03 13:43
by Hunter13
Galiu tik patvirtyt Tatos zodzius - briedo lupa baisinis delikatesas..... ech.....
Galetu briedis turet 4 lupas i viena koja geriaus.......
Re: Briedienos vaišės
Posted: 2011-Nov-03 16:25
by medziotojas