Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16987
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

ŽUVIES KEPINIAI.

2007-Gru-05 16:43

Viskas apie keptas žūvas ir jų receptai.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
sharakanas
Super Men
Super Men
Pranešimai: 1990
Užsiregistravo: 2006-Rgs-19 23:09
Miestas: Birzai

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Bal-25 12:01

skanaus bezdelnikai :c24:
IMG_1925.jpg
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D

Vartotojo avataras
EIWIS
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 732
Užsiregistravo: 2007-Gru-06 16:43
Miestas: Varena

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Bal-25 16:28

Na man pacem lydeka nera skanu :pardon: bet atrodo neblogai :good: Kaip brolis sako neskanios zuvies nera, reik moket paruosti :wink:

Vartotojo avataras
Zaibas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 877
Užsiregistravo: 2007-Geg-18 22:32
Miestas: Vilnius-kaunas

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Bal-28 12:57

o as sakau kad geriausia zuvis desra :lol:
visada prisiekes medziotojas

Vartotojo avataras
tomass
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Pranešimai: 335
Užsiregistravo: 2007-Bir-22 16:43
Miestas: marijampole

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Bal-28 14:42

pritariu tau zaibas :good: :D :lol:

Vartotojo avataras
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 582
Užsiregistravo: 2007-Sau-19 10:34
Miestas: Žemaitija

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Bir-09 11:04

Vadinas taip. Užmeti meškerę ir pakol pakibs karpis ar lynas, renki malkas, kuri šašlykinę :D Pagauni jau minėtą žuvį 2-4 kg, nuskuti, supjaustai delno dydžio gabalais dedi druską ir cesnako traiškyto nepagaili, dadedi prieskonių žuviai, dedi ant grotelių ir kepi.

Vartotojo avataras
jura
Super Men
Super Men
Pranešimai: 2466
Užsiregistravo: 2006-Spa-05 21:09
Miestas: Šiauliai

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Bir-09 11:37

kur tu jas čia taip greitai sugauni,kol malkos šašlykinėj dega :shock:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.

Vartotojo avataras
Žemaitis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 582
Užsiregistravo: 2007-Sau-19 10:34
Miestas: Žemaitija

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Bir-09 12:49

jura rašė:kur tu jas čia taip greitai sugauni,kol malkos šašlykinėj dega :shock:

Kuo trumpesnis procesas tarp žuvies pagavimo ir iškepimo, tuo skanesnis patiekalas. Žuvį gaudau savo prūdelyje :D

medzioklis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 1206
Užsiregistravo: 2006-Rgs-06 12:13
Miestas: Trakai

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Rgs-24 08:20

Savaitgalio pietūs: Žuvis - geriausia išeitis (nuotraukos) (2)

Psl. Ankstesnis 1 2
Puoškite krapais ir likusios citrinos griežinėliais.

Kepintos stintos su šviežių agurkų salotomis

1 kg stintų, miltų, aliejaus, druskos.

Salotoms: didelis šviežias agurkas, grietinės, druskos.

Stintas išdarinėkite, nuplaukite, išvoliokite miltuose ir kepkite karštame aliejuje. Iškepusias pabarstykite druska. Agurką pjaustykite kubeliais, skaninkite druska, maišykite su grietine. Patiekalą valgykite su juoda duona.

Kariu ir kokosais gardinta žuvis

1 kg žuvies filė su oda, 80 g kokosų drožlių, 2 šaukšteliai kario.

Padažui: 3 svogūnai, po 2 nedidelius obuolius ir pomidorus, bananas, 40 g kokosų drožlių, 150 ml vištienos sultinio, 75 ml saldaus raudonojo vyno, 2 česnako skiltelės, laurų lapelis, čiobrelių šakelių, 200 g grietinės, 50 g sviesto, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelis druskos.

Filė padalykite porcijomis. Gilioje lėkštėje sumaišykite kokosus su kariu ir šioje masėje apvoliokite žuvies gabaliukus. Palikite šaltoje vietoje.

Svogūnus, obuolius, bananus, pomidorus supjaustykite kubeliais, sumaišykite, berkite kokosus ir troškinkite 20 g sviesto 5-7 minutes. Tada pilkite vyną ir sultinį, berkite grūstus česnakus, dėkite čiobrelių šakeles ir laurų lapelį. Troškinkite dar 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies, išgriebkite laurų lapelį ir čiobrelių šakeles, pilkite grietinę. Išplakite plaktuvu, jei reikia, sūdykite ir gardinkite juodaisiais pipirais. Padažą laikykite šaltai.

Žuvį po 5 minutes kepkite iš abiejų pusių. Iškepusią išdėliokite į lėkštes, apliekite padažu ir tiekite.

Tuno kukuliai

Skardinė tuno, 6 šaukštai virtų ryžių, 60 g fermentinio sūrio, kiaušinis, pieno, kiaušinio trynys, 80 g džiūvėsėlių, riešutų, aliejaus, muskatų, maltų juodųjų pipirų, druskos.

Tuną sumaišykite su ryžiais, tarkuotu sūriu, tryniu, prieskoniais ir druska. Iš gautos masės lipdykite kukuliukus. Juos iš pradžių apvoliokite kiaušinyje, išplaktame su pienu, paskui džiūvėsėliuose ir kepkite karštame aliejuje.

medzioklis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 1206
Užsiregistravo: 2006-Rgs-06 12:13
Miestas: Trakai

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Rgs-24 08:21

Savaitgalio pietūs: Žuvis - geriausia išeitis (nuotraukos) (2)

Lašišos kepsnys su daržovėmis.
„Darbštuolė“
2008-09-20 09:28
Žurnalo „Darbštuolė“ kulinarės lrytas.lt skaitytojams primena: jei iš žvejybos ar parduotuvės grįžote nešini žuvimi, geriausia pasigaminti iš jos būtent jų siūlomus gardžius patiekalus.

Lašišų kepsniai su daržovėmis

5 lašišų gabalėliukai, 500 g bulvių, 200 g sūrio, 100 ml grietinės, 100 g svogūnų laiškų, 3 česnako skiltelės, druskos, maltų pipirų, pomidorų puošti.

Bulves sutarkuokite stambia tarka ir apliekite verdančiu vandeniu. 10 minučių palaikykite, tada vandenį nupilkite. Sumaišykite bulves su tarkuotu sūriu, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, sukrėskite grietinę, skaninkite druska, pipirais ir išmaišykite. Gautą masę sudėkite ant lašišų ir šaukite jas į vidutinio karštumo orkaitę. Kepkite 30 minučių.

Puoškite pomidorų griežinėliais.

Su pomidorais keptas karpis

2 kg karpių, 150 g baltojo vyno, 50 g fermentinio sūrio, 300 ml alyvuogių aliejaus, 60 g sviesto, 3 pomidorai, 2 svogūnai, 3 česnako skiltelės, garstyčių grūdelių, maltų pipirų, druskos.

Karpius išdarinėkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Pasūdykite, apibarstykite pipirais ir iškepkite aliejuje. Tada dėkite į troškintuvą. Aliejuje, kuriame kepė žuvys, pakepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir sutrintus česnakus. Kai svogūnai pagels, berkite garstyčias ir sudėkite nuluptus bei supjaustytus pomidorus. Troškinkite, kol pomidorai ištiš. Tada pilkite vyną, išmaišykite ir viską krėskite į troškintuvą su karpiais. Užtarkuokite sūrį, uždėkite sviestą ir apkepkite orkaitėje.

Jūrų lydekos su žolelėmis

4 jūrų lydekų filė gabalai, 4 laurų lapeliai, 2 pomidorai, 4 česnako skiltelės, 2 svogūnai, žalia paprika, raudona paprika, čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių, petražolių, druskos, maltų pipirų, alyvuogių aliejaus.

Lydekų gabalus gerai įtrinkite smulkiai pjaustytų svogūnų, česnakų, kapotų žolelių, druskos ir pipirų mišiniu. Dėkite juos ant atskirų folijos lakštų, gausiai išteptų aliejumi. Ant viršaus uždėkite po lauro lapą, nuluptus ir dideliais šiaudeliais supjaustytus pomidorus bei paprikas. Foliją suvyniokite ir užlenkite kraštus. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 minučių.

Tiekite įvyniotus į foliją.

Žuvys su citrinomis ir pomidorais

4 jūrų lydekų gabaliukai, 2 citrinos, 2 česnako skiltelės, druskos, maltų pipirų, 4 nedideli pomidorai, aliejaus, ryšelis krapų.

Filė įtrinkite trintais česnakais, pašlakstykite iš vienos citrinos išspaustomis sultimis, skaninkite druska ir pipirais. Tada kartu su pomidorais sudėkite ant aliejumi apteptos kepimo skardos ir šaukite į orkaitę. Po 5-6 minučių žuvis apverskite ir dar kepkite, kol gražiai apskrus. 2 psl.>>

medzioklis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 1206
Užsiregistravo: 2006-Rgs-06 12:13
Miestas: Trakai

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2008-Rgs-24 15:15

Žuvies diena
http://www.DELFI.lt2008 rugsėjo mėn. 22 d. 17:31 Nusiųsti Informuokite apie klaidas Komentarai (9) Spausdinti
Corbis/ScanpixŽuvies diena, o gal žuvies šventė? Jei nedalyvavote povandeninės žūklės čempionate šį savaitgalį, tai gal vyras laimikiu nudžiugino? O gal ir pati mėgstate meškerę į vandenį įmerkti? Neabejojame, kad ir puikių receptų žinote sočiai. Tačiau šįkart siūlome pamėginti mūsiškius - išsikepti Žvejo pyragą, paragauti Bostono sriubos ir paskanauti žuvies kotletų.
„Žvejo“ pyragas

8 asmenims. Gaminimo laikas: 70 min., 210 kcal. Sotus patiekalas.
Jums reikės:

200 g sterko (arba kitos baltos žuvies filė),
100 g žalių svogūnų laiškų,
50 g žalių krapų,
50 g petražolių šakelių,
3 vidutinio dydžio bulvių,
40 ml alyvų aliejaus,
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
aliejaus skardos patepimui,
druskos, pipirų pagal skonį.

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žalius svogūnų laiškus, krapus ir petražoles perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ant popierinės servetėlės ir smulkiai supjaustykite.

Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros.

Sluoksniuotą tešlą palikite, kad atitirptų. Tešlos lakštus uždėkite vieną ant kito ir iškočiokite iki 5 mm storio. Iš tešlos išpjaukite stačiakampius, apytiksliai 30x40 cm. Tešlos atraižas pasilikite. Ant stačiakampio vidurio išdėliokite supjaustytą žuvies filė, užberkite trupučiu druskos ir pipirų. Pabarstykite smulkintais žalumynais: svogūnais, krapais ir petražolėmis. Viską apšlakstykite alyvų aliejumi.

Išdėliokite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska.

Tešlos kraštus sujunkite ir kruopščiai užspauskite, palikdami nedidelius plyšelius, kad išeitų garai. Papuoškite figūrėlėmis, išpjaustytomis iš likusios tešlos; viską patepkite kiaušinio tryniu.

Pyragą atsargiai padėkite ant kepimo skardos, pateptos margarinu. Kepkite orkaitėje 40 – 50 min.

Bostono žuvies sriuba

4 asmenims. Gaminimo laikas: 80 min., 250 kcal. Švelnaus skonio.

Jums reikės:

700 g menkės,
100 g salierų,
2 svogūno galvučių,
1 saldžiosios paprikos (geltonos),
40 ml alyvų aliejaus,
500 g bulvių,
350 ml pieno,
50 g smulkintų petražolių,
50 g krapų,
druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.

Menkę nuplaukite, nuskuskite žvynus. Užpilkite 2 litrais šalto vandens, užkaiskite ir virkite 40 min.

Salierus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite; pusę sudėkite į buljoną ir virkite 10 min. Buljoną perkoškite. Nulupkite žuvies odelę, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Svogūnus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklyną ir supjaustykite šiaudeliais arba smulkiais gabalėliais.

Keptuvėje į kaitinkite alyvų aliejų suberkite susmulkintas daržoves. Viską pakepinkite nuolatos maišant apie10 min.

Bulves nulupkite ir supjaustykite.

Perkoštą buljoną pakaitinkite iki užvirimo, suberkite bulves ir virkite 10 – 15 min. Vėliau supilkite apkepintas daržoves, karštą pieną, file gabalėlius, įberkite druskos, pipirų ir dar virkite 10 min.

Patiekdami patiekalą, kiekvieną lėkštę papuoškite įberdami smulkintų krapų ir petražolių.

Žuvies kotletai

6 asmenims. Gaminimo laikas: 40 min. 346 kcal. Neįprastas skonis.

Jums reikės:

500 g kuprės (arba kitos žuvies) filė,
700 g bulvių,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
50 g svogūno laiškų,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių,
4 valg. šaukštų aliejaus,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.

Žuvies filė nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite 500 ml karšto vandens, pasūdykite ir užkaiskite. Virkite 15 min., išgriebkite ant sietelio ir atvėsinkite.

Bulves nuplaukite, nulupkite, užpilkite karštu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Vandenį nupilkite, dar karštas bulves sutrinkite.

Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir susmulkinkite.

Žuvies filė sutrinkite šakute, sudėkite bulves, smulkintą papriką, žalumynus, išplaktą kiaušinį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite 12 kotletų ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir kepkite 5 – 7 min. iš abiejų pusių, kol susidarys auksinės spalvos plutelė.

Patiekite kotletus su plonai supjaustytais pomidorų griežinėliais.

Skanaus!

IEŠKOTI DELFI PAIEŠKOJE:
Žuvis
Receptai

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16987
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: ŽUVIES KEPINIAI.

2011-Rgp-10 21:23

Žuvies ruošimas: kaip palengvinti nemaloniuosius momentus

http://www.15min.lt/naujiena/seimininke ... 385-164391

Vasarą daugelis mėgstančių gaminti maistą lauke gardžiuojasi šviežia žuvimi: ant grotelių kepta menke, jūrų ešeriais ar gardžiu karšiu. O kas gi atsilaikytų prieš kvapnią žuvienę? Žinoma, žuvies paruošimas gaminimui nėra pats maloniausias procesas pasaulyje, tačiau keli paprasti patarimai ir ši užduotis palengvės.
Jei įsigijote šviežios žuvies ar gavote jos dovanų iš kokio draugiško žvejo, tačiau nesiruošiate tuoj pat jos ruošti, iškart dėkite ją į šaldiklį, kuriame turėtų vyrauti 4–5°C žemiau nulio temperatūra. Kad žuvies kvapu nepersismelktų kiti produktai, susukite ją į sandarų maišelį arba popierių. Nusipirkus šaldytos žuvies, nereiktų jos atitirpinti vandenyje – čia ji neteks didelės dalies naudingų medžiagų, todėl geriausia žuvį atšildyti kambario temperatūroje.
Dauguma šeimininkių neypatingai mėgsta ruošti glitumu pasižyminčias žuvis. Šią problemą galima lengvai išspręsti, ištrynus žuvį druska ir nuplovus ją šaltu vandeniu. Kitas keblumas darinėjant žuvį – žvynų šalinimas. Jei nenorite amžiams užstrigti šiame procese, prieš valydami žuvį minutę palaikykite ją verdančiame vandenyje.
Vargu, ar kieno uoslę maloniai kutena dumblu atsiduodanti žuvis, šį kvapą panaikinsite žvejo laimikį ištrynę citrinos sultimis arba perplovę šaltu druskos tirpalu.

Kepti ar virti?

Apsisprendę, pagal kokį receptą ruošite žuvį, įsidėmėkite, kad kepimui labiausiai tinka sultinga žuvis. Nesvarbu, ar ją čirškinate keptuvėje, ar ant grotelių lauke, kepimo laikas neturėtų viršyti 15–20 minučių. Žinoma, nedidelės ar visai smulkios žuvelės apskrus neprabėgus nei dešimčiai minučių.
Galvojant apie virimą, geriau rinktis sausesnė, mėsingesnę žuvį.
Patyrusios šeimininkės žino, kad skaniausia – garuose virta žuvis. Kulinarijos subtilybes išmanantys maisto ruošėjai nepamiršta ir kitos žuvies virimui galiojančios taisyklės – nuo suvirimo ją apsaugo į puodą šliūkštelėtas šaukštelis acto.

Ir paskutinis patarimas – barstydami žuvį prieskoniais itin jauskite saiką! Per didelis pipirų, rozmarinų ar bazilikų kiekis gali užgožti tikrąjį patiekalo skonį. Juk daugelis savo skonio receptoriais yra patyrę, kad ką tik sužvejota žuvis net ir be įmantrių prieskonių yra tikras delikatesas.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias