Stirnienos kepsnys.

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
aurys
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 86
Joined: 2013-Jan-27 20:00
Location: Vilnius

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by aurys »

Ramunai paskutini recepta tikrai isbandysiu :Yahoo!: Vien pamaciau kieno jis yra parasytas :) Nes po sestadieninio serno sonkauliuku likau suzavetas :D
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by medziotojas »

Stirnienos nugarinė su bulvių košės griežinėliais


Vakar tiesiog laižėmės pirščiukus, kaip čia skaniai gavos.
Taip jau gavos, kad žiemos metu pirkau du stirniukus. Ir jų abiejų nugarinių niekaip neprisiruošiau pasigaminti, bijodama sugadinti paruošdama ne kaip. Vakar pribrendau tam reikalui ir tikrai taip baisu nebuvo kaip maniau :) O mėsytę ruošiau gana paprastai. Tiesiog gražiai nupjausčiau nuo kauliukų. Taip pat nupjausčiau visokias nereikalingas plėveles ir pabarsčius čili, druskos, įvairių pipirų mišiniu palikau kambario temperatūroje stovėti, kol visa kita dariau...na tiksliau padažą.

Padažo pagrindą dariau taip: likusį stuburo kauliuką apkepiau ant skysto sviesto iki gražaus rudumo. Į keptuvę dėjau į keturias dalis pjaustytą svogūną, česnako pora skiltelių, du lauro lapus, pora kadagio uogų bei įvairių cielų pipirų ir dar minutę vieną kitą pakepinau. Užpyliau madeira vynu ir leidau nugaruoti. Vėliau užpyliau vandeniu ir leidau ant silpnos ugnies virš 1 val silpnai virti. Tiesiog tikrinau kiek skysčių yra, kokios konsistencijos ir t.t. Pačiame gale perkošiau, paskaninau druska bei pora šaukštelių spanguolių uogienės.

Į keptuvę pyliau šiek tiek skysto sviesto, dėjau rozmarino šakelę bei kelias česnako skilteles ir gerai įkaitus riebalams apkepiau juose nugarinę iš kiekvienos pusės po 3 min. Perkėliau ant folijos, įdėjau į vidų mėsos termometrą ir pašoviau į įkaitintą 180° orkaitę kol mėsos termometras 60° rodė. Užtruko lygiai 15 min ir mėsytė gražiai rožinė bei minkšta minkšta buvo.
Stirnienos nugarine su bulviu suktinuku....jpg
Išsiskyrusias sultis supyliau į padažą ir patiekiau ;)
Valgėme prie bulvių košės griežinėlių ir šviežių salotų. Griežinėliai paliko taip pat gerą įspūdį! Tikrai darysiu dar ne vieną kartą, net svečiams patiekti gera idėja. O jiems pasidaryti reikia:

300 g virtų ir pertrintų ar tarkuotų bulvių
50 g parmezano sūrio
1 didelio kiaušinio trynio
2 a.š. su kaupeliu krakmolo
šviežių petražolių
druskos, pipirų bei šviežio muskato riešuto
3 filo tešlos lapų

Bulves sumaišyti su sūriu, kiaušinio tryniu, krakmolu bei smulkintomis petražolėmis. Paskaninti viską šviežiu muskatu bei pipirais (jei bulvės virtos sudytam vandeny, tai atsargiai skaninant druska!). Filo tešlos lapą ištiesti, patepti skystu sviestu ir uždėti kitą lapą. Tada atsargiai paskleisti bulvių košę ir ant jos vėl filo lapą. Susukti ir suvynioti į maistinę plėvelę, gerai užsukant galus. Šią dėti į foliją ir vėlgi gerai galus susukti. Dabar belieka dėti į užvirintą vandenį ir virinti 20 min ant silpnos ugnies (na kaip cepelinus, kad nekunkuliuotų o tik ...kaip tai pavadinti nežinau). Išimti iš vandens ir leisti šaldytuve atvėsti. Atvėsusį belieka išsivynioti, susipjaustyti ir apkepti ant sviestuko!
Stirnienos nugarine su bulviu suktinuku...jpg
Puikiai galima iš anksto pasiruošti. Kiekio užteko kaip tik 2 asmenims!
Stirnienos nugarine su bulviu suktinuku......jpg


Šaltinis: žurnalas "Lust auf Genuss" Nr.10.2010
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
sharakanas
Super Men
Super Men
Posts: 1988
Joined: 2006-Sep-19 23:09
Location: Birzai

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by sharakanas »

ci is supermamu man atroda pakopinai :D :D :D :D :D
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D
ausrav
Naujokas
Posts: 1
Joined: 2014-Jan-16 11:38

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by ausrav »

Labai skaniai skamba, bet kokią keptuvę patartumėte naudoti? Galvoju keptuves internetu pirkti, bet nežinau kokią išsirinkti geriau kepsnių kepimui.
Briedis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 877
Joined: 2006-Aug-02 11:58
Location: Vilnius

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by Briedis »

Geriausia yra špyžinė skarvada. Tik gera labai sunku rast. As jau 15 metu ieskau...
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
User avatar
Maras
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 223
Joined: 2007-Aug-01 14:14
Location: Kaunas-Vilnius-Kaunas

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by Maras »

Kepsnius geriausia kepti keptuvėje su "grioveliais" tada gaunasi raštas kaip nuo grotelių ir mėsa kepa tik liesdamasi su metalu.
Yra wok tipo, labai aukštais kraštais, bet kepsniams kepti nelabai.
Jeigu nori paprastos ketuvės, tai jokio skirtumo, nes panašios visos ir vis tiek iki dviejų metų tarnauja. Po to susibraižo ir perki naują. Galima kokiame nors centre pasižiūrėti, kai būna 25% ar 30% nuolaida ir imti.
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by Strelcius »

Briedi, tai blogai ieskai, kad nerandi spizines petelnes :)
ir spizine petelne tarnaus ne 2, bet 20 ir daugiau metu.
as jau turbut penketa metu naudoju svedikas SKEPPSHULT, superinis daiktas, sugadinsi matyt tik tuo atveju, jei naudosi sienom griaut :D
Lietuvis
Angis

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by Angis »

sveiki, kaip kepat kepsnius su kitokiais aliejais? norėčiau eksperimentų gyvenime, radau kur pirkti moliugu seklų aliejaus kaina gera, noriu dabar kiek įmanoma daugiau jo panaudojimo būdų rasti
Post Reply