Stirnienos kepsnys.

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by Strelcius »

aciu aciu aciu :)
Lietuvis
User avatar
atomas12
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 289
Joined: 2008-Jun-30 12:08
Location: Vilnius

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by atomas12 »

Dėkui už receptą, pasitaikius progai bandysime.
Kas tarnavo kariuomenėje - cirke nesijuokia.
Image
wingas777
Administratorius
Administratorius
Posts: 396
Joined: 2009-Jul-31 11:03
Location: Panevezys(Chicago)-Birzai-Zarasai

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by wingas777 »

senelis wrote:Šį kartą dar pasigailėsiu ir įdėsiu receptuką ,nes vienas kumpis visai Lietuvai mažokai.
RECEPTUKAS
Marinatas ruošiamas iš Santa Marijos žverienos prieskonių,Barbeciu/jie sulaiko mėsos sultis/,Santa Marijos Viduržemio jūros
žolelių mišinio ir 150gr.ištirpinto sviesto.Šio mišiniu ištrintas st.kumpelis laikomas šaltai apie 2 paras.
10val. prieš kepimą padaromas Jūsų mėgstamų priskonių sultinys/česnakinis prisk.šašlykų/.Šis mišinys užvirinamas ir atvesi-
namas.Nukoštas sultinys su medicininiu švirkštu švirkščiama į mėsą.
Prieš ruošiant kepti kumpelį;lengvai pakepiname rūkyt0s šoninės griežinėlius 2X3 apie 15vnt.,ir jais kartu su česnako skiltele ir sūrio
gabalėliu/Dvaro sūris 50 procentų, nes lIesesnis sūris gero skonio neduoda/ prikaišome kumpelį. :( :( :( Skardą iškloju kepimo
popieriumi sudedu pjaustytas morkas ,džiovintus vaisius/kriaušes,abrikosus,obuolius ir vieną kitą slyvą/.Uždengiu folija ,nes
rankovė dažnai paveda.Kepame 1,5val. 230laipsnių temperatūroje ir dar 1 val. 200 temp.
Baigiant kepti kumpeliui, ketuvėje patirpom smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės, 2 dideles galvas smulkiai svogūno, grybų
/tinka bet kokie/,kai viskas apkepa dedame smulkiai tarkuoto Dvaro sūrio.
Iškeptą kumpelį dedame į lėkštę o ant viršaus šiltą pruoštą šitą padažą.
Prie šito kupelio tinka virtos aliejuje bulvės,troškinti rauginti kopūstai arba burokėlių salotos. SKANAUS :good: :beer:
labai skanus aprasymas,bet foto noretusi... :wink:
laikas praleistas medžioklėje neįskaičiuojamas į gyvenimo trukmę
User avatar
uazikas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 751
Joined: 2006-Nov-10 01:40
Location: kelme-kaunas

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by uazikas »

butu dar gerai,kad ir pati patiekala idetu :D
kas baisiausias misko zveris?- agronomas nedageres :D
wingas777
Administratorius
Administratorius
Posts: 396
Joined: 2009-Jul-31 11:03
Location: Panevezys(Chicago)-Birzai-Zarasai

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by wingas777 »

uazikas wrote:butu dar gerai,kad ir pati patiekala idetu :D
nu taigi reikia sazines turet... :wink:
laikas praleistas medžioklėje neįskaičiuojamas į gyvenimo trukmę
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by jura »

nu tigi yr nuotrauka 1 puslapi :pardon:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
senelis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 523
Joined: 2006-Nov-23 13:21
Location: SIAULIAI

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by senelis »

Na jeigu ne Jurando kruopštunas nežinau ką reiktų daryti nes jau 6mėn. nuo jo gamybos praėjo,aš tada rašiau kad receptą įdėsiu kai stirninų medžioklė prasidės,bet išreikalavot žiema, įdomu ar nors vienas pabandėt?
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by Strelcius »

a kugi as iskart emiau ir isbandziau :good:
Lietuvis
User avatar
uazikas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 751
Joined: 2006-Nov-10 01:40
Location: kelme-kaunas

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by uazikas »

medziotojas wrote:Patiekalui reikia maždaug 600 gr. stirnienos.
Mėsa 2 paras marinuojama sausame raudoname vyne, į kurį įberiama žvėrienos prieskonių. Marinatui reikia apie 150 g. vyno.
Mėsa supjaustoma plonomis juostomis.
Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejus ir gerai įkaitinama.
Į ją sudedama mėsa ir kepama apie 20 min.
Paruošiama kita keptuvė, į kurią įdedama sviesto ir apkepama apie 200-300 gr. marinuotų voveraičių.
Po to ant jų užpilama apie 150 gr. saldžios grietinėlės, pabarstoma pipirais ir įberiamas arbatinis šaukštelis miltų - kad padažas sutirštėtų.
Garnyrui tiks ryžiai. Į puode verdantį vandenį įpilama ryžių su džiovintomis daržovėmis.
Tokių ryžių, sumaišytų su įvairiomis džiovintomis daržovėmis arba grybais, yra prekybos centruose. Kai išverda ryžiai, jie nukošiami ir įdedama maždaug 50 gr. sviesto.
Patiekiama - mėsą apipilant šaukštu keptų voveraičių su grietinėle, o ryžius apibarstome tarkuotu parmezano sūriu. Prie šio kepsnio tinka sausas raudonas vynas.
Skanaus !

"LR" L. Čereškos receptas
snd uzmarinavau mesike pagal sita recepta,pridejau ivairiausiu prieskoniu,medziotoju,pipiru,juros ten kazkokiu :D cili prieskoniu,visko nepagailejau,minkiau negailedamas,uzpyliau vyno,ismaisiau viska gerai su ranka,dar uzpyliau vyno kad tik tik apsemtu mesike ir pastaciau uzdenges i saldytuva dviem parom :) lauksiu galutinio efekto dbr :oops:
kas baisiausias misko zveris?- agronomas nedageres :D
Hunter13
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 406
Joined: 2006-Nov-09 12:13

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by Hunter13 »

Indesiu ir as savo kurybos recepta katra kartais naudoju kai ateina sveciu....

Jamam stirnienos nugarine, nupjaustom pleves (galima ir kumpi, nors nugarine tinka geriau), mesa supjaustom mazdaug cigareciu pakelio dydzio gabalais (nerukantiems mazdaug 10 cm ilgio ir ne maziau 2 cm storio) jei naudojat kumpi - reikia pasistengt nepazeist mesos vientisumo. Ti va. Situos gabalus jamam ir marinuojam sekanciai - zverienos prieskoniais barsto is visu pusiu (butini kokybiski prieskoniai arba zoleles), DRUSKOS NEDEDAM, isspaudziam puses citrinos sultis ant mesos, viska gerai isminkom, kad isigertu prieskoniai ir citrinos sultys, ipilam alyvuogiu aliejaus (priklausomai nuo mesos kiekio) vienam gabalui - vienas arbatinis shaukstelis aliejaus. Ir paliekam porai valandu marinuotis.
Imam 3-4 didelio cesnako galvutes, nulupam, cesnako skilteles sutraiskom (galima su spaustuku, as padedu ant lenteles, sutaraiskau peiliu ir dar susmulkinu).
Pilam alyvuogiu alieju i keptuve teip kad padengtu visa keptuves dugna. Alieju ikaitinam, dedam kept cesnaka susmulkinta. Cesnakas iskepa labai greit, kai jis pasidaro auksines spalvos - cesnaka is keptuves istraukiame, lieka tik cesnakinis aliejus......
I ji (gerai ikaitinta!!!!!) dedam mesos gabalus ir vartom tam kad is visu pusiu mesa truputi apskrustu (o viduje dar buna zalia mesa, bet sultys mesos niekur nedingsta, nes virsus apskrudes). Tai va mazinam ugni kai mesa siek tiek apskrunda ir pilam i keptuve raudona vyna. As naudoju "OLD Tbilisi".... puse butelio minimum, kad mesa butu beveik apsemta vynu. Dedam ant keptuves dangti ir ant nedideles uzgnies troskinam pavartydami mesa....
Tep troskinam apie 20 min BET neleidziam vynui visiskai isgaruoti..... dedam i keptuve musu iskepta cesnaka..... paliekam troskintis be dangcio..... Bet troskinam tol kol vyno padazas su cesnakais sutirsteja.....
Is nugaravusio vyno ir cesnako gaunasi padazas.... mesa is isores buna truputi apskrudusi o viduj - ech.......
Ti va labai gerai tinka prie sitos mesytes grikiai su grybais, Tkemali pazas.... raudonas vynas......

Ps. recepto niekur nenup.... dinau - sugalvojau pats

Skanaus
Dievas sukure zmones skirtingus. Koltas juos sulygino.
User avatar
uazikas
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 751
Joined: 2006-Nov-10 01:40
Location: kelme-kaunas

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by uazikas »

uz poros valandu prasides kepimo procesas :Yahoo!:
kas baisiausias misko zveris?- agronomas nedageres :D
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by medziotojas »

Keletas receptų iš stirnienos
Stirnienos receptai.JPG
Stirnienos receptai1.jpg
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by jura »

Minde,buvo paruošta tau,bet planus pakoregavus,teko suragauti patiems :) http://www.virtuveskerteles.lt/keptas-stirnos-kumpis/
Last edited by jura on 2013-Apr-14 16:59, edited 1 time in total.
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by medziotojas »

Stirnienai miško kvapo teikia kadagių uogos (receptas)

Danutė Jonušienė 2012-12-26
lrytas.lt


Stirnieną ruošti neprailgsta

Įbėrę druskos ir kitų prieskonių stirnienos šonkaulius virkite maždaug 45–50 minučių. Po to sudėkite juos į sviestu išteptą skardą, galite šiek tiek įpilti aliejaus, o mėsą apibarstykite juodaisiais pipirais, ciberžolėmis. Kepkite šonkaulius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol jie apskrus.
Kai dailininko žmona Vitalija ruošia žvėrieną, kadagiais, čiobreliais, raudonėliais pakvimpa ne tik jų butas, bet ir daugiabučio laiptinė.

Šiuos prieskonius kartu su laurų lapeliais, juodaisiais pipirais, rozmarinais, ciberžolėmis moteris naudoja žvėrienai.
Stirniena – švelni mėsa, užbėrus daugiau druskos gali netekti sultingumo. Todėl J.Varno žmona druskos beria į puodą tik užkaitusi mėsą.
Stirnienos skonis priklauso ir nuo garnyro. Ypač tinka konservuotos kriaušės, persikai ir padažas iš trintų šviežių bruknių, kurių Vitalija prisišaldo rudenį.
Stirnienos skonį papildo džiovinti pomidorai, kuriuos supjausčiusi J.Varno žmona džiovina specialiame elektriniame aparate.
Prieš kaisdama stirnieną pomidorų griežinėlius moteris pamerkia į aliejų ir laiko kelias valandas, kol jie pasidaro sultingi.
Prie stirnienos tinka virtos ir apkeptos bulvės, pabarstytos šviežiais krapais.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
30-06
Administratorius
Administratorius
Posts: 2079
Joined: 2006-Jul-07 20:49
Location: Vilnius

Re: Stirnienos kepsnys.

Post by 30-06 »

Strelcius wrote: imam visa stirnos kumpi, ispjaunam kaula. varom prieskoniu
:) Na,Srelciau- pavarysiu siandien kumpioka pagal tavo rekomendacijas :wink: .Jau tris paras saldytuve rugsta :shock: .Sian pauosciau tai kvapas nerealus Galima ir zalia valgyt :D .Idiegiau viena naujove.Marinavimui panaudojau pora saukstu turkiskos pomidoru pastos.Tokia visai nieko rugstele.Ziuresim kas gausis :c24: .
Geras veterinorius visad gali padeti blogam sokejui
Neaiskinkit ka turiu daryti,ir as nesakysiu kur turite eiti
Post Reply