arz
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 693
Užsiregistravo: 2010-Kov-29 17:54
Miestas: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-14 21:21

Na, nieks nesiūlo kemšant kiekvieną dieną dideliais kiekias šernienos patikalus užsigerti kibirėliais degcinaisės. Čia patariama, kad jei neapdorotą termiškai ragauji (šašlykai, dešros), tai sveikintina čierkute vieną kitą vardan apetito išlenkti. :)

Vartotojo avataras
svetimas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 2625
Užsiregistravo: 2006-Lie-30 18:32
Miestas: kaunas

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-14 22:43

as kiek metu medzioju tiek metu serna valgau kaip kiauliena :good: , darau saslykus desras ir ttt, aisku mesa visada tikrinu :wink: . jai kas pasakys kad as durnas :crazy: tai galiu pasakyt kad pirkdami turgui mesa galit ne tik trihina pasigaut bet ir padlienos apsivalgyt :)
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu

Vartotojo avataras
Strelcius
Super Men
Super Men
Pranešimai: 3730
Užsiregistravo: 2006-Rgp-01 21:30
Miestas: Kaunas
Contact: Puslapis

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-14 22:55

arz rašė:Na, nieks nesiūlo kemšant kiekvieną dieną dideliais kiekias šernienos patikalus užsigerti kibirėliais degcinaisės. Čia patariama, kad jei neapdorotą termiškai ragauji (šašlykai, dešros), tai sveikintina čierkute vieną kitą vardan apetito išlenkti. :)

a vo draugas mielas reikejo nuo ir pradeti: "megaukites atsakingai" nes as jau prie desros ejau pasimt nol zyben
tauta pragirdysi :ROFL:
Lietuvis

arz
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 693
Užsiregistravo: 2010-Kov-29 17:54
Miestas: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-15 10:26

Aha, pasiūlėm čia receptuką. Tik toks offtopinis gavosi :D

Vartotojo avataras
Plastic
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Pranešimai: 233
Užsiregistravo: 2008-Lap-17 13:35
Miestas: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-15 13:07

Tadzis rašė:Trihinos neuzmusa, bet konservuoja, o uzsikonservave leliukes pasisalina naturaliu keliu , tai yra :idd32:

Ne konservuoja, o sumazina skrandzio rukstinguma, ko pasekoje trichinos kevalas nera sugrauziamas skrandzio rugsties ir kartu su kevalu iseina ten kur ir sakei.. Tik vat beda, nelabai aisku, kiek tos degtines reikia isgert, kad tas rugstingumas nukristu tiek, kad to kevalo nesuardytu, vienam zmogui gali uztekti 100gr kitam ir 0,5 ar 0,7 negana, todel siuo receptu pasitiketi nevertetu. :lol:

Vartotojo avataras
Marius1971
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 1250
Užsiregistravo: 2009-Lie-27 10:26

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-15 13:40

paskaiciau ir priejau isvados:
ŠERNIENA+TRICHINA+C2H5OH= :idd32:

Vartotojo avataras
wingas777
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 396
Užsiregistravo: 2009-Lie-31 11:03
Miestas: Panevezys(Chicago)-Birzai-Zarasai

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-18 20:18

Chebryte-pamačykit,reikia šernienos vyniotinio receptuko.BUTINAI,ir kuo greičiau :friends:
laikas praleistas medžioklėje neįskaičiuojamas į gyvenimo trukmę

Vartotojo avataras
sharakanas
Super Men
Super Men
Pranešimai: 1990
Užsiregistravo: 2006-Rgs-19 23:09
Miestas: Birzai

Re: Pasiūlykite receptą

2010-Gru-20 08:58

ot ti stebukls. jami mesas, geriausiai siaip tinka serno, ar kito zvero sonkauliai, ispjauni sonkaulius, da padauzai su karbonadiniu plaktuku, jami biski farso, morka, gali det biski sonines, siek tiek zaliuju zirneliu, pagal skoni prieskoniu, cesnaku . suvynioji i kepimo rankove apsuki stipriai storu siuliu ar visvute kad laikytus forma, sauni int orkaiti. kokiai valandai. istraukus is orkaites neisvyniojam da, dedam and lentutes dedam kita lentute ant visrsaus ir suslegiam kol ataus. po ta jau mozna ragaut :)
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16792
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

2011-Bir-06 13:30

Pievose ir miškuose - raudonėlių laukai.

http://www.grynas.lt/gyvenimas/pievose- ... d=46303969

puikus prieskonis prie žvėrienos :good:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
Marius1971
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 1250
Užsiregistravo: 2009-Lie-27 10:26

Re: Pasiūlykite receptą

2011-Bir-06 14:44



Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16792
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

2011-Lie-22 10:01

Lietuviai moka valgyti krevetes, bet ne vėžius

http://www.grynas.lt/gyvenimas/lietuvia ... d=47847271
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16792
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

2011-Rgp-01 14:29

IMG_9249.JPG
Forumiečio Stasio kiaunės patiekalas. Sakė pasijungęs parašys kaip gaminti.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
GRIZLEY
Super Men
Super Men
Pranešimai: 1883
Užsiregistravo: 2008-Sau-01 23:12
Miestas: vilnius

Re: Pasiūlykite receptą

2011-Rgp-01 15:16

Kaip sakoma ir as ten buvau,ir ta stebuklingo skonio kamoliuka ragavau,a skonis superinis,lauksim recepto.
Kas globoja, tas ir medžioja, vot tak vot.

Stasys Kiaunė

Re: Pasiūlykite receptą

2011-Rgp-01 22:08

Stirnienos Kaštonas
(kukulis)


Stirniena 0,5kg
Kiauliena 0,5kg
Džiovinti baravykai
Svogūnai
Prieskoniai maltai mėsai žvėrienai
Druska, pipirai
Krakmolas
Kiaušiniai
Batonas
Aliejus
Grietinė

Stirniena sumalama, geriau minkšta (kumpis, mentės mėsytė). Į ją dedame kiaulienos faršą bei prieskonius (prieskonių labai daug nedėkite, nes vis vien juos nustelbs grybų aromatas. Taip pat įberiame valgomą šaukštą bulvių krakmolo ir viską gerai išmaišykime.

Įdarui:

Atmarkiname ir išsiverdame džiovintus baravykus. Kol grybukai truputį vėsta, smulkiai susipjaustome du normalius svogūnus. Svogūnus apkepame aliejuje, kol jie kepa sumalame grybus ir sudedame į kepamus svogūnus. Gardiname druska pagal skonį. Pačioje pabaigoje įdedame vieną valgomą šaukštą grietinės ir išmaišome. Po minutės nuimame nuo viryklės ir pastatome vėsti. Kol pas mus vėsta įdaras, ruošiame kiaušinio plaktinį bei pjaustome batoną ( batono riekelę pjauname išilgai, o paskui skersai šiaudeliais 5-7mm.pločio).

Kaštono formavimas:

Kaštonas formuojamas cepelino principu. Imamas faršas, išplečiamas, į vidų dedame įdarą ir suformuojame kukulį, kurį merkiame į plakinį ir apvoliojame batono šiaudeliuose. Toliau mūsų suformuotas kaštonas verdamas fritiūrinėje, kol visas gražiai apskrus ( kas nenaudojate fritiūrinės, galite virti tiesiog puode aliejuje, svarbu, kad būtų pilnai apsemtas).

Patiekimas:

Kaštonas patiekiamas su bulvių koše, su turimomis šviežiomis daržovėmis. Be to kaštoną užpilame dviem arbatiniais šaukšteliais lydyto sviesto. Skanaus! :)

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias