Paragaukim šernienos !

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Paragaukim šernienos !

Post by medziotojas »

Paprasti šernienos kepsniai

maragnesvirtuve.blogspot.com

Kadangi tėčiui pasisekė medžioklė, mano pareiga buvo paruošti skanius pietus šeimynai, taigi su mamos patarimais ir pagalba, manau visai pavyko šią užduotį įgyvendinti :)
IMG_7368.JPG
Didelei šeimynai pamaitinti man prireikė:

800 g šernienos sprandinės
1 l vandens + 100 ml acto
druskos, pipirų, Santa Marija "Žvėrienos prieskonių)
2 v.š. sojos
sviesto kepimui (~50 g)
IMG_7366.JPG
Šernieną supjausčiau į didokus kepsnelius. Vandenį ir actą sumaišiau ir užpuliau ant kepsniukų - palikau kelias valandas pamirkti, tai sumažėja aitrokas skonis ir kvapas (ačiū mamai už patarimą ;)).
Tada kepsnelius pabarsčiau druska, pipirais bei žvėrienos prieskoniais ir apšlaksčiau soja, dar paliakau šiek tiek pasiparinuoti.
Didelėje keptuvėje išlydžiau nemažą gabaliuką sviesto ir sudėjau kepsnelius. Mėsą apkepiau iš abiejų pusių, maždaug po 10 min. Kai kepsniukai gražiai apskrudo ir išsiskyrė nemažai sulčių iš mėsos, aš į keptuvę dar įpyliau apie 100 ml virinto vandens, keptuvę uždengiau dangčiu ir patroškinau kepsniukus ant mažos ugnies dar 40 min.
Mėsytė gavosi minkšta ir stipraus skonio :)
Prie jos idealiai derėjo bulvės pagal Moniką

Skanaus!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Paragaukim šernienos !

Post by medziotojas »

Šernienos nugarinė


Sudėtinės dalys:

Produktai 6 asmenims.
10 kadagio uogų,
1.5 kg šemienos nugarinės,
1 šaukštelis druskos,
2 šaukšteliai saldžių raudonųjų pipirų,
2 šaukštai aliejaus,
100 g riebiu lašiniųgriežiniukų,
8 gvazdikėliai,
1 šaukštas miltų,
0.25 l natūralių obuolių sulčių,
0.25 l mėsos arba žvėrienos
sultinio,
4 šaukštai bruknių uogienės,
druskos, pipirų.
260.jpg
Gaminimas:

Kadagio uogos 5 minutes brinkinamos vandenyje. Mėsa nuplaunama, nusausinama, išpjaustomos gyslos, plėvės ir įtrinama druska su raudonaisiais pipirais. Orkaitė įkaitinama iki 200°. Nugarinė ant viryklės stipriai apkepinama aliejuje, apdedama lašinių griežiniukais, kurie prismeigiami gvazdikėliais. Užpilamos kadagio uogos su vandeniu, kuriame mirko. Kepsnys valandą kepamas ant antro nuo apačios orkaitės įtvaro. Miltai gerai išsukami su obuolių sultimis. Nuo iškepusios nugarinės nurenkami lašiniai ir ji 15 minučių laikoma ant padėklo išjungtoje orkaitėje. Kepsnio skystis praskiedžiamas sultiniu ir nuolat maišant užvirinamas puode su obuolių sultimis, sudedama bruknių uogienė. Padažas pasūdomas, papipiruojamas ir pavirinamas 5 minutes.

Autorius: Virtuvės džiaugsmai
pasauliolietuvis.com
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Paragaukim šernienos !

Post by medziotojas »

Aluje kepta šernienos sprandinė

Ingredientai

Šerniena 1500 g - 1500 - 1700 sprandinės
Alus 1 vnt. - skardinė šviesaus
Morkos - 2 vnt. - didelių
Svogūnai - 1 vnt.
Raudonasis svogūnas - 1 vnt.
Česnakai - 4 skiltelės - 2 - mėsai ir 2 - marinatui
Alyvuogių aliejus - 4 valg. š. - 4 - 5 - marinatui
Sojų padažas 2 valg. š. - 2 - 3 - marinatui
Vorčesterio padažas - 2 valg. š. - 2 - 3 - marinatui
Saldžiosios paprikos milteliai - 1 arbat. š. - marinatui
Pipirai - 1 vnt. - 0,5 - čili - marinatui ir žiupsnelis - pipirų mišinio - marinatui
Kuminai - 1 arbat. š. - 0,5 - marinatui
Kalendros - 1 arbat. š. - 0,5 - marinatui
Druska - 1 žiupsnelis - marinatui
Raudonėliai - 1 žiupsnelis - džiovinto - marinatui

Kaip gaminti

Visus marinato ingredientus sumaišykite.
Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis.
Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves.
Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~ 40 min., tada išimkite iš maišo ir iš abiejų pusių dar pakepkite po ~ 20 min. ir nuolat (kas 5~7 minutes) laistykite ją susidariusiomis sultimis.
Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas.

Pagaminsite per 1 val. 30 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Paragaukim šernienos !

Post by medziotojas »

KEPTA ŠERNIENA SU ČESNAKU

receptas iš fakjuboko - laimingas žmogus

- 1 kg šerno šlaunies arba nugarinės
- 50 g lašinių
- 4 česnako skiltelės
- 60 g riebalų
- svogūnas
- 3 juodieji pipirai
- 3 kadagio uogos
- kaulų sultinio
- šaukštas miltų
- druskos

Iš mėsos išpjaustyti plėves, nugarinę perkirsti pusiau, išimti didesnius kaulus. Mėsą pasūdyti, prismaigstyti lašinių ir įtrinti druska su česnaku. Apkepti riebaluose ir likusiuose lašiniuose. Įpilti vandens, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir prieskonius. Mėsą 2-3 val. kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Kepant kartkartėmis palaistyti esamu skysčiu arba karštu kaulų sultiniu. Sultis nugarinti, likusiuose riebaluose pakepti miltus, įpilti vandens ir pavirinti. Mėsą supjaustyti porcijomis ir užpilti iškoštą padažą.
Patiekti su virtomis bulvėmis, bulvių kukuliais arba pašutintais ryžiais.

Skanaus!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
Furiukas
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 246
Joined: 2009-May-07 16:50

Re: Paragaukim šernienos !

Post by Furiukas »

nesu kulinaras, bet gal kas mesteltu koki recepteli is sernieko nugarines paprastesni reik O:-) nustebint kad licenzija savaitgaliui gaut :D
User avatar
andrysa
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 925
Joined: 2006-Oct-08 16:53
Location: Jurbarko raj.

Re: Paragaukim šernienos !

Post by andrysa »

Sestadieni teko paragauti tokio serneko, skonis nerealus :good:
11218622_719868238158884_8833408588115604278_n.jpg
I medziokle nebutinai su sautuvu...
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Paragaukim šernienos !

Post by medziotojas »

Įdomu jei šernieco kojas pagaminus, gautųsi kas nors ?

Virtos kiaulės kojos su žirniais 5 kiaulės kojos 1 stiklinė saldaus vermuto 1 svogūnas 2 morkos 3 salierų stiebai 4 skiltelės česnakų 3 lauro lapai 1 aitrioji paprika 2 a. š. druskos 1 a. š. juodųjų pipirų žirnelių 1 a. š. kvapiųjų pipirų žirnelių 1 kg žirnių (užmerkti prieš valandą iki virimo)

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/gyvenimas/namai/tr ... ga7wuSFxS4
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Guest

Re: Paragaukim šernienos !

Post by Guest »

mano senelis buvo medžiotojas, turbūt niekada nepamiršiu to skonio burnoje šernienos keptos ir šalia tarkuotų burokėlių derinio. buvom nusipirkę, bandėm atkartot patys, bet ne tas pats.. prisimenam, kaip sėdėjom jo miškelio terasoj ant pintų baldų, kaip jis sakė, kokie patvarūs ir ilgai laikys. tai baldus turim iki šiol:) o va tą skonį, kad kas sugrąžintų.
Post Reply