Vartotojo avataras
gerule
Varovas
Varovas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2006-Lie-06 22:55
Miestas: Vilnius

Paragaukim šernienos !

2006-Rgp-30 21:59

Dabar pats metas paragauti ir pasidalinti receptais is sernienos
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .

Vartotojo avataras
gerule
Varovas
Varovas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2006-Lie-06 22:55
Miestas: Vilnius

Šernienos kepsniai

2006-Rgp-30 22:38

Šernienos kepsniams bus reikalinga: pusė kilo šernienos be kaulo ,pora svogunų ,pora šaukštų sviesto (tikro),šaukštelis susmulkintų petražolių,druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį .Kaip žinote ,šernieną kaip ir visą žvėrieną reikia krupščiai paruošti.Supjaustome mėsą maždaug dviejų cm storio juostelėmis ,lengvai pamušame ,ištriname druska ir piercu .kepame įkaitintoje keptuvėje jas apverčiant ir apkepant iš abiejų pusių.Patiekite su apkeptais svieste svogūnais,galite užtarkuoti olandiško sūrio prieš baigiant kepti ir jį išlyditi ant kepsniukų ir visą skanumą - apibarstykite smulkintom petražolėm. Skanaus !
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .

Vartotojo avataras
gerule
Varovas
Varovas
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 2006-Lie-06 22:55
Miestas: Vilnius

2006-Rgp-30 23:20

Šernienos šašlykas .(pikantiškas )
Panašiai kokiai kompanijai ruošiatės patiekti ,tiek reikės ir visų indigrientų proporcingai didinti ar mažinti.Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės :po stiklinę raudono vyno ,vyno acto arba citrinų sulčių ,du -trys šaukštai aliejaus keleta česnako skiltelių,trijų kadagio uogų ,apelsino -supjaustyto skiltelėmis kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir)kalendrų (kaip megstate) pora šaukštelių maltų pipirų ,druskos pagal skonį .
Mėsą paruošiame ,supjaustome kubikais ir užpilame marinatu.Marinatas :Susmulkiname česnaką ,sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais ,aliejumi,vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni).Turinį užpilame ant mėsikės kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių ,veriam ant iešmo ,dedam į šašlykinė ,ir skanaus ! girdim susižavėjusius svečių komplimentus .
Geras vyras kiekviena rytą žmonai į lovą atneša kavą.Todėl jai tik belieka ją sumalti ir užplikyti .

Vartotojo avataras
DJ
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 956
Užsiregistravo: 2006-Rgp-08 09:23
Miestas: Vilnius - Varėna

2006-Rgp-31 14:45

gerule rašė:Šernienos šašlykas .(pikantiškas )
Panašiai kokiai kompanijai ruošiatės patiekti ,tiek reikės ir visų indigrientų proporcingai didinti ar mažinti.Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės :po stiklinę raudono vyno ,vyno acto arba citrinų sulčių ,du -trys šaukštai aliejaus keleta česnako skiltelių,trijų kadagio uogų ,apelsino -supjaustyto skiltelėmis kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir)kalendrų (kaip megstate) pora šaukštelių maltų pipirų ,druskos pagal skonį .
Mėsą paruošiame ,supjaustome kubikais ir užpilame marinatu.Marinatas :Susmulkiname česnaką ,sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais ,aliejumi,vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni).Turinį užpilame ant mėsikės kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių ,veriam ant iešmo ,dedam į šašlykinė ,ir skanaus ! girdim susižavėjusius svečių komplimentus .


o cia svogunelio ruosiant saslyka nereikia :o

Vartotojo avataras
Strelcius
Super Men
Super Men
Pranešimai: 3730
Užsiregistravo: 2006-Rgp-01 21:30
Miestas: Kaunas
Contact: Puslapis

2006-Rgp-31 18:57

kartais raugiant saslyka as irgi nededu svogunu. nebutinai zverienos.

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16805
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

2006-Rgp-31 23:05

Kadangi dabar daug grybų,tai dar receptukas šernienos kepsnio su kumpiu ir grybais.
Tam reikės puskilio šernienos be kaulo ,apie šimtą gramų rūkyto kiaulienos kumpio ,morkvės ,saliero,rauginto agurkėlio,apie šimtą gramų grybukų,svogūno galvutės,druskos pagal skonį ir maltų uoginių paprikų.Šernieną supjaustome juostelėmis ir pamušame.Pabarstome druskytės, uoginės paprikos ir kepame įkaitintoj skarvadoj.Kitoj skarvadoj pakepame sutarkuota morkvę,supjaustytus grybukus(geriausiai baravykiukus),kumpį,raugintą agurką,svogūną ir salierą.Kepdami viska maišome ir apkepus,sukrečiame visą turinį ant beveik iškepusios šernienos ir dar viska pakepame apie pora minučių.Labai skanu su apkeptomis,stambiai pjaustytomis bulvikėmis. Skanaus!
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
DJ
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 956
Užsiregistravo: 2006-Rgp-08 09:23
Miestas: Vilnius - Varėna

2006-Rgs-01 11:30

ramai kas tas yra "uogines paprikos" :unknown: ?

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16805
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

2006-Rgs-01 17:17

DJ rašė:ramai kas tas yra "uogines paprikos" :unknown: ?


pacituosiu :jos vartojamos maltos,yra deginancio skonio,ryskiai raudonos spalvos,saikingais kiekiais tinka su ant groteliu,keptuveje,ar orkaiteje keptai mesytei,suteikia jai grazia spalva ir astru skoni.Gerina kraujotaka vyrams apatineje kuno dalyje :D :ROFL:
teiraukites pas savo parduotuves pardavejus :crazy:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
Strelcius
Super Men
Super Men
Pranešimai: 3730
Užsiregistravo: 2006-Rgp-01 21:30
Miestas: Kaunas
Contact: Puslapis

2006-Rgs-01 19:37

tai manau tiktu ir cili pipiriukai :good:
jei ne per daug labai puiku! :)

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16805
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

2006-Rgs-01 19:59

Strelcius rašė:tai manau tiktu ir cili pipiriukai :good:
jei ne per daug labai puiku! :)


tiktu ir tie nes, situ darzoviu sunkiau gauti ,jas dazniausiai augina namie ant palanges.arba ieskok turguje ,jos panasios i obuoliukus ,uogas ,todel ir vadinamos uogine paprika .ju skonis biski kitoks nei cili ar aitriuju.bet is bedos tiks ir tos ! skanaus. :D
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
Strelcius
Super Men
Super Men
Pranešimai: 3730
Užsiregistravo: 2006-Rgp-01 21:30
Miestas: Kaunas
Contact: Puslapis

2006-Rgs-13 22:58

naudoju citrinos sultis arba rugscias obuoliu sultis. ciki :)
Lietuvis

Vartotojo avataras
DJ
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 956
Užsiregistravo: 2006-Rgp-08 09:23
Miestas: Vilnius - Varėna

2006-Rgs-14 08:21

Strelcius rašė:naudoju citrinos sultis arba rugscias obuoliu sultis. ciki :)


citrinos sultis pats ispaudi ar is pardes? obuoliu sultys konservuotos tinka? nes jei ne tai tada su jom tai tik sezoninis saslas gaunasi :roll:

Vartotojo avataras
Strelcius
Super Men
Super Men
Pranešimai: 3730
Užsiregistravo: 2006-Rgp-01 21:30
Miestas: Kaunas
Contact: Puslapis

2006-Rgs-14 23:39

imi citrinas, pjaustai gabalais ir traiskai virs indo su saslyku, paskui tik skurikes ismeti. i vsio :)
gali pilt ir konservuotas sultis, jeisaldzios, citrinos pridek.
Lietuvis

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16805
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

2006-Spa-27 17:37

Medziokli ! Jei pats dalyvavai kepant si serniuka ciela ,gal pasidalinsi patirtimi kaip ji, taip graziai apkepti ? :D Fotkei labai apetitnai atrodo !
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

medzioklis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 1205
Užsiregistravo: 2006-Rgs-06 12:13
Miestas: Trakai

2006-Lap-29 08:34

Paveikslėlis
DEja kepant man neteko dalyvauti . Siuo keptu sernu mus vaisino sunu varzybose Lenkijoje . Patikekit labai skanus buvo :beer:

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių