Paragaukim šernienos !
-
- Administratorius
- Posts: 2774
- Joined: 2006-Jul-07 18:46
- Location: Marijampolė
vakar ir aš vaišinau vienus "miestiečius" šernėko šašlyku ir iš šerno pagamintu netikru zuikiu (pastarąjį dariau pirmą kart ) "zuikis" suėjo momentaliai ir dar pyzdi gavau, kad tiek mažai atvežiau , šašlykutis buvo lyginamas su trijų rūšių pirktiniu kiauliuku, išvada sekė vienbalsė "ryt varai medžiot ir pirmadienį vėl kepam"
- audrys
- Stažuotojas
- Posts: 157
- Joined: 2006-Oct-17 16:06
- Location: Vilnius
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Jei konservus, tai i katila pripumpuoji 2 atmosferas oro. Temperatura turi siekti iki120-130 C . Pakilti turi slegis iki 5-6 atmosferu. Skanaus , be jokiu bacilu
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- Ramas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 647
- Joined: 2006-Jul-06 02:45
- Location: Vilnius - Kaunas
Si savaitgali improvizavau su sernienos sprandine ir nugarine (palendvicom).
Naudojau zverienos ir kepsniu prieskonius (salduvos) ir papildomai druskytes ipyliau. Marinate stovejo 2 paras. Pries kepima perpjoviau jas per puse, bet taip kad vienas krastas laikytu ir gautusi isklotine. Dejau i vidu: lydyta suri, dziovintas slyvas ir dziovintus abrikosus. Uzvoziau, kad niekas neislystu, susukau tvirtai i folija ir 45 min idejau i lauzo zarijas. Kaip sprogo net nesupratau....
Viena be nieko buvo - gavosi sausa mesa;
Antra buvo tik su slyvom ir abrikosais - gavosi vidutiniskai, bet sausokai;
Trecia buvo sis receptas - suris iskyre sultini, skonis nerealus...
Birzu Sirvenos arba Miezinis su siuo receptuku ir bet kokia grazuole atsiduos nedraugavus....
Skanaus
Naudojau zverienos ir kepsniu prieskonius (salduvos) ir papildomai druskytes ipyliau. Marinate stovejo 2 paras. Pries kepima perpjoviau jas per puse, bet taip kad vienas krastas laikytu ir gautusi isklotine. Dejau i vidu: lydyta suri, dziovintas slyvas ir dziovintus abrikosus. Uzvoziau, kad niekas neislystu, susukau tvirtai i folija ir 45 min idejau i lauzo zarijas. Kaip sprogo net nesupratau....
Viena be nieko buvo - gavosi sausa mesa;
Antra buvo tik su slyvom ir abrikosais - gavosi vidutiniskai, bet sausokai;
Trecia buvo sis receptas - suris iskyre sultini, skonis nerealus...
Birzu Sirvenos arba Miezinis su siuo receptuku ir bet kokia grazuole atsiduos nedraugavus....
Skanaus
Medziokle - gyvenimo budas.
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
- Ramas
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 647
- Joined: 2006-Jul-06 02:45
- Location: Vilnius - Kaunas
marinate jie visi kartu gulejo. bet kepant jie buvo atskirai suvinioti, i skirtingas folijas susukti. as kepiau apie 1 val. tai pasvilo ciu ciutmedziotojas wrote:Ramai, o kepsniukus visus 3 atskirai kimsai ?
bet surys ir dziovinti vaisiai, gavosi nerealiai, nors ir apdege buvo....
Medziokle - gyvenimo budas.
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
Vegetaras - isvertus is lotynu kalbos, blogas medziotojas.....
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Per antinės atidarymą mamytė irgi kepė marinuotus šernienos šonkauliukus ir kulšį. Su jos firminiu padažu mikliai suėjo
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- svetimas
- Administratorius
- Posts: 2623
- Joined: 2006-Jul-30 18:32
- Location: kaunas
kaskaip as ruosdamas maista niekada nesilaikau tiksliu receptu visalaik kaska prisikuriu savo sitas kepsnys-troskinys buvo daromas taip
porcija jauno serniuko mesa itriname prieskoniais-druska raudonelis karis kmynu daug truputis cili pipiru siektiek zverienos prieskoniu pora saukstu aliejaus mesa palaikau per nakty saldytuve kad itrauktu macnumo
kepimas
mesa sudedu i kepimo rankove ,ant virsaus dedu bulves ju dedu tiek kiek mazdaug bus valganciu,daznai bulves dedu neluptas,ant bulviu stambiai pjaustuti baklazanai morkos paprika svogunas perrazoles,ipilu 150 gramu vandens uzrisu rankove ir i orkaite mesa kepu priklausomai nuo serno amziaus sitas kepe 1,5 h prie 200 laipsniu temperaturos vyresni serna kepu 2 val
padazui naudoju "romulade" skanaus
porcija jauno serniuko mesa itriname prieskoniais-druska raudonelis karis kmynu daug truputis cili pipiru siektiek zverienos prieskoniu pora saukstu aliejaus mesa palaikau per nakty saldytuve kad itrauktu macnumo
kepimas
mesa sudedu i kepimo rankove ,ant virsaus dedu bulves ju dedu tiek kiek mazdaug bus valganciu,daznai bulves dedu neluptas,ant bulviu stambiai pjaustuti baklazanai morkos paprika svogunas perrazoles,ipilu 150 gramu vandens uzrisu rankove ir i orkaite mesa kepu priklausomai nuo serno amziaus sitas kepe 1,5 h prie 200 laipsniu temperaturos vyresni serna kepu 2 val
padazui naudoju "romulade" skanaus
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
- das
- Varovas
- Posts: 34
- Joined: 2007-Mar-18 20:01
- Location: Vilnius
Zmona ir man pakuzdejo receptuka
Reikes:
Sernienos kumpio
Svogunu
Fermentinio surio
3 kiausiniu
Didelio indelio majonezo
Ir zverienos prieskoniu (salduva)
Tai vat. Susipjaustot mesyte kaip kad guliasui, paprieskoniaukit ja ir ja isklojate visa orkaites inda, ant mesytes sudeliokite griezineliais supjaustytus svognus. I bliudeli imuskite tris kiausinius, sudekite visa majoneza ir sutarkuota suri. Ismaisykite. Visa sita mase uzpilkite ant jau paruostos mesos su svogunais. Imetat i orkaite ant 160 laipsniu, iskepta bus, kai viskas bus jau labai graziai apskrude. Skanaus
Reikes:
Sernienos kumpio
Svogunu
Fermentinio surio
3 kiausiniu
Didelio indelio majonezo
Ir zverienos prieskoniu (salduva)
Tai vat. Susipjaustot mesyte kaip kad guliasui, paprieskoniaukit ja ir ja isklojate visa orkaites inda, ant mesytes sudeliokite griezineliais supjaustytus svognus. I bliudeli imuskite tris kiausinius, sudekite visa majoneza ir sutarkuota suri. Ismaisykite. Visa sita mase uzpilkite ant jau paruostos mesos su svogunais. Imetat i orkaite ant 160 laipsniu, iskepta bus, kai viskas bus jau labai graziai apskrude. Skanaus
Kam jaudintis del rytojaus, jei poryt jis jau bus praejes...