Page 1 of 2

Stirnienos troškinys

Posted: 2006-Aug-28 01:02
by Strelcius
jamam stirna :icc08: :)

i troskintuva (gilia keptuve) pilam siek tiek aliejaus, apkepinam svoguniukus lengvai, tada dedam stirniena (galima bet kokia kanopiniu mesyte) apiberta prieskoniais: pipirais, baziliku, druskikes, galima zverienos prieskoniu misinuko. uzdengiam ir patroskinam apie 10 minutikiu. tadu dedam stambiai sutarkuotas morkas, (keleta geru sauju), uzdengiam ir truputi patroskinam. tada keleta geru sauju supjaustytu grybu (labai gerai rudmeses, jos puiku stipru skoni priduoda, voveruskos, kaip tik ir sezonas grybu prasidejo!) ir patroskinam dar kokias 10 minutikiu. tadu kraunam smulkiai supjaustyta paprika raudona, galima pomidora ir dar patroskinam kol paprika suminkstes. tada supjaustom gera sauja petrazoliu, metam i troskintuva, lauro lapu pora pasmulkinam, nemaltu juodu ir kvapiu pipiru, po kokius 3 zirnius, supjaustyta cesnaka, ragaujam del druskos, jei truksta ikraunam ir isjungiam, uzdengiam ir paliekam kokiam desietkui minuciu kol nustos visai virti ir prieskoniai pasiskleis. dar baigiant troskint kartais dedu kokius 4-5 saukstus pomidoru padazo, ir kelias minutes leidziu pasitroskint, o tada prieskonius. bet ne visiem patinka su pomidoru padazu. man skanu :)


dabar gera stikla gero raudono vyno (galiu parekomenduot gruziniskus Alazanskaja Dolina ar Kindzmarauli) ir valgom :)

is viso sito reikalo man labiausiai patinka pirmas darbas (jamam stirna) ir paskutinis (valgom) :lol:

SKANAUS!!!!

Posted: 2006-Aug-28 10:08
by medziotojas
Cia aprasysiu stirnienos sasla ,tiesa seniai jau bedariau, bet kas ragavo ,po siai dienai atsimena.
geriausiai ,namines - truputi rugstokos obuoliu sultys,ozienai ispjaustom ir isvalom pleves,tinka visa mesyte,supjaustom nedickais gabaliukais ir uzmerkiam.dedam daug svoguno ,pjaustyto griezineliais,juodu percu zirneliais,druskos pagal skoni,lauro lapu -nepadaugint ,citrinos keleta griezineliu,ir zoliu dziovintu ,cia jau pagal skoni. mesa sumasazuojam ir apsemta sultyse paliekam vesioje vietoje 3 dienom.ja reiktu pavartyti ir vel suspausti, kad butu suslegta .tik ne po plyta !skanaus vakarelyje ! :D

Posted: 2006-Aug-28 11:34
by medziotojas
rimass wrote:o kokios tos zoles turi but?
ciobreliai ,bazilikas ir t.t. ,kas tinka prie zverienos .nes kitiem nepatinka ir sako kad neskanu.

Posted: 2006-Aug-29 00:41
by Strelcius
aga, ciobrelis gerai prie zverienos. velnias,siemet neprisirinkau.... :cry: shaize!
dekui uz receptuka, prisipazinsiu, niekad zverienos saslo nedariau, tik kepsniukus. manau gerai gausis! :)

Posted: 2006-Sep-04 19:30
by medziotojas
Strelcius wrote:aga, ciobrelis gerai prie zverienos. velnias,siemet neprisirinkau.... :cry: shaize!
dekui uz receptuka, prisipazinsiu, niekad zverienos saslo nedariau, tik kepsniukus. manau gerai gausis! :)
kai padarysiir paragausi ,atrasyk !

Posted: 2006-Sep-06 11:19
by DJ
taigi jei darysit stirniena pagal sio puslapio recepta kur sernienos saslui parasyta tai galiu prideti kad marinuoti 2 dienas nereikia, nebent norit visiskai zverienos skoni panaikint, saslas gausis tamsus (nugi zveri kepam :) ) ir marinuodami ipjaustykit cili pipiro, na ten raso kad pikantiskas o man astresnis patinka :) ir svoguno nepamirskit, ten manau pamirso paminet :)

Posted: 2006-Sep-06 13:04
by medziotojas
DJ wrote:taigi jei darysit stirniena pagal sio puslapio recepta kur sernienos saslui parasyta tai galiu prideti kad marinuoti 2 dienas nereikia, nebent norit visiskai zverienos skoni panaikint, saslas gausis tamsus (nugi zveri kepam :) ) ir marinuodami ipjaustykit cili pipiro, na ten raso kad pikantiskas o man astresnis patinka :) ir svoguno nepamirskit, ten manau pamirso paminet :)
nepamirsau :D

Posted: 2006-Oct-11 22:25
by medziotojas
Stirnos koja

1 STIRNOS KOJA (apie 2,5 kg )
200 g plonų lašinių griežinėlių
druska, batasis pipiras
1 didelis lašinių griežinys,riebalai kepimui
1morka,1 svogūnų galvutė,150 g saliero šaknų
1 petražolių šaknis, 1 žiupsnelis pertažolių
džiovinti čiobreliai,1 lauro lapas
5 kadagio uogos
0,5 l pieno
125ml grietinelės
250 ml grietinės


Mėsą nuplauti ir apdžiovinti.Lašinių griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ,prismaigstyti jomis mėsą( padaryti ežiuko pavidalo ).Įtrinti mėsą druska ir pipirais ir apvynioti stora rieke lašinių.Įkaitintuose riebaluose apkepti koją iš visų pusių.Daržoves nuplauti, nuvalyti ir smulkiai supjaustyti.Petražolę nuplauti, nupurtyti vandenį, nuskabyti lapelius nuo stiebo ir supjaustyti,šiek tiek lapelių palikti papuošimui.Visas daržoves ,žalumynus ir prieskonius pridėti prie mėsos.Įpilti pieno, uždengti indą dangčiu ir troškinti įkaitintoje 180 - 200 C orkaiteje 2,5 val.Paskui mėsą palaikyti šiltai ,o troškinimo skystį perkošti pro sietelį.Truputį išvirinti, pripilti grietinėlės ir grietinės ir dar kartą pridėti prieskonių ( tai bus antpilas prie mėsikės ).
Prie tokios mėsos garyrui duoti troškintų grybų(baravykų, šampinjonų ir pan.) ir bruknių uogienės.

Posted: 2006-Oct-14 09:46
by medziotojas
rimass wrote:iskur stirnos kojoj tiek daug mesos,kad ten skura ur kanopa? :shock:
Kepama su visais kaulais . IR kanapem ir kailiu :D

Posted: 2006-Dec-05 21:57
by medziotojas
Dariau , imesk receptuka, kaip namie verdat šurpą, baisiai patiko Tik neuzmirsk indigrientu dėjimo į puodą eiliškumo ir tvarkos, o taip pat kiekių. Dėkui iš anksto :D

Posted: 2006-Dec-06 08:39
by Darius
Ooo as nelabai zinau. Kita karta kai vaziuosiu i kaima paprasysiu kad viska surasytu kas ir kaip. Tada ir imesiu i foruma.

Re: stirnienos troskinys

Posted: 2008-Nov-06 20:48
by EIWIS
na va pirmas patiekalas is stirnienos :c24: SKANAUS :)
P1000854.JPG

Re: stirnienos troskinys

Posted: 2008-Nov-17 19:13
by laimosiux
Eiwis, atrodo tai labai skaniai, bet gal galima butu receptuka? :oops: Buciau labai dekinga :roll:

Re: stirnienos troskinys

Posted: 2008-Nov-17 20:18
by IRMIS
laimosiux wrote:Eiwis, atrodo tai labai skaniai, bet gal galima butu receptuka? :oops: Buciau labai dekinga :roll:
Na galiu ir as si receptuka trumpai papasakot, nes kartu su broliu si troskinuka ruosem, pats ir ragavau tikrai liuks :good:
zodziu: imam stirnienos mesyte, supjaustom gabaliukais ir ant ju uzpilam saldvos ,,medziotoju'' prieskoniu (ju negailiu bent man taip skaniau :) ) Tada zinoma druskytes pagal skoni, nes priekskoniuose man jos mazoka :pardon: viska gerai ismaisau ir palaikau koki por valandziukiu ar trumpiau. Kai jau turim pamarinuota mesyte, imam puoda ,,bauer'' :D jame ipilu truputi aliejaus,ir jame trumpam pakepinam svoguniukus. Pakepus svogunams, imetu griezineliais supjaustytas morkas ir mesa, uzdarau puoda ir troskinu koki 30min bet ziuret reikia kartais ir ilgiau ,zodziu prasidarau retsykiais ir paziurau. Kai jau mesa buna minkstute, tada i ta pati puoda sumetu ir bulves, o pacioje pabaigoje ipilu grietineles ji tikrai pagardina visa si reikala :good: Sakyciau gan paprasta ir skanu!! :) SKANAUS!!! :beer:

Re: stirnienos troskinys

Posted: 2008-Nov-17 22:37
by laimosiux
Irmis, labai dekui, bandysiu rytoj pagaminti, ziuresim kas gausis :oops: Kai jau bus paragauta, parasysiu :)