Sveiki,
Šurpos receptas:
žveriena(šerniena, stirniena, kiauliena),
bulvės, morkos, česnakai, svogunai (daug),
prieskoninės daržovės (petražolės, krapai)
aliejus (saulėgražų) ,
grietinė 40%, sviestas 82,5 %,
"Santa marija" tradiciniai mesos prieskoniai, troskiniu,druska , pipirai , lauro lapai pagal skoni),
kečiupas.
GAMINIMO BŪDAS:
puodas įkaitinamas, pilamas aliejus. Dedama mėsa (jau su prieskoniais). Mėsa patroškinama 15-20 min.
Toliau dedami susmulkinti svogūnai, morkos ir 10 min. maišant juos troškinate. Dedami česnakai NELUPTI (visą galvutę).
Pagal skoni galima įdėti pipirų bei lauro lapų. Toliau dedamos bulvės. Vandens pilate
pagal tai, kokio tirštumo jūs norite, kad būtų šurpa. Virti 25-30 min.
ant mažos ugnies, kad neprisviltų. Kai bulvės išvirs, įdedamas sviestas ir grietinė. Gerai išmaišoma. Patroškinti 3-5min. SKANAUS
Jeigu norite, galiu atvažiuoti ir paragauti, kaip išejo jusu Šurpa
