Page 2 of 2

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Jan-08 15:10
by svetimas
Edma tai kada pas tave atlekt antienos ragaut ? :D :beer:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Jan-08 16:53
by Strelcius
nu dar berods liko koks desietkas krutineliu :)
dar vienas :
nuimame nuo kaulu krutineles, kaulus sumetam i puoda, uzpilam vandeniu ir verdam apie 1.5 val sultini. likus mazdaug20-25 minutem sudedam nemazai morku. baigus virti idedam pipiru zirnuku kvapiu ir juodu, lauro lapu keleta, kelias svoguno galvas ir isjungiam. anksciau is anciu kauliuku nieko nedarydavau, kol Fukas nepasake kad gaunas superinis sultinys, o man beje sultiniai yra pacios skaniausios sriubos :beer: na nabent kopustai pachmieliukui :)
krutineles nuemus nuo kaulo gaunasi 2 gabaliukai, ju nepjaustau. ikaitinu keptuveje riebalus, kol pradeda siek tiek rukti. tik siek tiek, kol dar nereikia gaisrines :D
sudedam krutineliu gabalus, greitai apkepam abi puses kol siek tiek parusta, bet iskepti nereikia, tik kol apkepa siek tiek virsus. tai trunka apie 5 minutes.
isimama krutineles ir dedam i puoda, uzpilam svieziai spaustom obuoliu sultim taip mazdaug iki puses mesos gabaliuku ir troskinam. i puoda kartu idedam daug stambiai pjaustytu morku, siek tiek dziovintu obuoliuku. po kokiu 20 minuciu sudedam gabaliukais pjaustytu ananasu, siek tiek dziovintu slyvu. siek tiek pipiru cielu, kvapiu ir karciu, baziliko, kelis lauro lapus. dar apie 15 minuciu ir isjungiam.
skanu su konservuotais persikais.
skanaus :beer:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Jan-08 22:11
by Plastic
Virsutiniai atrodo kad yra labai geri, bet vat tas apatinis su ananasais tai jau man kazkaip ne.. bet del skonio nesigincijama, kitus reiks kada nors isbandyt, dekui. :) :beer:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Jan-09 14:34
by fukas
į anties kaulelių sultinį beriu lengvai pakepintas morkas ir smulkiai pjaustytą saliero šaknį :beer:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Jan-09 15:44
by Strelcius
Plastic wrote:Virsutiniai atrodo kad yra labai geri, bet vat tas apatinis su ananasais tai jau man kazkaip ne.. bet del skonio nesigincijama, kitus reiks kada nors isbandyt, dekui. :) :beer:
patikek paukstiena su saldziarugsciu padaziuku ir vaisiais yra geriau uz kaledas ir naujus kartu paemus
dar pamirsau prirasyti kad troskinant su obuoliu sultimis labai super dziovintos kriauses.

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Aug-27 22:13
by laimosiux
Labas vakaras :wink: Su sąlyga, kad pirmą kartą partempiau į namus ančių, tetis liepė rytoj fadaryt antienos pietus :oops: (Aš šiaip nuo amžių amžinųjų nemėgstu gaminti tai ir receptų kaip ir nežinau :oops: ) Tai vat chebryte, gelbėkit, parašykit kokį paprastesnį receptėlį antienos, o tai užsitrauksiu tečio pyktį kurio pabaiga greičiausiai nebus gera :roll:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Aug-28 12:02
by fukas
laimosiux wrote:Labas vakaras :wink: Su sąlyga, kad pirmą kartą partempiau į namus ančių, tetis liepė rytoj fadaryt antienos pietus :oops: (Aš šiaip nuo amžių amžinųjų nemėgstu gaminti tai ir receptų kaip ir nežinau :oops: ) Tai vat chebryte, gelbėkit, parašykit kokį paprastesnį receptėlį antienos, o tai užsitrauksiu tečio pyktį kurio pabaiga greičiausiai nebus gera :roll:
na tai tik aukštyn akis pakelk ir puikiausi receptai :good:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Aug-28 17:37
by medziotojas
Gal Laimutė nerado norimų receptų :pardon: o gal netiko šitie !? Mažai kas paukštiena domisi, todėl ir receptų mažai :sorry:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Aug-28 19:45
by laimosiux
fukas wrote: na tai tik aukštyn akis pakelk ir puikiausi receptai :good:
Skaičiau aš tuos receptėlius kur aukščiau surašyti, bet kaip jau minėjau iš manęs kulinaras toks pats kaip ir balerina :oops: Tai vat ir pamislijau, kad gal kuris kokį paprastą paruošimo būdą žinot :wink:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Aug-29 07:36
by Strelcius
pipiru druskos ir i keptuve. paprasta, valgyt lyg ir galima, bet... :)
Kulinaru nereik but kad pagal intrukcija gamint ;)

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Dec-29 15:32
by medziotojas
Laukinės anties krūtinėlė su daržovėmis

http://www.lrytas.lt/videonews/?id=1324 ... 0915&sk=25

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Dec-29 22:07
by italjanec
laimosiux wrote:
fukas wrote: na tai tik aukštyn akis pakelk ir puikiausi receptai :good:
Skaičiau aš tuos receptėlius kur aukščiau surašyti, bet kaip jau minėjau iš manęs kulinaras toks pats kaip ir balerina :oops: Tai vat ir pamislijau, kad gal kuris kokį paprastą paruošimo būdą žinot :wink:
Paprasta kaip 2x2. Nulupta visa anty susmozyji astriais prieskoniais, cesnaku, kmynais, majonezu ir pomidoru padazu. Uz poros dienikiu dedi i orkaite ir kepi koki 45min. Po to perpjauni krutine pusiau ir anty padarai plokscia kaip rukyta karsy. Smeigi du iesmus lygegreciai viena kitamtaip kad neduotu anciai sulinkt i pradine padety, dedi ant saslykines ir letai skrudini kol gerai apkeps ir sudzius. Tada batkai patieki su dviem litrais alaus :crazy:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2011-Dec-30 11:52
by arz
:good: Čia Italjanec teisus 100% - svarbiausia suprieskoniavus-pamarinavus palaikyti pora dienų. Aš kartais ir tris palaikau. Va ryt prieš pat Naujus ištrauksiu iš šaldytuvo, tai bus trys dienos. Beje bet kokią mėsą taip ir "brandinu". Paprastai įtrynęs porą valandų - pusę dienos palaikau kambario temperatūroje, vėliau mėsytė keliauja į šaldytuvą. Patikėkit - visiškai kita mėsa gaunasi. Skanaus :beer:

Re: Patiekalai iš antienos

Posted: 2014-Nov-24 11:09
by medziotojas
Рецепт " Тушеная утка с овощами". Troškinta antis su daržovėmis


Готовим в казане.
1-2 утки
1,5 кг лука можно пополам репчатый и красный
3-4 крупных моркови
5-6 средних крепких помидоров
Картофель 1-1,5 кг
1красный болгарский перец
2 сырка типа "Дружба"
Зелень:кинза, петрушка, базилик, кому что нравится, я кладу все вместе.
Соль, черный перец, зира по вкусу.
Заливаем в раскаленный казан 100 гр. растительного (подсолнечного) масла, ждем пока закипит. Затем забрасываем лук нарезанный полукольцами, обжариваем. Как только лук обжарится, вынимаем его шумовкой. Закладываем утку, и обжариваем! (не солим). Огонь не убавляем, готовим на сильном огне. Добавляем щепотку зиры, периодически помешиваем нашу утку. Как только утка зарумянится, возвращаем лук в казан, перемешиваем. Добавляем морковь нарезанную крупными "кружками". Опять перемешиваем. Минут через 10-15, когда морковь немного размягчится-солим, и добавим немного воды, чтобы содержимое казана слегка покрылось водой. Еще щепотку зиры, и можно уже добавить перец как черный, так и сладкий нарезанный полоской. Опять перемешиваем, убавляем огонь до "ниже среднего. Добавляем сырок, я режу кубиками, но разницы особой нет! Закладываем картофель, крупно порезанный добавляем воды, чтобы покрыл картофель, и усиливая огонь, доводим до кипения! Огонь снова убавим, до среднего, когда картофель, дойдет до полуготовности, и закладываем помидоры, огонь убавляем до минимума, томим под крышкой, минут 20, и все! Готово! Время приготовления 2-2,5 часа! Но, это того стоит, мясо с косточек, будет сходить без проблем! Если кому-то нравится острое,(как мне) то, можно добавить и острый перец нарезанный кружками... если он сушеный то, после моркови, если свежий то, перед картофелем! Ну, и в конце, когда по кухне распространится аромат дичи, добавим крупно нарезанную зелень ( горсть) в казан, и оставим для украшения в тарелки! Приятного аппетита!!!