Page 20 of 20

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2011-Nov-16 18:40
by GRIZLEY
jura wrote:a tai kodėl 20 :shock: :cool: :pardon:
medziotojas wrote:
GRIZLEY wrote:pagaliau surinkau 20 bebro uodegu ,reikes savaitgali turbut parukyt :twisted:
Gal pirtį užkūrti :oops:



Jo Ramunai turbut reikes pirties prie sitiek uodegu

Jura norejau 10 parukyt bet kazkaip tai per greitai ju susirinko tad galima visas i viena katila,nebent ateis kokia nauja mintys koki nauja receptuka pabandyt.

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2011-Nov-17 00:05
by jura
a tai kas tiek suvalgys ant karta :shock:

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2011-Nov-17 17:54
by GRIZLEY
jura wrote:a tai kas tiek suvalgys ant karta :shock:

Tai kad nieks jieks ir neatsitiks,jai ir pasiliks kazkiek

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2012-Apr-06 16:21
by medziotojas
Svetimas rašė - svetimas: receptas paprastas ir taip padarius nebelieka bebro prieskonio isvis, tarkim 10 kg bebro mesos tik raumens gink dieve be bebro riebalu tokiam kiekiui reiks riebios kiaulienos 3 kg pusantos galvutes cesnako lauro lapu pagal skoni as dedu penkiu grudu pipiru taipogi pagal skoni druskos dedu irgi is akies idedu ismaisau paragauju jai reik dadedu, visa sita turini gerai isminkau mynkidamas ipilu apie 50 -80 gramu snapso perminkau ir kisu i kiaules plonas zarnas, tada mazdaug parai i rukelnycia ir saltai parukau;) skonis liuks gaunasi. Skanaus :idea:

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2012-Aug-20 10:53
by medzioklis
Bebro uodega ir kitos vaises

Skanėstas – bebro uodega
Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“) 2012-08-19

Lietuvos giriose įsibėgėjęs laukinių žvėrių medžioklės sezonas – puikus metas stirnienos, šernienos, elnienos ir bebrienos mėgėjams. Kad žvėriena tirptų burnoje, svarbu ją tinkamai paruošti.
Gurmaniškus valgius iš žvėrienos mėgstantis gaminti ir daugybę receptų žinantis vadybos specialistas Rolandas Karvelis dar tik svajoja tapti medžiotoju.
Kol kas laukinių gyvūnų mėsos vyras gauna iš medžiojančių bičiulių.
Dažniausiai ant jo stalo puikuojasi valgiai iš stirnienos ar šernienos. Tačiau ypatingomis progomis šeimai ir draugams R.Karvelis paruošia delikatesinį patiekalą iš bebro mėsos ar laukinės anties.

Jauną mėsą paruošti lengviau

Kulinaro gyslelę nuo mažens turintis kaunietis tvirtino, jog skanų patiekalą galima pagaminti iš bet kurio sumedžioto žvėries.
Tačiau, kad užkandis, kepsnys ar troškinys užstalėje būtų giriamas, šeimininkas turi žinoti pagrindines žvėrienos ruošimo taisykles ir nestokoti fantazijos.
Vertingiausia šviežia jaunų ir suaugusių žvėrių mėsa: ji yra malonesnio skonio bei kvapo, lengviau ir greičiau paruošiama.
Senų žvėrių mėsa yra gerokai kietesnė, joje mažiau baltymų ir organizmui reikalingų aminorūgščių. Tokia mėsa ilgiau brandinama ir apdorojama, jai paskaninti reikia daugiau prieskonių.
„Iš jauno žvėries mėsos per keliolika minučių galima iškepti puikų kepsnį, o iš senesnio paruošti nepakartojamo skonio troškinį.
Kad mėsa suminkštėtų, ant jos reikia užpilti grietinės, grietinėlės ar vyno.
Paskui palikti parai ar dviem, kad išsimarinuotų“, – aiškino kaunietis.

Stirnieną gardina padažais

Medžiotojai net geriems bičiuliams nelinkę atiduoti labiausiai gurmanų vertinamos mėsos gabalų, tačiau R.Karvelis ne kartą turėjo galimybę ruošti stirnienos nugarinės kepsnius.
Šviežiai sumedžiotos stirnos mėsos vyras nemarinuoja, kad ši neprarastų skonio.
Ji apibarstoma žvėrienos prieskoniais su žiupsneliu druskos ir trumpai apkepama keptuvėje, kol iš abiejų pusių susidaro gelsvos spalvos pluta.
Kepsnio viduje mėsa turi likti sultinga ir šiek tiek rausva. Perkepta žvėriena išsausėja.
Šaldytą stirnienos nugarinę tinka gaminti su lašiniais, sviestu, rūkytu kumpiu, vynu, česnaku, spanguolių ar bruknių uogiene, serbentų drebučiais.
„Stirnieną skanu pagardinti įvairiais padažais. Juos galima gaminti iš džiovintų trešnių, apelsinų sulčių, vyno. Ypač skanus krienų ir obuolių padažas, kuris tinka ir prie laukinės anties. Sviesto ir baravykų padažas skanus prie visų laukinių žvėrių mėsos“, – pasakojo R.Karvelis.

Smaguriams pakanka gabalėlio

R.Karvelis jau spėjo paruošti patiekalų iš bebrų, kuriuos Lietuvoje galima medžioti nuo rugpjūčio 1 dienos. Jais vaišino ir artimiausius bičiulius.
Orkaitėje kepto viso bebro pakanka 8 – 12 žmonių. Norint pasmaguriauti troškinta ar virta bebriena, pakanka nedidelio jos gabalėlio.
„Paragauti bebrienos troškinio su daržovėmis ar džiovintais vaisiais ir kadagio uogomis atsispiria retas. Bebro mėsa ne tik skani, bet ir sveika, nes gyvūnas minta tik medžių žieve, šakelėmis ir žolėmis“, – sakė kaunietis.
Didžiausiu skanėstu R.Karvelis vadina bebrų uodegas, kurias dar viduramžiais vertino lietuvių didikai.
„Bebro uodegos neįmanoma su niekuo palyginti, nes ji – nepakartojama“, – įsitikinęs kaunietis.
Vyras žino, kaip iš jų išvirti sriubą su daržovėmis, druska, laurų lapais ir garstyčiomis. Uodega taip pat tinkama rūkyti ar vytinti. Neseniai kaunietis išmėgino naują receptą: marinuotą bebro uodegą jis kepė folijoje ant žarijų.

Marinuotas bebrienos kepsnys

Patiekalui reikės: 1 – 2 bebro uodegų, 1 citrinos, 2 didelių galvučių česnako, 2 morkų, krapų, krienų lapų, žiupsnio druskos, šaukšto cukraus, šaukštelio aštraus pomidorų padažo, kadagio uogų, žvėrienos prieskonių.

Bebro uodegą nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite gabalėliais. Marinatą ruoškite iš šviežiai išspaustų česnako ir citrinos sulčių, sukapotų krienų lapų, krapų stiebų, įberkite druskos, cukraus, įdėkite pomidorų padažo, pagardinkite prieskoniais.

Marinatą užpilkite ant uodegos gabalėlių, gerai paslėkite ir padėkite į šaldytuvą. Marinuokite 1 – 2 paras.

Prie kepdami nedideliais gabalėliais supjaustykite arba sutarkuokite morkas, jas sudėkite ant bebrienos. Patiekalą suvyniokite į foliją ir kepkite ant žarijų maždaug pusvalandį.

Re: ui

Posted: 2013-Apr-19 22:43
by Guest
jura wrote:Image
Bebrienos desreles(savininkas salia):)

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2013-Apr-21 20:39
by darriius
penktadieni teko bebro kumpi rukita ragaut karsto rukinimo nu pasaka

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2015-Feb-13 08:02
by medziotojas
:) :beer:

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2015-Feb-13 09:35
by sharakanas
a jau ziurkes must pradejot ? unksti gi dar, kiaulas reik must :D

Re: Bebrienos vaišės

Posted: 2019-Feb-23 23:30
by medziotojas
Medžiotojo receptai: Bebras – bebriena




2019-02-21
AUTORIUS SALDUKAS.LT



Bebro mėsa savo skoniu panaši į elnieną. Prieš kepant ar troškinant bebrą rekomenduojama apie parą ar dvi marinuoti. Be to, ruošiant mėsą reikia pašalinti riebalus, kurie patiekalui gali suteikti kartoką skonį. Bebras, panašiai kaip ir stirniena ar elniena, gana greitai džiūsta. Kad mėsa neprarastų sultingumo, ji kepama uždengtame troškintuve, kepimo rankovėje ar tiesiog, naudojama troškiniams.

Bebrų medžioklės terminas:
Nuo rugpjūčio 1 d. iki balandžio 15 d.


Viskas prasideda nuo bebro paruošimo ir turime universalu bebro marinavimo receptą, kurį naudoja nuo senų laikų:

Bebro marinavimas
Jums reikės:

1kg gabalas pjaustyto bebro
Šaukštas druskos
Šaukštas cukraus
Šaukštas majonezo
Trečdalis šaukštelio aštrios paprikos
4 skiltelės česnako
2 šaukštai aštraus pomidoro padažo

Marinavimas

Mėsa įtrinti prieskoniais, paslėgti ir laikyti šaltai 2-3 dienas. Taip paruoštas bebras kepamas ant iešmo, ant grotelių, keptuvėje

bebras medis
Mūsų receptai yra trumpi, aiškūs ir tradiciniai, todėl visada galite panaudoti savo fantaziją ir pakeisti skonį pagal save.

Troškintas bebras
Jums reikės:

Marinuoto bebro mėsos
3-4 šaukštai aliejaus
2-3 morkos
2 svogūnai arba poras
3-4 džiovinti baravykai arba 300g šviežių apvirtų grybų
3-4 šaukštai grietinės
Maltų pipirų

Gaminimas

Į pakaitinta troškintuvą supilti aliejų, suberti pjaustytas morkas, pabarstyti pipirais, sudėti marinuotą bebrą, ant jo – pjaustytus svogūnus arba porą, paruoštus džiovintus baravykus (ir įpilti jų nuoviro) arba apvirtus šviežius grybus, užpilti grietinę.
Troškinti 1,5-2 val.

Plovas su bebriena
Jums reikės:

300g marinuotos bebrienos
400g ryžių
150g riebalų
Puse morkos
3 svogūnai
Stiklinė aštraus pomidoro padažo
Šaukštas pjaustytu svogūnų laiškų
Šaukštas šviežių krapų
Maltu pipirų

Gaminimas

Mėsa supjaustyti nedideliais gabaliukais ir su trupučių vandens kepti riebaluose, kol beveik suminkštės. Tada sudėti stambius tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus, pabarstyti maltais pipirais, sukrėsti pomidoro padažą, suberti nuplautus ryžius, įpilti puse litrų vandens, viską išmaišyti ir troškinti.
Išsitroškinusį plovą išversti į dubenį ir apibarstyti pjaustytais žalumynais.

bebras vandenyje
Troškinta bebro uodega aluje
Jums reikės:

Bebro uodega,
1 didelė morka,
1 poras,
2 česnako skiltelės,
1/2 stiklinės alaus.

Marinatui:

kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo.

Gaminimas

Bebro uodegą nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite, sumaišykite su marinatu, prislėkite ir marinuokite 1-2 paras.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite mėsą, supjaustytas daržoves, kai aliejus užvirs, supilkite alų ir troškinkite apie valandą.