Bebrienos vaišės
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
- jura
- Super Men
- Posts: 2465
- Joined: 2006-Oct-05 21:09
- Location: Šiauliai
Uodegas marinuoti;pipirų negailėti,vegetos,barbekiu prieskonių,lauro lapų,nepagailėti kmynų,daug česnako/pjaustyto/.sudedu į sandarią dėžutę ir laikau šaldytuve 10-15d,po5d pavartau ir pabarstau druska.prieš rūkant sudedu į kepimo rankovę ir kepu orkaitėje/senių 2h,janiklių 1h/rūkau labai karštai 2h
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
- jura
- Super Men
- Posts: 2465
- Joined: 2006-Oct-05 21:09
- Location: Šiauliai
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Toks vaizdas, kad uodegos neluptos ?! Bet labiausiai tai tas butelukas,balto stiklo sudomino kur 4 raides "caca"jura wrote:Uodegas marinuoti;pipirų negailėti,vegetos,barbekiu prieskonių,lauro lapų,nepagailėti kmynų,daug česnako/pjaustyto/.sudedu į sandarią dėžutę ir laikau šaldytuve 10-15d,po5d pavartau ir pabarstau druska.prieš rūkant sudedu į kepimo rankovę ir kepu orkaitėje/senių 2h,janiklių 1h/rūkau labai karštai 2h
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19456
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Radau kompe keleta receptų, tik neatsimenu iš kur traukiau.Bet įdedu.
Bebro uodega
Receptas:
Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis);
Druska;
Česnakas;
Malti pipirai;
Lauro lapai;
Kadagio uogos.
Paruošimas:
Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgomos atšąlusios.
Rūkytas bebras
Siuntėjas - Martynas Žilaitis
Receptas:
Bebras;
Česnakas (5-8 galvos);
Juodieji ir kvapnieji pipirai (nesmulkinti);
Lauro lapai;
Malti pipirai;
Žvėrienos prieskoniai (pagal skonį);
Druska (pagal skonį);
Cukrus (dvigubai mažiau nei druskos).
Paruošimas:
Kai bebrą išdarome, skerdieną susmulkiname į 4-8 gabalus (pagal bebro dydį). Įtriname prieskoniais: česnaku (gana daug, 4 gabalams 5-8 galvos), juodaisiais ir kvapniaisiais pipirais (nesmulkintais), lauro lapais, maltais pipirais, žvėrienos prieskoniais (pagal skonį), druska (pagal skonį), cukrumi (dvigubai mažiau nei druskos). Įtrynus ir uždengus, laikome vėsiai 1 parą. Vėliau pasiruošiame didelį puodą, pripilame vandens (tiek kad apsemtų mėsą), užviriname vandenį įdėję druskos, pipirų (nemaltų), lauro lapų ir t.t. Sudedame mėsą ir verdame kol mėsa pradės nertis nuo kaulo. Atvėsus mėsai sudedame į merlių ar moterišką pėdkelnę atskirais gabalais ir parūkome 2-3 valandas su drėgnomis alksninėmis malkomis. Labai skanu prie alus...
Bebro uodega
Receptas:
Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis);
Druska;
Česnakas;
Malti pipirai;
Lauro lapai;
Kadagio uogos.
Paruošimas:
Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgomos atšąlusios.
Rūkytas bebras
Siuntėjas - Martynas Žilaitis
Receptas:
Bebras;
Česnakas (5-8 galvos);
Juodieji ir kvapnieji pipirai (nesmulkinti);
Lauro lapai;
Malti pipirai;
Žvėrienos prieskoniai (pagal skonį);
Druska (pagal skonį);
Cukrus (dvigubai mažiau nei druskos).
Paruošimas:
Kai bebrą išdarome, skerdieną susmulkiname į 4-8 gabalus (pagal bebro dydį). Įtriname prieskoniais: česnaku (gana daug, 4 gabalams 5-8 galvos), juodaisiais ir kvapniaisiais pipirais (nesmulkintais), lauro lapais, maltais pipirais, žvėrienos prieskoniais (pagal skonį), druska (pagal skonį), cukrumi (dvigubai mažiau nei druskos). Įtrynus ir uždengus, laikome vėsiai 1 parą. Vėliau pasiruošiame didelį puodą, pripilame vandens (tiek kad apsemtų mėsą), užviriname vandenį įdėję druskos, pipirų (nemaltų), lauro lapų ir t.t. Sudedame mėsą ir verdame kol mėsa pradės nertis nuo kaulo. Atvėsus mėsai sudedame į merlių ar moterišką pėdkelnę atskirais gabalais ir parūkome 2-3 valandas su drėgnomis alksninėmis malkomis. Labai skanu prie alus...
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas