Bebrienos vaišės
- jura
- Super Men
- Posts: 2465
- Joined: 2006-Oct-05 21:09
- Location: Šiauliai
Re: Bebrienos vaišės
pavirink pakeisdamas vandeni,kaip grybus,nutrauks sūrumą
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
- jura
- Super Men
- Posts: 2465
- Joined: 2006-Oct-05 21:09
- Location: Šiauliai
- atomas12
- Jaunas medžiotojas
- Posts: 289
- Joined: 2008-Jun-30 12:08
- Location: Vilnius
Re: Bebrienos vaišės
Kad jums sukelčiau seilėteką - įkelsiu vieną "vizualinį" receptėlį
Jamame du galinius kapliadančio kumpelius, druskos, kadagio uogų, česnakų, svogūnų, maltos saldžiosios paprikos, maltos aitriosios paprikos.
Peiliuku įpjauname ertmes į kurias nedelsiant įstumiame česnako skiltelių puseles(geriau marinuojasi).
Toliau, į marinavimo indą, spaudžiame(triname) česnaką ir svogūną, (svogūno daugiau), sumalame kadagio uogas ir beriame jas į indą, ten pat barstome pipirus, druską, aitriąją papriką (atsargiai ) ir viską nuspalviname saldžiosios paprikos milteliais.
Viską gerai išmaišome ir sudedame į indą kumpelius. Juos gerai aptepame ir paliekame marinuotis (kuo ilgiau tuo skaniau)
Po paros, jei kas labai nori valgyt galima ir anksčiau, kumpelius sudedame į kepimo rankovę, ten pat supilame marinato likučius ir pašauname į karštą (220 laipsnių) orkaitę.
Kepame 1,5 valandos, pusiaukelėje apverčiame "rankovę" (atsargiai - galima labai šauniai apsišutint rankas :!: ) Prieš pat kepimo pabaigą prapjauname iš viršaus rankovę ir leidžiame kumpelių paviršiui apskrusti. Pasibaigus kepimo procesui viską sudedame į lėkštę, iš rankovės supilame padažą....
P.S. kai pašauname į orkaitę kumpelius, pastatome virti bulves, joms pavirus 10 minučių - išimame ir sudėliojame jas ant tos pačios skardos, kurioje kepa bebriena. Tai darau likus 20 minučių iki kepimo pabaigos.
Ir belieka palinkėti SKANAUS.
Jamame du galinius kapliadančio kumpelius, druskos, kadagio uogų, česnakų, svogūnų, maltos saldžiosios paprikos, maltos aitriosios paprikos.
Peiliuku įpjauname ertmes į kurias nedelsiant įstumiame česnako skiltelių puseles(geriau marinuojasi).
Toliau, į marinavimo indą, spaudžiame(triname) česnaką ir svogūną, (svogūno daugiau), sumalame kadagio uogas ir beriame jas į indą, ten pat barstome pipirus, druską, aitriąją papriką (atsargiai ) ir viską nuspalviname saldžiosios paprikos milteliais.
Viską gerai išmaišome ir sudedame į indą kumpelius. Juos gerai aptepame ir paliekame marinuotis (kuo ilgiau tuo skaniau)
Po paros, jei kas labai nori valgyt galima ir anksčiau, kumpelius sudedame į kepimo rankovę, ten pat supilame marinato likučius ir pašauname į karštą (220 laipsnių) orkaitę.
Kepame 1,5 valandos, pusiaukelėje apverčiame "rankovę" (atsargiai - galima labai šauniai apsišutint rankas :!: ) Prieš pat kepimo pabaigą prapjauname iš viršaus rankovę ir leidžiame kumpelių paviršiui apskrusti. Pasibaigus kepimo procesui viską sudedame į lėkštę, iš rankovės supilame padažą....
P.S. kai pašauname į orkaitę kumpelius, pastatome virti bulves, joms pavirus 10 minučių - išimame ir sudėliojame jas ant tos pačios skardos, kurioje kepa bebriena. Tai darau likus 20 minučių iki kepimo pabaigos.
Ir belieka palinkėti SKANAUS.
Kas tarnavo kariuomenėje - cirke nesijuokia.
-
- Administratorius
- Posts: 2774
- Joined: 2006-Jul-07 18:46
- Location: Marijampolė
Re: Bebrienos vaišės
procesas ir receptas superinis tik dar prie viso šito aš kumpelius aptepu medum
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19457
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Bebrienos vaišės
atomas12 , o fotkes tai neteisingas sudėjai, vėl po kurio laiko dings
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
Re: Bebrienos vaišės
nu ku rudeninis grauzikelis sauniai perziemojo saldikly, daba kisim int orkaity tureja issimarinuot par 5 dieneles
Taupykime vandeni, gerkime alu
bezdelnikam alus gerti sveika
bezdelnikam alus gerti sveika
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
-
- Administratorius
- Posts: 2774
- Joined: 2006-Jul-07 18:46
- Location: Marijampolė
Re: Bebrienos vaišės
matyt bačka tuščia jau kad tenka graužikus kept
- sharakanas
- Super Men
- Posts: 1988
- Joined: 2006-Sep-19 23:09
- Location: Birzai
Re: Bebrienos vaišės
paskaityk karstu liniju
Taupykime vandeni, gerkime alu
bezdelnikam alus gerti sveika
bezdelnikam alus gerti sveika
- andrysa
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 925
- Joined: 2006-Oct-08 16:53
- Location: Jurbarko raj.
Re: Bebrienos vaišės
Sveiki, kaip panaikinti berbro mesoje karklu kvapa? Kaip marinuoti ir panasiai?
I medziokle nebutinai su sautuvu...
- marcco
- Super Men
- Posts: 1684
- Joined: 2006-Oct-06 13:03
- Location: Šiauliai
Re: Bebrienos vaišės
parašai aprašymą apie bebro medžioklę ir kvapelis savaime dingstaandrysa wrote:Sveiki, kaip panaikinti berbro mesoje karklu kvapa? Kaip marinuoti ir panasiai?
- andrysa
- Patyręs medžiotojas
- Posts: 925
- Joined: 2006-Oct-08 16:53
- Location: Jurbarko raj.
Re: Bebrienos vaišės
Tai kad as jo dar nesumedziojau draugas skundesi kad pernai labai mesa atsidave karklais, tai prase paklausinet kaip kiti bebra ruose
I medziokle nebutinai su sautuvu...
- Strelcius
- Super Men
- Posts: 3719
- Joined: 2006-Aug-01 21:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Bebrienos vaišės
itrink garstyciomis, gali sausais milteliais, gali gatavu garstyciu padazu. po paros nuvalyk ir varyk prieskonius kokius megsti.
o da geriau jami minimum 200gr i skrandi ir ner kvapelio
o da geriau jami minimum 200gr i skrandi ir ner kvapelio
Lietuvis
- svetimas
- Administratorius
- Posts: 2623
- Joined: 2006-Jul-30 18:32
- Location: kaunas
Re: Bebrienos vaišės
as ruosdamas bebriena pasalinu visus riebalus ir lupant stengiuos nepazeist liauku, tada kvapo nelabai jauciasi
Gyvenu, kad medžiočiau - medžioju, kad širdis atsigautu
- medziotojas
- Administratorius
- Posts: 19457
- Joined: 2006-Jul-07 00:32
- Location: Vilnius
Re: Bebrienos vaišės
Vienas iš paskutinių laimikių
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas