Vartotojo avataras
GRIZLEY
Super Men
Super Men
Pranešimai: 1883
Užsiregistravo: 2008-Sau-01 23:12
Miestas: vilnius

Re: Bebrienos vaišės

2011-Lap-16 18:40

jura rašė:a tai kodėl 20 :shock: :cool: :pardon:
medziotojas rašė:
GRIZLEY rašė:pagaliau surinkau 20 bebro uodegu ,reikes savaitgali turbut parukyt :twisted:


Gal pirtį užkūrti :oops:



Jo Ramunai turbut reikes pirties prie sitiek uodegu

Jura norejau 10 parukyt bet kazkaip tai per greitai ju susirinko tad galima visas i viena katila,nebent ateis kokia nauja mintys koki nauja receptuka pabandyt.
Kas globoja, tas ir medžioja, vot tak vot.

Vartotojo avataras
jura
Super Men
Super Men
Pranešimai: 2466
Užsiregistravo: 2006-Spa-05 21:09
Miestas: Šiauliai

Re: Bebrienos vaišės

2011-Lap-17 00:05

a tai kas tiek suvalgys ant karta :shock:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.

Vartotojo avataras
GRIZLEY
Super Men
Super Men
Pranešimai: 1883
Užsiregistravo: 2008-Sau-01 23:12
Miestas: vilnius

Re: Bebrienos vaišės

2011-Lap-17 17:54

jura rašė:a tai kas tiek suvalgys ant karta :shock:



Tai kad nieks jieks ir neatsitiks,jai ir pasiliks kazkiek
Kas globoja, tas ir medžioja, vot tak vot.

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16805
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Bebrienos vaišės

2012-Bal-06 16:21

Svetimas rašė - svetimas: receptas paprastas ir taip padarius nebelieka bebro prieskonio isvis, tarkim 10 kg bebro mesos tik raumens gink dieve be bebro riebalu tokiam kiekiui reiks riebios kiaulienos 3 kg pusantos galvutes cesnako lauro lapu pagal skoni as dedu penkiu grudu pipiru taipogi pagal skoni druskos dedu irgi is akies idedu ismaisau paragauju jai reik dadedu, visa sita turini gerai isminkau mynkidamas ipilu apie 50 -80 gramu snapso perminkau ir kisu i kiaules plonas zarnas, tada mazdaug parai i rukelnycia ir saltai parukau;) skonis liuks gaunasi. Skanaus :idea:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

medzioklis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 1205
Užsiregistravo: 2006-Rgs-06 12:13
Miestas: Trakai

Re: Bebrienos vaišės

2012-Rgp-20 10:53

Bebro uodega ir kitos vaises

Skanėstas – bebro uodega
Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“) 2012-08-19

Lietuvos giriose įsibėgėjęs laukinių žvėrių medžioklės sezonas – puikus metas stirnienos, šernienos, elnienos ir bebrienos mėgėjams. Kad žvėriena tirptų burnoje, svarbu ją tinkamai paruošti.
Gurmaniškus valgius iš žvėrienos mėgstantis gaminti ir daugybę receptų žinantis vadybos specialistas Rolandas Karvelis dar tik svajoja tapti medžiotoju.
Kol kas laukinių gyvūnų mėsos vyras gauna iš medžiojančių bičiulių.
Dažniausiai ant jo stalo puikuojasi valgiai iš stirnienos ar šernienos. Tačiau ypatingomis progomis šeimai ir draugams R.Karvelis paruošia delikatesinį patiekalą iš bebro mėsos ar laukinės anties.

Jauną mėsą paruošti lengviau

Kulinaro gyslelę nuo mažens turintis kaunietis tvirtino, jog skanų patiekalą galima pagaminti iš bet kurio sumedžioto žvėries.
Tačiau, kad užkandis, kepsnys ar troškinys užstalėje būtų giriamas, šeimininkas turi žinoti pagrindines žvėrienos ruošimo taisykles ir nestokoti fantazijos.
Vertingiausia šviežia jaunų ir suaugusių žvėrių mėsa: ji yra malonesnio skonio bei kvapo, lengviau ir greičiau paruošiama.
Senų žvėrių mėsa yra gerokai kietesnė, joje mažiau baltymų ir organizmui reikalingų aminorūgščių. Tokia mėsa ilgiau brandinama ir apdorojama, jai paskaninti reikia daugiau prieskonių.
„Iš jauno žvėries mėsos per keliolika minučių galima iškepti puikų kepsnį, o iš senesnio paruošti nepakartojamo skonio troškinį.
Kad mėsa suminkštėtų, ant jos reikia užpilti grietinės, grietinėlės ar vyno.
Paskui palikti parai ar dviem, kad išsimarinuotų“, – aiškino kaunietis.

Stirnieną gardina padažais

Medžiotojai net geriems bičiuliams nelinkę atiduoti labiausiai gurmanų vertinamos mėsos gabalų, tačiau R.Karvelis ne kartą turėjo galimybę ruošti stirnienos nugarinės kepsnius.
Šviežiai sumedžiotos stirnos mėsos vyras nemarinuoja, kad ši neprarastų skonio.
Ji apibarstoma žvėrienos prieskoniais su žiupsneliu druskos ir trumpai apkepama keptuvėje, kol iš abiejų pusių susidaro gelsvos spalvos pluta.
Kepsnio viduje mėsa turi likti sultinga ir šiek tiek rausva. Perkepta žvėriena išsausėja.
Šaldytą stirnienos nugarinę tinka gaminti su lašiniais, sviestu, rūkytu kumpiu, vynu, česnaku, spanguolių ar bruknių uogiene, serbentų drebučiais.
„Stirnieną skanu pagardinti įvairiais padažais. Juos galima gaminti iš džiovintų trešnių, apelsinų sulčių, vyno. Ypač skanus krienų ir obuolių padažas, kuris tinka ir prie laukinės anties. Sviesto ir baravykų padažas skanus prie visų laukinių žvėrių mėsos“, – pasakojo R.Karvelis.

Smaguriams pakanka gabalėlio

R.Karvelis jau spėjo paruošti patiekalų iš bebrų, kuriuos Lietuvoje galima medžioti nuo rugpjūčio 1 dienos. Jais vaišino ir artimiausius bičiulius.
Orkaitėje kepto viso bebro pakanka 8 – 12 žmonių. Norint pasmaguriauti troškinta ar virta bebriena, pakanka nedidelio jos gabalėlio.
„Paragauti bebrienos troškinio su daržovėmis ar džiovintais vaisiais ir kadagio uogomis atsispiria retas. Bebro mėsa ne tik skani, bet ir sveika, nes gyvūnas minta tik medžių žieve, šakelėmis ir žolėmis“, – sakė kaunietis.
Didžiausiu skanėstu R.Karvelis vadina bebrų uodegas, kurias dar viduramžiais vertino lietuvių didikai.
„Bebro uodegos neįmanoma su niekuo palyginti, nes ji – nepakartojama“, – įsitikinęs kaunietis.
Vyras žino, kaip iš jų išvirti sriubą su daržovėmis, druska, laurų lapais ir garstyčiomis. Uodega taip pat tinkama rūkyti ar vytinti. Neseniai kaunietis išmėgino naują receptą: marinuotą bebro uodegą jis kepė folijoje ant žarijų.

Marinuotas bebrienos kepsnys

Patiekalui reikės: 1 – 2 bebro uodegų, 1 citrinos, 2 didelių galvučių česnako, 2 morkų, krapų, krienų lapų, žiupsnio druskos, šaukšto cukraus, šaukštelio aštraus pomidorų padažo, kadagio uogų, žvėrienos prieskonių.

Bebro uodegą nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite gabalėliais. Marinatą ruoškite iš šviežiai išspaustų česnako ir citrinos sulčių, sukapotų krienų lapų, krapų stiebų, įberkite druskos, cukraus, įdėkite pomidorų padažo, pagardinkite prieskoniais.

Marinatą užpilkite ant uodegos gabalėlių, gerai paslėkite ir padėkite į šaldytuvą. Marinuokite 1 – 2 paras.

Prie kepdami nedideliais gabalėliais supjaustykite arba sutarkuokite morkas, jas sudėkite ant bebrienos. Patiekalą suvyniokite į foliją ir kepkite ant žarijų maždaug pusvalandį.

Svečias

Re: ui

2013-Bal-19 22:43

jura rašė:Paveikslėlis
Bebrienos desreles(savininkas salia):)

darriius
Stažuotojas
Stažuotojas
Pranešimai: 72
Užsiregistravo: 2012-Lap-20 19:31
Miestas: Kaunas

Re: Bebrienos vaišės

2013-Bal-21 20:39

penktadieni teko bebro kumpi rukita ragaut karsto rukinimo nu pasaka

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16805
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Bebrienos vaišės

2015-Vas-13 08:02

:) :beer:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
sharakanas
Super Men
Super Men
Pranešimai: 1990
Užsiregistravo: 2006-Rgs-19 23:09
Miestas: Birzai

Re: Bebrienos vaišės

2015-Vas-13 09:35

a jau ziurkes must pradejot ? unksti gi dar, kiaulas reik must :D
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių