Stirnienos šašlykas

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
Darius
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 82
Joined: 2006-Jul-25 16:56
Location: Vilnius

Stirnienos šašlykas

Post by Darius »

Gal kas turi geru ir isbandytu stirnienos saslyko receptu.
As pats siandien bandysiu daryti pagal Ramuno recepta. Sestadieni vakare bus matyti ar pavyko :beer:
User avatar
kabeza
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 87
Joined: 2006-Oct-05 15:19
Location: Sniečkus

Post by kabeza »

paarasikit koki gera recepta, reik svecius pavaisint :c24: buciau labai dekingas :)
Pagirys

Post by Pagirys »

2 kg mėsytės,0,5 kg lašinukų, Pakelis garstyčių marinato(jį reik išmaišyt su stikline aliejaus ir 2 šaukštais vyno acto), dvi galvos svogūno, valgomas šaukštas druskos(Aišku kiekvienam pagal skonį), palaikau parą, įdedu 250gr majonezo su krapais(pageidautina daumantų) ir palaikau 2-4 val. iki kepimo. Pirštelius apsilaižysi.
User avatar
kabeza
Stažuotojas
Stažuotojas
Posts: 87
Joined: 2006-Oct-05 15:19
Location: Sniečkus

Post by kabeza »

aciu bandisiu daryti :wink: Pakelis garstyčių marinato-cia kokios firmos
Pagirys

Post by Pagirys »

mogy. Daba dariau iš elnienos tai dėjau puse pakelio garstyčių ir pusę pakelio jautienos didkepsniui tai gavosi klas Visa kita kaip ir anksčiau, tik elniui dėjau du šaukštus raudono vyno acto(Jo mėsa kietesnė)
Vigintas
Varovas
Varovas
Posts: 47
Joined: 2008-Dec-29 07:45

Re: Stirnienos šašlykas

Post by Vigintas »

nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:
User avatar
jura
Super Men
Super Men
Posts: 2465
Joined: 2006-Oct-05 21:09
Location: Šiauliai

Re: Stirnienos šašlykas

Post by jura »

nu reiks prie progos pamėgint,nes šiaip tas stirnienos šašlas nlb gaudavosi :pardon:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.
User avatar
Strelcius
Super Men
Super Men
Posts: 3719
Joined: 2006-Aug-01 21:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Stirnienos šašlykas

Post by Strelcius »

niekada tokio Š kaip majonezas nekisu prie mesos, nebelieka tikrojo skonio, mano isitikinimu tai tik mesos gadinimas. tik mano isitikinimu :)
stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Lietuvis
Vigintas
Varovas
Varovas
Posts: 47
Joined: 2008-Dec-29 07:45

Re: Stirnienos šašlykas

Post by Vigintas »

nu del majonezo - kozno skonis kitoks, man su actu pvz nepatinka nes mesa issausina...
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Stirnienos šašlykas

Post by medziotojas »

Stirnienos šašlą raugiu tik obuolių sultyse :good:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
User avatar
sharakanas
Super Men
Super Men
Posts: 1988
Joined: 2006-Sep-19 23:09
Location: Birzai

Re: Stirnienos šašlykas

Post by sharakanas »

Vigintas wrote:nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:
as darau panasiai bet is kito galo. gaunasi tikrai :good: . pirmiausia mesa apibarstai su prieskoniais, pabuna 4-5 valandas, tada gerai ismaigai su aliejum, ispaudi citrina, o para pries kepant sumerkiu i majoneza :good:
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D
fukas
Administratorius
Administratorius
Posts: 2774
Joined: 2006-Jul-07 18:46
Location: Marijampolė

Re: Stirnienos šašlykas

Post by fukas »

viskas gerai gaunasi pamarinavus kefyre, šašlykėlis būna ir sultingas ir trapus :good:
senelis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Posts: 523
Joined: 2006-Nov-23 13:21
Location: SIAULIAI

Re: Stirnienos šašlykas

Post by senelis »

Marinatui
2dideli svogūnai
1 citrina
pusė stiklinės pomidorų padazo
šašlykų prieskonių
juodųjų pipirų
radonųjų aitriųjų pipirų
druskos
2 šaukštai medaus
4šaukštai aliejaus
Prieskonius dėti pagal mėsos kiekį.
Marinuotą mėsą laikyti šaltai,bet ne šaldytuve apie 1-2 paras
Skanaus :)
shanon3
Naujokas
Posts: 5
Joined: 2008-Dec-04 14:12

Re: Stirnienos šašlykas

Post by shanon3 »

stirniena kaip ir aviena-negalima per daug persistengti!!!saslykui stipriai gazuotas mineralinis vanduo ir ne maziau kaip kilogramas svogunu 1 kg mesos-prieskoniai pagal pomegius! bet skaniausia is stirnienos ne saslykas,bet kepsnys-ypac nugarines!!!pamarinuota nugarine prismaigstoma kiaulienos lasinukais ir iskepama orkaiteje-karaliu kepsnys!!!norintiems smulkiau-krepkites-ismokinsiu!
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19456
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Stirnienos šašlykas

Post by medziotojas »

Malačius "shanon3" matau biski prie kulinarijos linkęs :wink: šių metų ruošiamam kalendoriui labai reik "naminių" kulinarijos šedevrų :c24: kuo daugiau ir įvairesnių turėsime, tuo labiau mėgausimės išskiritniu žvėrienos skoniu.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Post Reply