Vartotojo avataras
Darius
Stažuotojas
Stažuotojas
Pranešimai: 82
Užsiregistravo: 2006-Lie-25 16:56
Miestas: Vilnius

Stirnienos šašlykas

2006-Gru-05 16:59

Gal kas turi geru ir isbandytu stirnienos saslyko receptu.
As pats siandien bandysiu daryti pagal Ramuno recepta. Sestadieni vakare bus matyti ar pavyko :beer:

Vartotojo avataras
kabeza
Stažuotojas
Stažuotojas
Pranešimai: 87
Užsiregistravo: 2006-Spa-05 15:19
Miestas: Sniečkus

2007-Rgs-15 19:30

paarasikit koki gera recepta, reik svecius pavaisint :c24: buciau labai dekingas :)

Pagirys

2007-Rgs-16 03:28

2 kg mėsytės,0,5 kg lašinukų, Pakelis garstyčių marinato(jį reik išmaišyt su stikline aliejaus ir 2 šaukštais vyno acto), dvi galvos svogūno, valgomas šaukštas druskos(Aišku kiekvienam pagal skonį), palaikau parą, įdedu 250gr majonezo su krapais(pageidautina daumantų) ir palaikau 2-4 val. iki kepimo. Pirštelius apsilaižysi.

Vartotojo avataras
kabeza
Stažuotojas
Stažuotojas
Pranešimai: 87
Užsiregistravo: 2006-Spa-05 15:19
Miestas: Sniečkus

2007-Rgs-17 10:16

aciu bandisiu daryti :wink: Pakelis garstyčių marinato-cia kokios firmos

Pagirys

2007-Rgs-18 23:25

mogy. Daba dariau iš elnienos tai dėjau puse pakelio garstyčių ir pusę pakelio jautienos didkepsniui tai gavosi klas Visa kita kaip ir anksčiau, tik elniui dėjau du šaukštus raudono vyno acto(Jo mėsa kietesnė)

Vigintas
Varovas
Varovas
Pranešimai: 47
Užsiregistravo: 2008-Gru-29 07:45

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-10 20:07

nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:

Vartotojo avataras
jura
Super Men
Super Men
Pranešimai: 2466
Užsiregistravo: 2006-Spa-05 21:09
Miestas: Šiauliai

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-10 20:24

nu reiks prie progos pamėgint,nes šiaip tas stirnienos šašlas nlb gaudavosi :pardon:
Žodžiai "greit grįšiu" šuniui bereikšmiai.Jam aišku viena-tu IŠĖJAI.

Vartotojo avataras
Strelcius
Super Men
Super Men
Pranešimai: 3730
Užsiregistravo: 2006-Rgp-01 21:30
Miestas: Kaunas
Contact: Puslapis

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-10 20:59

niekada tokio Š kaip majonezas nekisu prie mesos, nebelieka tikrojo skonio, mano isitikinimu tai tik mesos gadinimas. tik mano isitikinimu :)
stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius
Lietuvis

Vigintas
Varovas
Varovas
Pranešimai: 47
Užsiregistravo: 2008-Gru-29 07:45

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-10 21:10

nu del majonezo - kozno skonis kitoks, man su actu pvz nepatinka nes mesa issausina...

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16987
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-10 22:12

Stirnienos šašlą raugiu tik obuolių sultyse :good:
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Vartotojo avataras
sharakanas
Super Men
Super Men
Pranešimai: 1990
Užsiregistravo: 2006-Rgs-19 23:09
Miestas: Birzai

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-10 22:25

Vigintas rašė:nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:

as darau panasiai bet is kito galo. gaunasi tikrai :good: . pirmiausia mesa apibarstai su prieskoniais, pabuna 4-5 valandas, tada gerai ismaigai su aliejum, ispaudi citrina, o para pries kepant sumerkiu i majoneza :good:
Taupykime vandeni, gerkime alu :D
bezdelnikam alus gerti sveika :D

Vartotojo avataras
fukas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 2794
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 18:46
Miestas: Marijampolė

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-11 08:19

viskas gerai gaunasi pamarinavus kefyre, šašlykėlis būna ir sultingas ir trapus :good:
nėra to blogo, kas neišeitų į gera

senelis
Patyręs medžiotojas
Patyręs medžiotojas
Pranešimai: 524
Užsiregistravo: 2006-Lap-23 13:21
Miestas: SIAULIAI

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Vas-11 10:41

Marinatui
2dideli svogūnai
1 citrina
pusė stiklinės pomidorų padazo
šašlykų prieskonių
juodųjų pipirų
radonųjų aitriųjų pipirų
druskos
2 šaukštai medaus
4šaukštai aliejaus
Prieskonius dėti pagal mėsos kiekį.
Marinuotą mėsą laikyti šaltai,bet ne šaldytuve apie 1-2 paras
Skanaus :)

shanon3
Naujokas
Pranešimai: 5
Užsiregistravo: 2008-Gru-04 14:12

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Kov-07 22:41

stirniena kaip ir aviena-negalima per daug persistengti!!!saslykui stipriai gazuotas mineralinis vanduo ir ne maziau kaip kilogramas svogunu 1 kg mesos-prieskoniai pagal pomegius! bet skaniausia is stirnienos ne saslykas,bet kepsnys-ypac nugarines!!!pamarinuota nugarine prismaigstoma kiaulienos lasinukais ir iskepama orkaiteje-karaliu kepsnys!!!norintiems smulkiau-krepkites-ismokinsiu!

Vartotojo avataras
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Pranešimai: 16987
Užsiregistravo: 2006-Lie-07 00:32
Miestas: Vilnius

Re: Stirnienos šašlykas

2009-Kov-08 09:46

Malačius "shanon3" matau biski prie kulinarijos linkęs :wink: šių metų ruošiamam kalendoriui labai reik "naminių" kulinarijos šedevrų :c24: kuo daugiau ir įvairesnių turėsime, tuo labiau mėgausimės išskiritniu žvėrienos skoniu.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečias