Page 1 of 3

Stirnienos šašlykas

Posted: 2006-Dec-05 16:59
by Darius
Gal kas turi geru ir isbandytu stirnienos saslyko receptu.
As pats siandien bandysiu daryti pagal Ramuno recepta. Sestadieni vakare bus matyti ar pavyko :beer:

Posted: 2007-Sep-15 19:30
by kabeza
paarasikit koki gera recepta, reik svecius pavaisint :c24: buciau labai dekingas :)

Posted: 2007-Sep-16 03:28
by Pagirys
2 kg mėsytės,0,5 kg lašinukų, Pakelis garstyčių marinato(jį reik išmaišyt su stikline aliejaus ir 2 šaukštais vyno acto), dvi galvos svogūno, valgomas šaukštas druskos(Aišku kiekvienam pagal skonį), palaikau parą, įdedu 250gr majonezo su krapais(pageidautina daumantų) ir palaikau 2-4 val. iki kepimo. Pirštelius apsilaižysi.

Posted: 2007-Sep-17 10:16
by kabeza
aciu bandisiu daryti :wink: Pakelis garstyčių marinato-cia kokios firmos

Posted: 2007-Sep-18 23:25
by Pagirys
mogy. Daba dariau iš elnienos tai dėjau puse pakelio garstyčių ir pusę pakelio jautienos didkepsniui tai gavosi klas Visa kita kaip ir anksčiau, tik elniui dėjau du šaukštus raudono vyno acto(Jo mėsa kietesnė)

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-10 20:07
by Vigintas
nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-10 20:24
by jura
nu reiks prie progos pamėgint,nes šiaip tas stirnienos šašlas nlb gaudavosi :pardon:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-10 20:59
by Strelcius
niekada tokio Š kaip majonezas nekisu prie mesos, nebelieka tikrojo skonio, mano isitikinimu tai tik mesos gadinimas. tik mano isitikinimu :)
stirnienos saslykui naudoju tik augalini alieju ir citrina. padeda.
na aisku prieskonius

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-10 21:10
by Vigintas
nu del majonezo - kozno skonis kitoks, man su actu pvz nepatinka nes mesa issausina...

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-10 22:12
by medziotojas
Stirnienos šašlą raugiu tik obuolių sultyse :good:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-10 22:25
by sharakanas
Vigintas wrote:nu tur but visi zinom kad stirniene ne shaslykam skirta, bet... yra vienas fokusas ir padetis istaisyta...
marinuot su prieskoniais paprasciausiais skirtais sashlui galima, pries dvi valandas iki kepimo uzvarai majonezu ir makstini mesa, po to butinai dedi du ingradientus kurie ir yra visas fokusas :wink: ipili mazdaug puse stiklines aliejaus (ar alyvu ar saulegrazu nesvarbu) jis duoda siek tiek riebumo , kurio stirniena neturi, ir isspaudi citrina - ji duoda mesai trapumo... vel gerai ismankstini ir po dvieju valandu ant iesmo... skanaus... kas pabande taip daryt sake ka skanu...
neuzmirsk - aliejus ir citrina :wink:
as darau panasiai bet is kito galo. gaunasi tikrai :good: . pirmiausia mesa apibarstai su prieskoniais, pabuna 4-5 valandas, tada gerai ismaigai su aliejum, ispaudi citrina, o para pries kepant sumerkiu i majoneza :good:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-11 08:19
by fukas
viskas gerai gaunasi pamarinavus kefyre, šašlykėlis būna ir sultingas ir trapus :good:

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Feb-11 10:41
by senelis
Marinatui
2dideli svogūnai
1 citrina
pusė stiklinės pomidorų padazo
šašlykų prieskonių
juodųjų pipirų
radonųjų aitriųjų pipirų
druskos
2 šaukštai medaus
4šaukštai aliejaus
Prieskonius dėti pagal mėsos kiekį.
Marinuotą mėsą laikyti šaltai,bet ne šaldytuve apie 1-2 paras
Skanaus :)

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Mar-07 22:41
by shanon3
stirniena kaip ir aviena-negalima per daug persistengti!!!saslykui stipriai gazuotas mineralinis vanduo ir ne maziau kaip kilogramas svogunu 1 kg mesos-prieskoniai pagal pomegius! bet skaniausia is stirnienos ne saslykas,bet kepsnys-ypac nugarines!!!pamarinuota nugarine prismaigstoma kiaulienos lasinukais ir iskepama orkaiteje-karaliu kepsnys!!!norintiems smulkiau-krepkites-ismokinsiu!

Re: Stirnienos šašlykas

Posted: 2009-Mar-08 09:46
by medziotojas
Malačius "shanon3" matau biski prie kulinarijos linkęs :wink: šių metų ruošiamam kalendoriui labai reik "naminių" kulinarijos šedevrų :c24: kuo daugiau ir įvairesnių turėsime, tuo labiau mėgausimės išskiritniu žvėrienos skoniu.