Puslapis 22

Re: Patiekalai iš grybų.

Parašytas: 2011-Rgp-20 09:31
Maras
Va va ir šitos meškutės iš ten :)

Re: Patiekalai iš grybų.

Parašytas: 2013-Rgs-19 11:49
medziotojas
Grikių ir grybų kotletai

2013-09-18
DMN inf.


Netikėtai užsukusius svečius palepinkite skaniais ir greitais pagaminamais grikių ir grybų kotletais.

Reikės
1 stiklinės grikių kruopų;
150–200 g įvairių grybų;
2 morkų;
druskos, pipirų;
1 didelio svogūno;
čiobrelių;
krapų ar petražolių;
2 kiaušinių;
aliejaus;
sviesto.


Išvirkite grikius ir palikite atvėsti. Keptuvėje išlydykite sviestą, jame apkepkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite grybus. Sudėkite juos į keptuvę ir pasūdykite. Kai išgaruos grybų sultys, berkite čiobrelių, krapų (ar petražolių). Pakepkite keletą minučių. Masę atvėsinkite. Grikius patrinkite trintuvu ir sumaišykite su grybų mišiniu. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir iš masės formuokite kotletus. Jei mėgstate apskrudusius kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite kotletus ant aliejumi išteptos skardos ir kepkite apie 40 minučių. Nekantriausi gali juos kepti keptuvėje.