Patiekalai iš grybų.

Jūsų ir mūsų žvėrienos receptai.
Охотничие блюда.
User avatar
Maras
Jaunas medžiotojas
Jaunas medžiotojas
Posts: 223
Joined: 2007-Aug-01 14:14
Location: Kaunas-Vilnius-Kaunas

Re: Patiekalai iš grybų.

Post by Maras »

Va va ir šitos meškutės iš ten :)
User avatar
medziotojas
Administratorius
Administratorius
Posts: 19455
Joined: 2006-Jul-07 00:32
Location: Vilnius

Re: Patiekalai iš grybų.

Post by medziotojas »

Grikių ir grybų kotletai

2013-09-18
DMN inf.


Netikėtai užsukusius svečius palepinkite skaniais ir greitais pagaminamais grikių ir grybų kotletais.

Reikės
1 stiklinės grikių kruopų;
150–200 g įvairių grybų;
2 morkų;
druskos, pipirų;
1 didelio svogūno;
čiobrelių;
krapų ar petražolių;
2 kiaušinių;
aliejaus;
sviesto.


Išvirkite grikius ir palikite atvėsti. Keptuvėje išlydykite sviestą, jame apkepkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite grybus. Sudėkite juos į keptuvę ir pasūdykite. Kai išgaruos grybų sultys, berkite čiobrelių, krapų (ar petražolių). Pakepkite keletą minučių. Masę atvėsinkite. Grikius patrinkite trintuvu ir sumaišykite su grybų mišiniu. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir iš masės formuokite kotletus. Jei mėgstate apskrudusius kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite kotletus ant aliejumi išteptos skardos ir kepkite apie 40 minučių. Nekantriausi gali juos kepti keptuvėje.
Medžioklė visą laiką yra, šiek tiek, paslaptinga !
Daugelį neišspręstų klausimų galime išspręsti, jei juos užmirštume ir išvažiuotume medžioti.
"Mes medžiojame ne todėl, kad žudytume, o žudome, kad medžiotume"
Ortegas Gasetas
Post Reply